Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
Awatar użytkownika
 henia
Witaj Stasiu :)
Awatar użytkownika
 stasia
Obiecalam ze odezwe sie jak wroce od doktorki ,spytalam sie jej jaka jest ta moja luszczyca bo jest kilka rodzajow luszczycy to mi powiedziala ze poprostu luszczyca nie dala mi konkretnej nazwy tych kropek ,ale pocieszyla mnie tz poschodzilo mi prawie wszystko jak wam pisalam i juz mi nie dala zadnych masci zostawila tylko te tabletki Eguarol na mojej klawiaturze nie ma polskich liter wiec nie wszystko moge napisac.Pytaliscie sie czym mnie leczyla pierwszy raz w pazdzierniku do niej poszlam i dala mi ma cialomo Moderm ,na rece i stope na noc Novate a na dzien Haskeral i tabletki Atarex to przeciw alergiczne ,ale nie pomoglo mi i za drugim razem na rece i stopy zostalo to samo a na cialo dala mi robiona masc nazwy nie znam bo nie potrafie po paniach farmaceutkach przeczytac . Dzis stwierdzila ze jest bardzo ladnie i tylko powtorzyla mi te tabletki . No i mam problem bo teraz jestem w szoku nie wiem czy to tak zostawic czy jeszcze czyms natluszczac ,mowicie ze to wraca a ja bardzo bym nie chciala tego od nowa przezywac ,Poradzcie mi co mam robic jak mam teraz zyc .zeby bylo dobrze?.Pozdrawiam i zycze dobrej i zdrowej ..i spokojnej nocy :totalshock:
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Witam stasiu, co do buźki to klikasz na odpowiednią, masz po lewej stronie przy pisanym tekście, i po sprawie :D xd :inlove: :angel: :cool:
Awatar użytkownika
 szater
chodzi ci zapewne o Equoral ...a dlaczego zastosowała u ciebie te leki?wysyp był aż tak duzy i długotrwały?ponieważ bierzesz te leki to poprawa na skórze bedzie widoczna ,jak skonczysz leki jest duze prawdopodobienstwo ze powróci aczkolwiek moze tez byc i tak ze bedzie jaks czas spokój.Łuszczyca to choroba nieuleczalna i jak sie ją już ma to na zawsze,pocieszajace jest to ze ten okres pojawienia sie łuszczycy...po 40 roku zycia(typ II) jest deczko łagodniejszy...byc moze wiec bedziesz cieszyc sie remisją przez pewien czas,ale musisz byc przygotowana na to ze w kazdej chwili moze wrócic...powodzenia :D
Awatar użytkownika
 stasia
wysyp mialam dosc spory i od sierpnia w angli mi nie zmieniali lekow jak mi nie pomagaly i tak to trwalo az wrocilam do kraju we wrzesniu i w pazdzierniku poszlam do niej bo wczesniej nie bylo miejsc .ale najwarzniejsze ze juz mi tego nie daje procz tych tabletek ale moze to wlasnie one mi pomogly ze mi ich powturzyla .POd koniec stycznia mam isc do niej znowu to zobacze co powie i co sie bedzie dzialo.Pozdro :)
Awatar użytkownika
 stasia
Wiesz Pawel ja nigdy z ta choroba nie mialam kontaktu nikt z mojej rodziny na to nie chorowal chyba ze gdzies kiedys dawno ci co ich juz nie ma a ja ich nie znalam o wiec wiadomosc o tym ze na to jestem chora to spadlo na mnie jak grom z jasnego nieba nic nie wiem na ten temat a taka jestem przerazona ze kto mi co powie to ja to robie i mam nadzieje ze to bedzie wlasnie to i jutro wstane zdrowa . narazie odpuscilo ale na jak dlugo?jeszcze te swedzace plecy czy brzuch morzna zniesc gorzej z popekanymi rekoma i stopa to okropny bol i tego sie boje ponownie pzrezywac.Pozdrawiam goraco
Awatar użytkownika
 zgon1610
Te tabletki zbytnio Ci nie pomogły (jeżeli mówimy o Atarax-ie) bo one są na "uspokojenie", ale jeżeli się dużo drapałaś to dalsze dawkowanie wskazane ;) ale bez przesady oczywiście :)
ja je zażywam doraźnie tzn. jak mnie gdzieś coś swędzi za mocno (gdy wiem że sam siebie nie powstrzymam od drapania np. w nocy przez sen). Nie ma sensu stosować ciągle bo to nie o to w tym wszystkim chodzi.

Krótki opis -> http://www.leki.med.pl/lek.phtml?id=177 ... 536&menu=4

Jeżeli masz jeszcze jakieś plamki to smaruj dalej aż zejdą w przeciwnym razie mogą się rozprzestrzenić a cały wysiłek pójdzie na marne...

O łuszczycy możesz poczytać chociażby tu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81uszczyca

lub na forum w odpowiednich tematach.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
 szater
ATARAX to rzeczywisce tylko okazjonalnie i przy duzym swiadzie ,najbardziej udział w leczeniu ma cyklosporyna ,która bierze Stasia pod nazwą- Equoral
http://www.doz.pl/leki/p1075-Equoral

Mysle ze najprostszym opisem choroby naszej jest poradnik Pawła...tam dostepnie i w miare prosto napisane...podstawowe wiadomosci a o cała reszte ,co cie niepokoi czego nie wiesz lub nie rozumiesz pytaj chetnie pomożemy.... :D
Awatar użytkownika
 stasia
Dzien dobry to ja jak sie dzis macie bo ja swietnie ,zycze Wam tego samego