W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 miszczu0313
Witam leczę się bezskutecznie na paciorkowca od ok pół roku i wydaje mi się że jest on powodem moich moich wysypów. Co się podleczę to od razu ponowny wysyp.
Zrobiłem badanie ASO wyszło 675 a w grudniu miałem 1080. Po raz pierwszy dzisiaj usłyszałem, że powinienem mieć już dawno je usunięte i gość się zastanawiał dlaczego w szpitalu ( w którym leżałem w grudniu ) od razu tego nie uczynili. Co wy myślicie o tym ? Wycinać czy nie ? dodam, że mam stwierdzony przerost migdałków.
Pozdrawiam wszystkich i zdrowia życzę ;)
Awatar użytkownika
 Paweł
Paciorkowce są jednym z częstych przyczyn wysypów łuszczycy. Jeśli są częste infekcje to wycięcie migdałków jest oczywiście wskazane.
Awatar użytkownika
 szater
zgadzam sie z Pawłem,usuniecie migdałków moze pomóc w ujarzmieniu wysypów,nie ma jednak 100% gwarancji ze ustapi łuszczyca całkowicie.
 miszczu0313
Witam w dniu dzisiejszym moja Pani dermatolog przepisała mi Acitren 25 mg. Leczenie lampami i maściami nie przyniosło efektów niestety. Co wy na to ?
Awatar użytkownika
 szater
oczy ,oczy i jeszcze raz oczy! musisz chronic za wszelką cenę!
Zadne wychodzenie na dwór bez szkieł p/slonecznych i to dobrych,żadne opalanie,żadna solarka czy siedzenie długie przed kompem lub TV
Awatar użytkownika
 antonia
Kilka lat temu wycięto mi problematyczne migdałki i miałam nadzieję na jakieś pozytywne zmiany w leczeniu łuszczycy. Niestety, nic takiego nie nastąpiło, a od tamtej pory oprócz infekcji w gardle doszły częste zapalenia oskrzeli :( Tak więc nie zawsze takie posunięcia wychodzą na zdrowie.
 miszczu0313
Z oczami nie wiedziałem :P Od jutra ubieram okulary :) Dziękuję za radę.
Co do migdałków to ja się zastanawiam ciągle zobaczymy co powie mój nowy laryngolog.
Ale warto w ogóle brać te leki ?
Awatar użytkownika
 szater
Pytasz nas??? my jestesmy tylko chorymi,jedziemy na tym samym wózku co Ty...wiadomosci w tej mierze najbardziej wiarygodne maja lekarze,nie sądze aby przepisano tobie tak silne leki bez potrzeby :notguilty: