Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
Awatar użytkownika
 szater
wiesz mój brat ,który jest lekarzem ma uczulenie na latex....to ogromny problem bo musi operowac,byc moze rekawiczki ktore stosujesz podczas pielegnacji dłoni i stóp klientek tak zareagowały na skore :notguilty:
 psoria7
Zaczelam leczenie doustne .
Hialumax duo
glamuren piekna i zdrowa cera z krzemem i laktoferryna
sylimaron 100
essentiale Forte
co kilka dni xenna na oczyszczenie
+ na skore
alantan
sudokrem
epikrem
 psoria7
Zapomnialam dodac ze po tokenie ladnie mi sie wygoilo na tydzien.
Następnie wrocilo z pelna para i o wiele wiecej. Tak ze na swieta w rekawiczkach nic nie moglam zrobic bo mi rece popuchły niemiłosiernie i bolały przy każdym dotyku.
 psoria7
szater pisze:wiesz mój brat ,który jest lekarzem ma uczulenie na latex....to ogromny problem bo musi operowac,byc moze rekawiczki ktore stosujesz podczas pielegnacji dłoni i stóp klientek tak zareagowały na skore :notguilty:
Nie stosuje lateksowych rękawiczek. Kupuje takie bez lateksu .
Awatar użytkownika
 Paweł
sylimaron 100
essentiale Forte

Te 2 powyższe preparaty to na wątrobę tak? Zapewne pierwsze jest jakimś wyciągiem z ostropestu sądząc po nazwie. Drugie może być toksyczne na nerki - sprawdź w ulotce.
 psoria7
Mecze sie prze okrutnie.
Nie spie juz trzecia noc bo swedzi , boli, rece mam spuchnięte. Nawet pisac na klawiaturze mi ciężko.
dzis w nocy smarowałam Token bo juz nie wytrzymałam.
Lampy UV mi nie pomagają, swędzi i boli , palce mam popuchnięte . Cale w grudkach z plynem w środku i ranach.
Juz nie wiem co zrobic.
Tak mi sie zaostrzyło pewnie przez to przeziebienie co mnie trzyma . Nie wiem juz co robić.
Mam dola .
Dziś musze isc na zajęcia z dzieckiem no i co sie wiąże z tym ze muszę na przeciwko kilku osób podpisać liste. Juz od dwóch dni mysle jak ja zdejmę rękawiczki i podpisze ... w rękawiczkach przecież nie moge bo głupio , a jak wezmę dlugopis do reki ... pewnie podpisze sie krzyżykami , bo inaczej nie dam rady nic sklecić.
:oh: :oh: :oh:
 Basieńka44
Jeśli chodzi o dłonie mocz ręce w ziołach(kora dębu,skrzyp,jałowiec,dziurawiec)lub płatki owsiane
bąble z płynem przemywaj wodą utlenioną tak jakbyś myła ręce do smarowania cynkowa rumiankowa czy maść z wit A choć przy obrzęku nie będzie efektu po tej ostatniej.
Ja używałam też epikremu i Dernilan maść lub krem.
Moczyć ręce można kilka razy dziennie rękawiczki w tym przypadku bardzo wskazane ja poucinałam palce i tak nosiłam nie patrząc na to czy głupio,przy takim stanie rąk należy je chronić rękawiczkami żeby nie dotykać przedmiotów publicznego użytku.
Jak przysiadłam tydzień z moczeniami sytuacje opanowałam na tyle żeby móc normalnie funkcjonować
 psoria7
Basieńka44 pisze:Jeśli chodzi o dłonie mocz ręce w ziołach(kora dębu,skrzyp,jałowiec,dziurawiec)lub płatki owsiane
bąble z płynem przemywaj wodą utlenioną tak jakbyś myła ręce do smarowania cynkowa rumiankowa czy maść z wit A choć przy obrzęku nie będzie efektu po tej ostatniej.
Ja używałam też epikremu i Dernilan maść lub krem.
Moczyć ręce można kilka razy dziennie rękawiczki w tym przypadku bardzo wskazane ja poucinałam palce i tak nosiłam nie patrząc na to czy głupio,przy takim stanie rąk należy je chronić rękawiczkami żeby nie dotykać przedmiotów publicznego użytku.
Jak przysiadłam tydzień z moczeniami sytuacje opanowałam na tyle żeby móc normalnie funkcjonować
Dziekuje za odpowiedz tak szybka.
Ja nie moge poucinac palcow w rekawiczkach bo na palcach tez mam . Smarowac woda utleniona nie moge bo mam rany. Pieka okropnie.
Juz probowalam drozdzy z cytryna i olejkiem rycynowym. Myslalam ze sie przekrece tak pieklo.
Mam swieze rany wiec kwasu nie moge.
Ziola zanim mi z polski ktos przysle to tydzien minie. a ja cierpie przeokropnie.
Znalazlam wlasnie w mojej apteczce siemie lniane wiec zmielilam i mam zamiar wsadzic w to rece . znalazlam tez szlwie . Kiedys kupilam do plukania jamy ustnej... teraz sie przyda.
Mam alantan plus- posmarowalam na noc ale myslalam ze sie wsciekne tak swedzialo , wiec zmylam w nocy i posmarowalam Tokenem ( desperacja bo to podobno silny sterydowy lek )

A gdzie mozna kupic cienkie rekawiczki bawelniane ? Moze na necie gdzies macie sprawdzone. W aptece u mnie nie ma. Wyc mi sie chce.
 Basieńka44
Szałwia i siemię lniane też może być siemienia akurat nie stosowałam u siebie woda faktycznie piecze ale odkaża i szybciej goją się ranki
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
 puma
nie mam co prawda zmian na dłoniach ale gdzieś wyczytałam, że dobry skutek daje moczenie dłoni w ciepłej oliwie. później umyć, tłusty krem lub wazelina i bawełniane rękawiczki. najlepiej zrobić taki zabieg na noc. co ci szkodzi spróbować, tanie to i nieszkodliwe. powodzenia :)