Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
Awatar użytkownika
 szater
Kiedys tysiąc lat temu babcia myła mi włosy własnie szarym mydłem i jak sie tylko udało(czytaj była blisko mnie-babcia oczywiscie) deszczówka...do ostatniego płukania dodawała robiony przez siebie "ocet"...włosy zawsze były piekne,puszyste a skóra...bez łupieżu :D
Awatar użytkownika
 puma
też mi się zdarzało zmywać maści płynem do naczyń, zawsze skutkowało. tylko po płynie muszę użyć dobrej odżywki bo inaczej za chiny nie rozczesałabym włosów.
Awatar użytkownika
 Shamhat
Jest taki szampon z firmy Ziaja aloesowy do włosów suchych, mam długie włosy i farbowane, suche okropnie od szamponów specjalnych (leczniczych na łuszczyce), ten szampon jednak nie nawilża włosów, ale świetnie zmywa oliwki ze skóry głowy
Trzeba namoczyć włosy i szamponem delikatnie (by nie sfilcować włosów) masować przez ok 2 min, można powtórzyć
Zmywa rewelacyjnie, jest niedrogi
Awatar użytkownika
 szater
...dziewcze o trudnym nicku...jak cos jest dobre,sprawdzone i działa to podajemy dokładna nazw i producenta...wtedy innym łatwiej znalesc.Pozdrawiam :D
 venus
Szater,przecież Shamhat podała dwszystkie potrzebne informacje :) . A więc szampon o którym pisze, dokładnie nazywa się: "Szapon do włosów suchych aloesowy". Producent- Ziaja. Pojemność 500ml- dostępny w każdej drogerii , cena ok. 6-7 zł. Nie próbowałam ale sprzedaję go na codzień bardzo duuużo więc chyba jest ok :D .
Awatar użytkownika
 szater
Nie mam problemów ze skóra głowy,nie musze kupowac specjalistycznych szamponow,nie sprzedaje ich takze gdyz to nie moja działka...jak cos polecamy dla innych to staramy sie napisac krotko i wyraznie aby było to zrozumiałe dla wszystkich.To co oczywiste dla nas niekoniecznie jest oczywiste dla innych-czasem nawet ta sama nazwa a kolor opakowania-czyli skład inny :D
 dora1000
Kupowałam córce bardzo drogie szampony bo ma długie włosy i problem z rozczesywaniem, a do tego głowa ją non stop swędziała. Skusiłam się na Ziaja i są rewelacyjne. Tanie ziołowe bez środków chemicznych. Godne polecenia. Sama je używam do codziennego mycia.
Awatar użytkownika
 Shamhat
szater pisze:...dziewcze o trudnym nicku...jak cos jest dobre,sprawdzone i działa to podajemy dokładna nazw i producenta...wtedy innym łatwiej znalesc.Pozdrawiam :D
Dobrze dobrze poprawię się :) dzięki Venus :)
Awatar użytkownika
 Karolek90
Mi udaje sie zmyć normalnie Maść z głowy szamponem Polythar ;] tradycyjnie 2x nałożyć spłukać , Nałożyć spłukać wysuszyć i mozna iść na Browarka ;] albo jak kto woli do Pracy :P:D NO STRESSS :D:D
Samo mycie tym szamponem pomaga a co dopiero z Maściami :P:D polecam :] ^.^