Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
Chciałabym wierzyć, że ta maść nie zawiera sterydy, ale czemu działa tak szybko ?! Z maścią 999 bylo analogicznie - najpierw mówiono, że to bezpieczny krem na bazie ziół, a później jak ktos przetłumaczył chiński sklad to wyszedł steryd. A w polskim tłumaczeniu tego nie było. Może właśnie gdyby przetłumaczyć typowo chińskie opakowanie to byłaby jasność. Chociaż wiem, że pan Paweł zasięgnąć info u samego producenta. No po prostu wszystkie chińskie specyfiki po czasie okazują sie sterydem, wiec ciężko uwierzyć ze akurat ta jest typowo ziołowa
katott pisze: Może właśnie gdyby przetłumaczyć typowo chińskie opakowanie to byłaby jasność. Chociaż wiem, że pan Paweł zasięgnąć info u samego producenta. No po prostu wszystkie chińskie specyfiki po czasie okazują sie sterydem, wiec ciężko uwierzyć ze akurat ta jest typowo ziołowa
Możesz nie wierzyć, nie zależy mi żeby Ciebie przekonywać.
Pan Paweł postarał się o przetłumaczenie składu z pomocą swojej chińskiej koleżanki i podał go do oficjalnej wiadomości, gdzieś na początku tego tematu. Gdybyś czytała uważnie forum a nie tylko ostatnie posty, to byś sama znalazła odpowiedź :D

Ta maść zawiera bardzo silne zioła działające jak sterydy i należy traktować ją jak steryd nie przesadzając z nadmiernym używaniem, należy ją także powoli wycofywać po zaleczeniu zmiany.
Uwierz mi,że przeczytałam ten wątek od pierwszej strony bardzo dokładnie. Przeczytałam już chyba wszystko co było na temat tej maści w necie równiez po angielsku. Niestety wiele osób z całego świata jest zaniepokojonych tak szybkimi rezultatami niczym sterydowych maści. A ja używam sterydów od dzieciństwa i teraz gdy nagle od nich odeszłam na rzecz tej maści i naturalnych sposobów/ diety/ suplementacji, przestraszyłam się, że weszłam w jeszcze większe bagno. Zastanawiam się, czy próbki maści nie oddać do badań laboratoryjnych
W dodatku na każdej stronie jest inny skład... inne skłądniki wymieniał Paweł, jeszcze inne są na mojej ulotce, a inne w necie na jakieś stronie ? To ile to ma substancji ? Każda maść jest inna czy co ?
Nie będę dyskutować na temat maści bo nie jestem jej producentem, a oni też nie zdradzają swoich tajemnic produkcyjnych.
Jedno mogę zapewnić - zioła, nawet polskie, mają potężną moc leczniczą. Przekonałam się o tym stosując je na własnej skórze, gdy przyłożyłam sobie do zmiany, której długo nie mogłam niczym wyleczyć, po dwóch, tak, tak, po dwóch dniach została tylko sina plama, która z czasem zjaśniała do koloru skóry.
Możliwe ze to magiczna moc ziół i trzymam kciuki zeby tak było również dla własnego dobra, ale kolezanka biorechnolog wskazuje na co innego. Mogłabyś zdradzić co to za magiczne polsko zioło tak szybko pomogło ? Sama mam zmiany, których nic nie bierze i alternatywne metody uważam za genialne, ale właśnie korzystam z doświadczenia innych osób
To nie magia czyni zioła lekami ale ich właściwości, które zawsze ludziom pomagały, lecz użyte bezmyślnie mogą zaszkodzić. Do ziół podchodzi się z szacunkiem, a jeśli ktoś tego nie rozumie, lepiej by został przy swojej chemicznej farmacji.
Skład przetłumaczyłem z opakowania z łaciny. Bo tylko łacińskie nazwy wskazują na konkretną substancję. Chińskie, angielskie czy polskie nazwy w składach mogą wskazywać na wiele ziół.

Skład jest wzięty z opakowania przed zmianami. Obecnie na opakowaniach i na ulotce podane jest mniej składników. Czemu? Nie wiem. Możliwe, że wybrano kluczowe składniki. Składniki te mieszczą się w składzie, który pierwotnie podałem.

Co można zrobić to przeanalizować każdy ze składników. Albo dać do laboratorium, jeśli ktoś chce.
Antonia, nie rozumiem twojego tonu wypowiedzi ? Czy to zle ze jestem dociekliwa ? Tyle lat używałam różnych maści bezmyślnie , z racji tego ze bylam dzieckiem i nie miałam pojęcia czym mnie częstują lekarze, że teraz dmucham na zimne. Sto razy sprawdzam zanim oglosze, ze cos jest naprawdę bezpieczne. Patrząc na to, jak wyglądała historia z maścią 999 i po rozmowach na amerykańskich forach, gdzie kobieta z kliniki z Chicago pisze, że z 11/12 tego typu maści znalazły sie sterydy, wolę drążyć temat niż uspokajać sumienie, że to tylko zioła. Gdyby nie to ze mam ł na twarzy i tylko Yiganerjing mi pomogło w najgorszym momencie, nigdy bym tego nie użyła na twarz, bo zwyczajnie bym się bała. Na ciele po tej maści nie mam nawrotów, ale na twarzy konsekwentnie po 2 tyg zmiany wracają wraz z trądzikiem. Może to i nie steryd, ale jakies substsncje toksyczne pewnie mi szkodzą. Od 3 miesięcy nie używam polskich sterydów. Bylo ciężko opanować wysyp po odstawieniu, ale to ogarnęłam . I aż serce mi stanęło, gdy zaczelo do mnie docierać, że Yiganerjing to tez może być steryd, może nawet bardziej paskudny.
To bardzo dobrze, że jesteś dociekliwa. Przede wszystkim powinnaś wiedzieć, że niektóre zioła to silny i wspaniały lek, ale wystarczy zlekceważyć warunki i wymogi tych ziół a staną się bezwartościową lub wręcz szkodliwą substancją.
Niestety większość osób podchodzi do tego lekceważąco, a później narzekają, że im zioła nie pomogły.
Przeczytaj zasady zbierania ziół, jeśli nie spełnia się tych warunków, trudno oczekiwać pozytywnego działania.

2. Rodzaje surowców zielarskich i zasady ich zbioru

http://www.rozanski.ch/fitoterapia1.htm
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 62