Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
Witam Was Serdecznie

Czytalem o tej penicylinie troche. Laduje sie duze dawki krystalicznej penicyliny przez pare dni. Podobno można sie wyleczyć jesli:

- zachorowalo sie na skutek przeziębien

- lub na skutek zranień ( upadek, kolana, zdarta skóra krew itd)

Ja czesto za mlodu zakrwawiony przychodzilem.
Podobno jesli zachorowalismy na skutek w/w przyczyn to luszczyca po penicylinie znika bezpworotnie.

Minus jest taki ze penicylina krystaliczna powoduje i niektorych osob szok, świra człowiek dostaje na pare sekund po podaniu. Mozna tez dostac tzw zapaści. Nie wiem czy wtedy kiedy jest się uczulonym czy nie, słyszałem opinie ze można nie byc uczulonym i tez dostać korby.

Drugi minus to ból, bo to krystaliczna penicylina i rozrywa tkanki w trakcie podawania. Wlasnie ten krysztalek potrafi zmkrwiobiegiem do mózgu trafic, stąd korba. W kazdym razie zrobiłem sobie próbe czy jestem uczulony. Oazało się że nie ale powiem wam tak:

Słynę z tego ze bardzo lubię zastrzyki, zwłaszcza w dziąsła. Nie wygłupiam się, naprawdę lubie. Kiedy robiłem próbe penicylinową krzyczałem, to jak wypalanie żelazem skóry. Dlatego mimo ze penicyline mialem zamówionąmto zrezygnowalem. Niby opinia jest tak ze próba gorzej boli no ale.....:-)

Teraz pytanie, co o tym sadzicie, doswiadczenia, opinie, itp?
Podaję za dermatologia24.pl "Zaobserwowano, że podawanie dużych dawek penicyliny osobom, u których wysyp zmian skórnych po raz pierwszy pojawił się po infekcji górnych dróg oddechowych może doprowadzić do całkowitego wyleczenia choroby - bez nawrotów w przyszłości."
Jeżeli faktycznie aktywność łuszczycy została wywołana infekcji górnych dróg oddechowych, może pomóc, a jeżeli nie to nie? Nie mieć pewności i dać kłóć sobie pupkę? :devillaugh:
To jest naturalny antybiotyk. Poza tym przeciez łuszczycę leczy się antybiotykiem Sumamed.

Ja o tym czytałem na jakiejs stronie internetowej i raczej nie bede potrafił tam wrócić.
To była wypowiedź jakiegoś doktora nauk itd.
Odkrył że łuszczyca sie poddaje penicylinie bo ktos kiedys odkrył ze jest ona następstwem powikłań po grypie. Mozna tez ją wywołać częstymi zranieniami skóry. Muszą to być zranienia rozległe. Kto pamieta jak jechało się kolanami po chodniku jak np spadało sie z rowera?

Shamhat dzieki ale to jest urywek.

Sprobuje odszukać wiecej.
W dermatolog nie wierzę. Ostatnio bylem u takiej jednej, przepisala mi novate ktory mnie wlasnie wykańcza i do tego szampon

Problem w tym ze oni teraz uzywaja mądrych/zastepczych/alternatywnych nazw, dopiero w aptece zobaczylem ze to doktor irena eris.

Potem jedzie taka na kajmany na "szkolenie"

Ps. Musicie wybaczyc pisownie, uzywam ipada