szater pisze:wątroba to bardzo ważny organ,jeżeli są podwyższone próby wątrobowe to już nie są żarty.Zdania nie zmienię i nadal uważam iż należy skonsultować to z lekarzem,można drwić i wyśmiewać,gdy się samemu nie ma problemów,gdy grunt się zacznie palić...wtedy lekarze okazują się ok
...no ale do tego to się przyznać...wstyd 
Nic na to nie poradzę, że wybierasz z postów to co Tobie pasuje.
Gdybyś przyjrzała się uważniej dostrzegłabyś, że narzekam na lekarzy, którzy swój zawód traktują tylko jako źródło zarobku.
Jeśli takich nie spotkałaś, to jesteś jedyną na świecie szczęściarą.
Każdy tu na forum miał tę wątpliwą przyjemność zetknąć się z lekarzem mało zainteresowanym dolegliwością pacjenta. Jest tu nawet specjalny dział, w którym poleca się dobrych lekarzy, nie wiesz dlaczego? Każdy idzie do lekarza z nadzieją i wielkim zaufaniem, a najczęściej już w gabinecie tak zostaje potraktowany, że traci tę nadzieję i pieniądze również.
Czy tak powinno być?
Zdrowie ludzkie to nie zabawa, od lekarza wymaga się więcej poświęcenia zawodowego niż od kowala czy ślusarza.
Gdyby lekarze nie zawodzili, to by się nie szukało pomocy gdzie indziej.
W mojej wieloletniej przygodzie z łuszczycą przeważnie trafiałam na lekarzy przeciętnie zainteresowanych swoim zawodem, jedyny raz trafiłam na dobrego lekarza, ale też raz trafiłam na młodą zakwefioną lekarkę, która na widok łuszczycy odwróconej pod piersią z daleka i ze wstrętem orzekła, że to grzyb i wyszła z gabinetu. Po chwili pielęgniarka przyniosła mi receptę na maść przeciwgrzybiczą i tak się skończyła moja wizyta z prośbą o pomoc

Nigdy nikogo nie odciągałam od badań, przeciwnie, im więcej badań, tym szybciej można rozpocząć prawidłowe leczenie.
Gdy lekarz nie jest pewien diagnozy, to jego obowiązkiem jest skierować pacjenta na badania. Nie ważne ile kosztują, zdrowia się nie wycenia! Jeśli lekarz to lekceważy to nie jest lekarzem!
Ale też nie wolno straszyć nikogo wynikami, których normę obniża się systematycznie w celu komercyjnym, uważam, że bardzo dobrze się dzieje, że ludzie zaczynają dostrzegać te manipulacje i przestrzegać przed nimi w internecie.