Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
Coś wiadomo o tej penicylinie czy kolejne wyssane z palca rewelacje?. U mnie np. łuszczyca na dłoniach zaczęła się od zranień tak przypuszczam po przeanalizowaniu tematu;)
Jestem z pokolenia które było leczone głównie pennicylina,gdyz był to podstawowy antybiotyk.Biorac pod uwage ilosc zastrzyków jakie przyjęłam przez swoje życie,łuszczyca powinna zniknąc bezpowrotnie niestety mam ja prawie 50 lat,stawówka tez niezle sie trzyma wiec,kolejna rewelacja albo nadinterpretacja.
Podczas leczenia krostkowicy stóp i dłoni powinien oprucz sterydu isc antybiotyk,w takim wypadku penicylina jest chyba tym najodpowiedniejszym.Podobnie podczas gdy krostkowa zaatakuje całe ciało,krostki z ropno-surowiczym płynem. :) pomocna tez podczas leczeniia paciorkowca-o ile jest on wrazliwy na penicylinę.
czy ja wyglądam na stracha na wróble? :P
Nie strasze,podaję fakty dotyczące krostkowej ale i kropelkowata czy plackowata może zając całe ciało.Jezeli jest tylko krostkowica stóp i dłoni trzyma sie tych miejsc,ale zagwarantowac czegokolwiek nie moze nikt,niestety :notguilty: