Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
Awatar użytkownika
 puma
na głowę też możesz stosować cocois, paweł ma wejścia na ten specyfik bez recepty. ja na głowę stosuję saliderm żel, cerkosol płyn a na to dovonex w płynie. dwa pierwsze są tanie i bez recepty, trzeci nie wiem bo go dostałam od lizi z forum. żadne nie tłuści włosków. do mycia kup sobie szampon np polytar albo paraderm (tańszy). na głowę stosowałam też baikaderm, też tani i bez recepty. jest jeszcze cygnolina w płynie ale na receptę, dopytaj szater bo się na tym zna.
Awatar użytkownika
 szater
Mysle ze pomalutku powinnas przeanalizowac to co zostało ci tu zapodane.Sprawdz co już stosowałas ,co łatwiej ci bedzie zdobyc i jaką formę leczenia chcesz zastosowac.Dziegcie czy cygnoline.Poszukaj tez na skóre głowy papke drozdzowa....też ludzie chwalą.Przemysl spokojnie,bez pospiechu bo....przy łuszczycy to jak raz pospiech niekonieczny....a jak zadecydujesz to daj znac....w czym konkretnie mozemy ci pomóc :D
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Cocois to dziegć, czasami w niektórych aptekach można kupić bez recepty, a Paweł poleca na strnie tam też bez recepty.

http://www.cefarm24.pl/4169,cocois-masc-40-g.html

U mie cocois na skórę głowy spisał sie rewelacyjnie po ok 2 tyg nie było prawie śladu.

Papka z drożczy dobrze działa na złuszcenie ale nie tylko dobre to to na włosy
4 łyżki stołowe olejku rycynowego
1/2 kostki drożdży
sok z połówki małej cytryny

Najlepiej najpierw wymieszać sok z cytryny z drożdżami a póżniej dodać olejku. Powinna wyjść z tego konsystencja rzadkiej maści
To nie mój przepis ale jest super owinąć to folią i pod ręcznik trzymać ok 2 godziny i zmyć lub zastosować piling z grubej soli.
 ankha
Bardzo Wam dziekuję. Papke sobie zrobie na pewno, a reszte podpowiedzi faktycznie przeanalizuje i cos wymysle. Ciesze sie, ze tu jestescie. To pierwsze kulturalne forum, ktore odwiedzilam. Wszedzie pelno zarozumialcow, ktorzy sie licytuja kto madrzejszy.
:* :* :*
Awatar użytkownika
 marta_z-j
ankha pisze: Stwierdzil, ze to cos uczuleniowego i kazal zakupic DERMOSAN I TORMENTIOL. Poniewaz jestem tez alergikiem- uwierzylam. Luska(wtedy malutka na nodze) pojawiala sie i znikala. Nigdy wiecej nie bylam u dermatologa.
ktoś jeszcze próbował działać Tormentiolem?