Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 henia
Cudnie jest :D
Co do tej techniki: raz Ci się udało, to trwam w nadziej, że i po raz drugi dasz radę :*
 Basieńka44
No to i ja się pochwale........ w tym przydziale........... ja tam od razu na całość spróbowałam co prawda u mnie ino doleczenia zmian ale bledną nie ma obiecanych zaostrzeń ani nic w tym stylu czy wysusza mi skórę raczej nie za pól godz jadę z maścią z wit A ,żelem z żywokostu lub maścią i jest ok.
Tylko z systematycznością u mnie kiepsko ale rano i wieczorem jadę z tym.
Awatar użytkownika
 bozii
ja też chce spróbować z dziegciami i kusi mnie ten exorex, ze względu na "łagodniejszy" skład w porównaniu z cocoisem, ale... on jest strasznie drogi, prawda? a pewności, że na mnie dziegcie podziałają nie mam...
tak w ogóle to gdzie kupujecie exorex i za ile?
Awatar użytkownika
 henia
Osobiście, to miałam wcześniejsze doświadczenia z Delatarem, stąd moje myśli w stronę exorexu poszły, kiedy szukałam jakiegoś zamiennika dla cygnoliny u mnie.
bozii pisze:ja też chce spróbować z dziegciami i kusi mnie ten exorex, ze względu na "łagodniejszy" skład w porównaniu z cocoisem, ale... on jest strasznie drogi, prawda? a pewności, że na mnie dziegcie podziałają nie mam...
Exorex o którym piszą dziewczyny, i którym ja też się doleczam, to nie ten standardowy-z 1% zawartością smoły węglowej; nasze mają 5% tego dziegciu.
Jeżeli nigdy nie stosowałaś w Swoim leczeniu dziegci, a z tego co pamiętam to nie, to niestety ale może być i tak, że ten nietani exorex nie zadziała/nie sprawdzi się.
Na dziś nie ma gotowych maści z dziegciami, oprócz wymienionego Cocoisu, ale jest w zasięgu prodermina-może na niej sprawdź: jak i co u ciebie te dziegcie będą w stanie zdziałać. Prodermina, to składnik maści robionych a w związku z tym, tanich.
....tak w ogóle to gdzie kupujecie exorex i za ile?
Ja kupuję tu http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=e ... 97.c0.m627 > Mam znajomych w Anglii, którzy służą mi swoją pomocą w tym zakresie.
Na chwilę obecną, to nabycie tego specyfiku możliwe jest tylko przez allegro http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=exorex
Istniejący dotychczas sklep, prowadzący sprzedaż exorexu, został wystawiony na sprzedaż http://www.luszczyca.pl/read.php?1,91900 Tyle moich wieści. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
 bozii
henia pisze: Na dziś nie ma gotowych maści z dziegciami, oprócz wymienionego Cocoisu, ale jest w zasięgu prodermina-może na niej sprawdź: jak i co u ciebie te dziegcie będą w stanie zdziałać. Prodermina, to składnik maści robionych a w związku z tym, tanich.
a nie potrzebuje na to recepty?
Awatar użytkownika
 henia
Tu masz cały wątek o receptach leczenie-tradycyjne/recepty-z-prodermina-t535.html o które zapytujesz, i troszkę o tej proderminie leczenie-tradycyjne/prodermina-czyli-sm ... -t414.html
Nie są mi znane na dziś, jakieś konkretne wypowiedzi, jak? i czy? ta prodermina u ludzi sprawdza się. Może nie za wielka jeszcze dostępność proderminy w aptekach, może za krótki czas, żeby takowe relacje, w pełni wiarygodne, złożyć.
Jeżeli Twój tok dumania podąży tym tropem, masz pod ręku Bimanola-użytkowniak tu, korzystaj.

Ja osobiście, ewentualnie, w najbliższych swoich praktykach podążę w tym kierunku http://forum.biedronkowo.info/viewtopic.php?f=32&t=166 .
W składzie: dziegieć brzozowy, i masa innych, tak cennych dla nas łuszczyków, składników. Poczytaj, rozważ. Masz też możliwość pogadać z ludźmi, którzy aktualnie toto praktykują. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Beatko bardzo cieszę się z toba że dobrze na ciebie działa. U mnie właśnie to wysuszanie to tak "ładnie" wyglądało, i szło w dobrym kierunku bo zmiany bledły i się zmniejszały, a że skóre masz ładnie przygotowaną to i leczenie bardziej widoczne. Bo ja to z grubej rury i po całości, szkoda mi było czasu na testy.

Basiu a ty tez na exorexsie lecisz? Ty to po tych maściach i ziołach to też masz skórę super.

Bozii, exorex drogi, ale tez wydajny. Mozesz spróbowac najpierw cocoisem, on tanszy. W ubiegłym roku można było kupic czasami bez recepty jak poprosiłam panią farmaceutkę to sprzedała, a na stronie cefarmu całkiem bez recepty.
http://www.cefarm24.pl/4169,cocois-masc-40-g.html
Exorex kupowałam na allegro tam tez czasami sa promocje, tylko lotion nie krem.
 Basieńka44
Tak i ja testuje coś nowego po tych moich wynalazkach różnistych,dostał mi się z przydziału to korzystam :D :D
 betka
Fajnie jest :D
Działa przepięknie, i tu Gosia ma rację, ja też mam wrażenie, że to wysuszanie właśnie tak dobrze robi, mimo, że brzmi to dość dziwnie... Ale tak to wygląda, zmiany się wysuszają, a pod spodem jest coraz zdrowsza skóra. Jak w takim tempie to pójdzie, to tych obiecanych zdjęć nie zdążę zamieścić ;) Wy jesteście absolutnie pewne, że w składzie tego cuda nie ma żadnego sterydu? ;) Bo dla mnie to jakieś czary... :D
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Ten steryd to ja już przerabiałam z Henią. :D :D Henia rozłozyła skład na czynniki no i wyszło że nie. :D :D

Ja ma kilka zmian niedoleczonych i właśnie chyba zacznę stosować exorex bo jeszcze mi pozostał.
Tylko że ja mam @ pod piersiami na pępku pod pachami, w miejscach intymnych no i małego groszka na łokciu. Tylko czy ja moge smarować w tych miejscach tym exorexem. Mazima teraz maścią z wit A tylko u mnie to chyba nie zdaje egzaminu, pod piersiami robi mi sie mokro i nieprzyjemnie i zapach jest nie taki a przy tym pękła mi skóra, a dzisiaj zobaczyłam że w pepku tez mam pękniętą. No i musze coś zacząć działać. :crazy:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19