W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Awatar użytkownika
 antonia
Hormony w pewnym sensie mają wpływ na łuszczycę, powinnaś o tym rozmawiać z ginekologiem, kto wie od czego mamy wysypy, warto leczyć wszystko co je może wywoływać. :)
 123456
Rozmawiac z ginekologiem, kiedys powiedzial ze "mam taka budowe" i juz.
Awatar użytkownika
 antonia
:D Spróbuj rozmawiać z innym, wypytaj o przyczyny, wspomnij o łuszczycy :)
 123456
Jakoś wybieram się i wybieram do lekarza rodzinnego i wybrać się nie moge, bo się boje :( bo niby czuje się dobrze i co miałabym mu powiedzieć.
Awatar użytkownika
 antonia
Spróbuj poprosić o skierowanie na szczegółwe badania, wykażą z pewnością co powoduje u Ciebie zagrożenie wysypów :)
 123456
A co mam rozumieć pod sformułowaniem szczegółowe badania?:D domyślam się, że to nie zwykła morfologia i coś z krwi;p
Awatar użytkownika
 antonia
Powinien skierować Cię na szczegółowe badanie tarczycy, wątroby, nerek. Nie pytaj o nazwy badań, bo nie znam, może ktoś na foum Ci podpowie. Dobry lekarz sam będzie wiedział jakie badania potrzeba zrobić.
Awatar użytkownika
 szater
Widzisz antoniio w Polsce troszke to wszystko inaczej działa :notguilty: i lekarz rodzinny wysyła na diagnozowanie tylko tego co konkretnie dolega a nie szuka przyczyny.
Każdy rodzinny ma związane rece i nie wystawi zlecenia na badania bo:my mu coś sugerujemy.na konkretna diagnostyke trzeba sie zgłosic do specjalisty a to ani łatwe ani nie ma pewnosci iz uzyskamy cokolwiek. :notguilty:

Diagnozowac i szukac można na własna rekę i oczywiscie na własny koszt :P
 123456
Odnośnie wątroby bardzo często miałam próby wątrobowe badane: alt itd, nerek: kreatynine, a tarczycy tsh. - W normie wszystko:)

Ja myślę, że u mnie też stres może się przyczyniać. Non stop cały czas się stresuje i denerwuje i nie moge tego opanować - taka jestem z natury :/
A jeszcze od długiego czasu nadgarstek mnie boli jak się oprę na nim i nikt nie wie co jest bo nic tam nie widzi (ortopeda, reumatolog).
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18