Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
Ja uwierzyłam w moc ziół kiedy parę lat temu nie pomagały sterydy, a płyn ziołowy na łuszczycę od Ojców Bonifratrów pomagał mi dosłownie z dnia na dzień i po jakimś tygodniu czy dwóch (już dokładnie nie pamiętam) miałam zdrową skórę. A miałam głowę totalnie obsypaną z dość dużą łuską. Remisja trwała baaardzo długo...

Wracając do tematu, skuszona Waszymi pozytywnymi opiniami chciałabym zamówić Yiganerjing, ale nigdy nie zamawiałam z aliexpress :blush: Czy macie jakąś sprawdzoną aukcję lub sprzedawcę od którego zamawialiście? Bo czytałam, że niektórzy bardzo długo czekają na przesyłkę.
Katott jeśli masz tak duże wątpliwości to oddaj maść do badania dla własnego spokoju i zdrowia ew. Przy okazji i reszta os dowie się coś więcej z potwierdzonego źródła ma temat tej maści.

Stosując ta maść raz lub kilka razy dziennie używacie jakiś innych maści, kremów czy coś w tym stylu wspomagajaco?
zolf pisze:
Stosując ta maść raz lub kilka razy dziennie używacie jakiś innych maści, kremów czy coś w tym stylu wspomagajaco?
Generalnie, my biedrony nie możemy dopuszczać do przesuszenia skóry. Zatem po kąpieli (prysznic) koniecznie trzeba natłuścić skórę. Czym? Tu nie ma recepty. Każda skóra jest różna. Ja raczej unikam wynalazków aptecznych. Olej lniany, arganowy, kokosowy, masło shea itp.
Witajcie,

Spotkałem się z takim wpisem na grupie FB: Łuszczyca z innej perspektywy:

[*]"Uwaga ważne ! Pewnie wielu z Was stosuje cudowną maść o nazwie Yiganerjing . Jezeli juz macie to robic to ostrzegam przed nakładaniem tego na twarz głowę czy okolice intymne . Prawdopodobnie a właściwie pewne jest ze to ma w składzie STERYDY!!!!!! Pisałam o tym na amerykańskiej grupie wsparcia dla osób z łuszczycą i dowiedziałam sie, ze niezależne badania wykazały tam wiele substancji toksycznych i mocne sterydy ! A z opublikowaniem badan ta jednostka musi sie jeszcze wstrzymać tylko, że ich moderatorka ostrzegała. Nie ma cudów... Nic bez sterydu nie dzialaloby tak szybko . A ja padlam ofiarą tego oszustwa !!!! Od października walczę z ł na twarzy. Dawalam tam początkowo polskie sterydy a gdy twarz sie zbuntowala to Protopic, który niestety mnie uczula . No i ktos mi polecił tą chińską maść. W całkowitej desperacji uwierzylam w nią, jak w Bożka i używałam 2 miesiące. Pomagala natychmiast wiec mogłam wyjść do ludzi. Ale zastanawiało mnie to, że wzmagała mój trądzik no i byly nawroty. Teraz gdy ją odstawilam mam zajęte całe czoło i nos oraz policzki. Nie wiem co robic i czy moja twarz z tego wyjdzie. Z ładnej dziewczyny stałam sie potworem. Ku przestrodze......"[/i][/i][/i]

Co o tym sądzicie? Czy macie podobne spostrzeżenia czy reakcję,
po odstawieniu leczenia???

Ja stosuje tą maść z bardzo dobrym skutkiem.
Owszem pojawiają się małe nawroty,ale traktuje to dość
normalnie i, że mogą się pojawiać,bo przyczyna choroba wziąż
nie jest rozwiązana.
Również stosuję ten krem/maść i również niewierzę, że tam nie ma sterydów ponieważ efekty następują również szybko jak przy sterydzie. Zaprzyjaźniony farmaceuta ma zbadać ten krem na obecność sterydów - wtedy dam znać.
B1std - jakbyś mógł wkleić tu wyniki badań to pewnie wszyscy byliby Ci wdzięczni.

Ze swojej strony mogę napisać, że maść w długim terminie nie spisuje się u mnie tak dobrze, jak na początku. Dałem też koledze i stwierdził to samo.
Skóra bardzo szybko przyzwyczaja się i uodparnia na wszelkie specyfiki, maści, kremy, zarówno chemiczne, czy ziołowe więc nic dziwnego, że do tej maści także.
Dobre działanie jest około dziesięciu dni, potem trzeba odstawić i zmienić na coś innego.
Maść działa dłużej gdy skórę przed każdym smarowaniem przemywa się odpowiednią nalewką lub stosuje się okłady.
Jeśli zmiana jest niedoleczona, to po każdej maści następuje nawrót choroby i nie ma znaczenia, czy to będzie steryd, czy też coś innego. Sterydy mają to do siebie, że zmiany się po krótkim czasie pogarszają, często prowokują nowe wysypy, po maści Yiganerjing tak się nie dzieje.

Dobrze byłoby wiedzieć na pewno, czy maść jest bezpieczna, bezsterydowa i czy można z czystym sumieniem stosować ją u małych dzieci.
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 62