- 28 mar 2025, o 07:30
Na forum jest dużo postów dotyczących łuszczycy. Ja chciałam jednak zapytać o Wasze sprawdzone sposoby aplikacji kosmetyków przy skórze luszczycowej. Aktualnie jestem na etapie mycia szamponem Pharmaceris do skóry łuszczycowej. Później spryskuje włosy sprayem gliss kur (aż jestem w szoku że nie zaostrza zmian), aby je w ogóle rozczesac. Włosy suszę od razu po myciu.
Każda próba nałożenia odżywki, wcierki, henny i innych kosmetyków kończy się zaostrzeniem zmian chorobowych. Staram się aplikować odżywki tylko na długość, ale niestety nawet to podrażnia skórę.
Mam włosy kręcone, więc cała ich pielęgnację odpuściłam, ponieważ czas nakładania kosmetyków jest za długi, nie mogę mieć tak długo mokrej skóry głowy.
Chętnie też się dowiem czy macie doświadczenia z olejowaniem.
Każda próba nałożenia odżywki, wcierki, henny i innych kosmetyków kończy się zaostrzeniem zmian chorobowych. Staram się aplikować odżywki tylko na długość, ale niestety nawet to podrażnia skórę.
Mam włosy kręcone, więc cała ich pielęgnację odpuściłam, ponieważ czas nakładania kosmetyków jest za długi, nie mogę mieć tak długo mokrej skóry głowy.
Chętnie też się dowiem czy macie doświadczenia z olejowaniem.