Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 Basieńka44
antonia pisze:
szater pisze:Faktycznie czytam,czytam i czytam i....nijak doczytac sie nie mogę ze lekarze zawiedli ....nawet wzmianki że u jakiegoś z wynikami była...
Czyli tu na forum potrzebuje porady żeby po poradę szła do lekarza, nigdy bym na to nie wpadła. :surprised:
Dokładnie same cielęta niekumate na fora wchodzą i nie mają pojęcia gdzie mają iść więc pani pedagog udziela im jakże mundrych wskazówek do lekarza barany xd :crazy:
Awatar użytkownika
 antonia
antonia pisze:Smile € napisał(a):
Miesiąc temu robiłam sobie wszystkie badania i wyszedł za wysoki cholesterol i wyniki wątrobowe też były podwyższone. Czy to może mieć związek z łuszczycą?
Chyba sobie sama tą łuszczycę wywołałam ;/
Swędzi mnie szyja... ale tam nic nie ma póki co.
Jestem załamana.
Tu na temat zaniżania chlesterolu - od min 29,00
https://www.youtube.com/watch?v=LXx7gqUCkVE
Awatar użytkownika
 szater
wątroba to bardzo ważny organ,jeżeli są podwyższone próby wątrobowe to już nie są żarty.Zdania nie zmienię i nadal uważam iż należy skonsultować to z lekarzem,można drwić i wyśmiewać,gdy się samemu nie ma problemów,gdy grunt się zacznie palić...wtedy lekarze okazują się ok :P ...no ale do tego to się przyznać...wstyd :P
Awatar użytkownika
 antonia
szater pisze:wątroba to bardzo ważny organ,jeżeli są podwyższone próby wątrobowe to już nie są żarty.Zdania nie zmienię i nadal uważam iż należy skonsultować to z lekarzem,można drwić i wyśmiewać,gdy się samemu nie ma problemów,gdy grunt się zacznie palić...wtedy lekarze okazują się ok :P ...no ale do tego to się przyznać...wstyd :P
Nic na to nie poradzę, że wybierasz z postów to co Tobie pasuje.
Gdybyś przyjrzała się uważniej dostrzegłabyś, że narzekam na lekarzy, którzy swój zawód traktują tylko jako źródło zarobku.
Jeśli takich nie spotkałaś, to jesteś jedyną na świecie szczęściarą.

Każdy tu na forum miał tę wątpliwą przyjemność zetknąć się z lekarzem mało zainteresowanym dolegliwością pacjenta. Jest tu nawet specjalny dział, w którym poleca się dobrych lekarzy, nie wiesz dlaczego? Każdy idzie do lekarza z nadzieją i wielkim zaufaniem, a najczęściej już w gabinecie tak zostaje potraktowany, że traci tę nadzieję i pieniądze również.

Czy tak powinno być?

Zdrowie ludzkie to nie zabawa, od lekarza wymaga się więcej poświęcenia zawodowego niż od kowala czy ślusarza.
Gdyby lekarze nie zawodzili, to by się nie szukało pomocy gdzie indziej.

W mojej wieloletniej przygodzie z łuszczycą przeważnie trafiałam na lekarzy przeciętnie zainteresowanych swoim zawodem, jedyny raz trafiłam na dobrego lekarza, ale też raz trafiłam na młodą zakwefioną lekarkę, która na widok łuszczycy odwróconej pod piersią z daleka i ze wstrętem orzekła, że to grzyb i wyszła z gabinetu. Po chwili pielęgniarka przyniosła mi receptę na maść przeciwgrzybiczą i tak się skończyła moja wizyta z prośbą o pomoc :(
Nigdy nikogo nie odciągałam od badań, przeciwnie, im więcej badań, tym szybciej można rozpocząć prawidłowe leczenie.

Gdy lekarz nie jest pewien diagnozy, to jego obowiązkiem jest skierować pacjenta na badania. Nie ważne ile kosztują, zdrowia się nie wycenia! Jeśli lekarz to lekceważy to nie jest lekarzem!

Ale też nie wolno straszyć nikogo wynikami, których normę obniża się systematycznie w celu komercyjnym, uważam, że bardzo dobrze się dzieje, że ludzie zaczynają dostrzegać te manipulacje i przestrzegać przed nimi w internecie.
 Smile €
:zipit: :zipit: :zipit:

Chciałam się przywitać, a wyszła g***burza :nomnom:

Hepatologa miałam następnego dnia po dodaniu posta. Na to by się umówić do lekarza wpadłam sama ;) . Do tego mi internet nie jest potrzebny.
Ćwiczę na siłowni i badania robię co jakiś czas. Morfologia książkowa.. wit D3 super poziom.. Badań robiłam dużo i w sumie nie spodziewałam się, że coś może wyjść źle. Trafiło jednak na wątrobę i cholesterol.
We wtorek byłam u dermatologa. Łuszczyca potwierdzona. Dostałam daivobet, jakiś krem z mocznikiem i skierowanie na naświetlenia TL-01. Na naświetleniach byłam póki co 2 razy, a maści nie kupiłam. Zamówiłam tak wychwalany sorion i się smaruje. Do tego sól z morza martwego do kąpieli. Detoks organizmu w trakcie. Odstaw

Mam wrażenie, że zmiany nie są takie jak były na początku... chociaż mogę się mylić.
Trochę się uspokoiłam. Pierwszy szok przeszedł. Teraz trzeba działać :)
Załączniki
20170211_082106.jpg
20170211_082106.jpg (121.87KiB)Przejrzano 1439 razy
 Basieńka44
Na takie rozsiane zmiany super podziałają kąpiele w soli i oleju.
 Smile €
Ja mam te kropki na brzuchu, piersiach, plecach, troche na ramionach i udach i lydkach... Dodatkowo na glowie przy szyji...

Jaki olej?
Awatar użytkownika
 antonia
Smile €,
Bardzo Cię przepraszam za zaśmiecenie Twojego wątku, :* :*
mam nadzieję, że Paweł te wpisy usunie.
Witam Cię serdecznie,mam nadzieję, że po wielkiej burzy wyjdzie słońce, lekarstwo na skórę i złe humory.
Awatar użytkownika
 antonia
Basieńka44 pisze:Na takie rozsiane zmiany super podziałają kąpiele w soli i oleju.
Mnie bardzo pomogły w leczeniu kąpiele w chlorku magnezu, można użyć siarczan magnezu + olej. Ja olej dawałam pod koniec kąpieli, kiedy skóra nasyciła się magnezem.
Początkowo używałam oleju z oliwek, później robiłam ziołowe, z wrotyczem i glistnikiem, które oprócz nawilżania skóry mają właściwości lecznicze. Do nawilżania skóry od wewnątrz stosuję olej czarnuszkowy.

Opisy tych ziół i ich właściwości lecznicze można znaleźć na stronach dr. Różańskiego
http://www.rozanski.ch/fitoterapia1.htm
wrotycz
http://www.rozanski.ch/tanacetum.html
 Basieńka44
Smile € pisze:Ja mam te kropki na brzuchu, piersiach, plecach, troche na ramionach i udach i lydkach... Dodatkowo na glowie przy szyji...

Jaki olej?
I takie najłatwiej leczy się w kąpielach.
Nigdy nie smaruje plamek na brzuchu czy plecach schodzą same w kąpieli głowę też mocze w takiej kąpieli szybciej się leczy,używam tylko maseczki z olejku rycynowego i żółtka, lub wcierki z maści ochronnej z wit A na głowę.
Olej może być każdy ja używam z pestek winogron,kąpiele stosuje nawet jak nie mam zmian świetnie nawilżają skórę.
Można naprzemiennie raz kąpiel sól i olej, drugi chlorek magnezu,obie uspakajają i wyciszają.