W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 Obywatel
Witajcie. Mam 25 lat. Na łuszczycę choruje od 17 roku zycia...od 2 lat jest gorzej. Praktycznie nie mialem okresu bez chocby jednej zmiany na ciele. W tym roku doprowadzilem zęby do porządku. Mysłalem ze będzie coś lepiej. A jest tak samo albo i gorzej. Ostatni raz lezalem we wrześniu i teraz jestem w takim stanie ze nawet ciężko mi sie ruszyc. Juz jestem tak zdesperowany ze myslalem o neotigasonie... Łapie sie wszystkiego. Moze jakies badania na bakterie? Czasami sie czuje zle na zoładku, jakbym mial zaraz wymiotowac. Z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi i sugestie. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
 szater
witaj....pytasz o diagnozę :surprised: raczej chyba nie pomożemy,dzielimy sie jedynie swoimi doswiadczeniami.jeżeli jest tak dużo wszelakich złych objawów najlepiej wybrac sie do lekarza ,ktory to wszystko poukłada ,rzyjrzy sie temu z bliska.Powodów złego samopoczucia jest i moze byc tysiace,od pasozytów,az po złe funkcjonowanie flory bakteryjnej,jelit,watroby czy inszych trzewi.trzeba porobic badania:gastroskopie,sonde dwunastniczo-żołądkowa,wszystko powykluczac i....wtedy mozna leczyc,tak w ciemno trudno cos podpowiedziec jeszcze jak sie nie jest lekarzem.Pozdrawiam serdecznie. :notguilty:
 Obywatel
A może jakis wymaz z gardła? Albo jakies dokladniejsze badania.Ma ktos jakieś z tym doswiadczenie? Poprostu łapie sie wszytskiego bo dreczy mnie szpital co 3 miesiace. Nie pije ,troche pale. Zęby zdrowe, waga ok. Zawsze wysypuje mnie w milion plamek małych, kropek. Cos ją musi zmagac bo nie mam nawet kawalka 5x5 wolnego od łuszczycy...Z góry dziękuje za pomoc.
Awatar użytkownika
 szater
Nie piszesz jaki to rodzaj łuszczycy,z opisu wnioskuje że krostkowa:

Przyczyny łuszczycy krostkowej moga być tez takie

regularne przyjmowanie kortykosterydów i ich nagłe odstawienie,
leki, takie jak niektóre antydepresanty, niesterydowe leki przeciwzapalne, antybiotyki,
infekcje,
ciąża,
fototerapia,
światło słoneczne,
kremy i maści zawierające zbyt silnie działające na skórę substancje,
żółtaczka cholestatyczna,
bardzo niski poziom wapnia we krwi (hipokalcemia).

Trudno podac ci jakies konkretne badania,każdy z nas walczy powoli likwidujac skutki i dociekając przyczyn.Lekarz chyba bedzie najodpowiedniejszym prowadzącym :notguilty:
jest cała masa badan diagnostycznych,raczej płatnych,wiec może jednak trzymac sie lekarza :geek:
 Obywatel
Nie to jest łuszczyca zwykła (l.40). Tyle razy leżalem na oddziale ze wiem tyle co i mój lekarz. W moim miescie nie ma dobrego dermatologa. Dermovate , lorinden, ew cygnolina. Badania tylko te przy przyjmowaniu na oddział. Niestety sam na wlasną ręke musze tropic przyczyne takiego nasilenia. Dlatego szukam tutaj porady od czego zacząc. Mogą być płatne,aby cos robic w kierunku ulżenia sobie. Pozdr
Awatar użytkownika
 antonia
Myślę, że powinieneś zrobić sobie badania na zawartość witaminy B3, z pewnością się okaże, że masz duże braki.
Jeśli masz możliwość kąpieli, to kąp się codziennie w ziołach lub w chlorku magnezu, zawsze przed smarowaniem, doustnie także przyjmować sok z żyworódki Kalanchoe Pinnata (nie mylić z małowartościową Kalanchoe Daigremontiana)
Maści bezsterydowe, ziołowe, dziegciowe czy z cygnoliną pozostawiam do Twojego wyboru.
 ryba
Witam,
Z łuszczycą na głowie zmagam się od kilkunastu lat i do tej pory nie mogę sobie z nią poradzić. Natomiast kilka lat temu choroba pojawiła się na nogach. Miałam tak okropne nogi, że z obrzydzeniem patrzyłam sama na siebie, co gorsza łusek ciągle przybywało. Pojawiały się już również pojedyncze na plecach. Byłam załamana. Gdzieś przeczytałam o mydle dziegciowym. Zaczęłam używać w miejsce normalnego mydła i wszelkich żelów pod prysznic. Po jakimś czasie łuski nie było, ale pozostały czerwone plamy. Z tym poradził sobie krem na blizny i rozstępy EVOLET. Na efekt trzeba poczekać, ale u mnie zadziałało. Od roku na nogach nie ma śladu i mimo odstawienia kremu i nawet mydła choroba nie powraca. A myślę, że w moim przypadku powodem zmian na nogach były papierosy. Nigdy nie paliłam i właśnie od momentu rozpoczęcia zaczęły się problemy z nogami. Pozdrawiam