W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Awatar użytkownika
 antonia
Ostatnio polecany sposób na smarowanie się sterydami to użycie silnych ze słabymi naprzemiennie tzn. rano posmarować silnym sterydem na 2 godz. po czym dokładnie zmyć i następnie słabym, też na ok. 2 godz, a w czasie dnia wcierać w ręce krem, nawet kilka razy dzienie, tak przez kilka dni. Dodam jeszcze, że wsaniałe efekty przynoszą okłady z ciepłej, mocnej herbaty zastosowane przez ok. 15 min. przed smarowaniem zmian. Wieczorem powtórzyć ok. 1 godz. steryd mocny i po zmyciu znów słaby. zakładając na noc rękawiczki bawełniane z obciętymi palcami.
 nwa123
Dzięki za odpowiedzi ;) no niestety boję sie użyć dermovate bo wcześniej stosował go bardzo długo ok roku.. mamy ta masce w domu ale narazie nie używamy go. I wydaje mi sie że dlatego tak teraz ciężko idzie. I jeszcze on pracuje w rękawiczkach cały dzień ;/ to pewno kolejny powód ..spróbujemy cygnoli a myślicie że po cygnoli 4 tyg zejdzie ??? Dodam że zmiany są mocno czerwone bez łuski i w dotyku nie różnią sie od zdrowej skóry...tylko czerwone....a ostatnio dermatolog przepisał mu na dłonie sterydy w płynie drogi i podobno bardzo silny ale i to mu nie pomogło a dermatolog pow że na bank mu po tym zejdzie...
Awatar użytkownika
 antonia
nwa123 pisze:..spróbujemy cygnoli a myślicie że po cygnoli 4 tyg zejdzie ???
Potrzeba ok. 6 tygodni na regenerację skóry po leczeniu cygnoliną.
Jeśli możesz zrób dokładne zdjęcia chorych dłoni i wklej tutaj, jestem ciekawa jak to wygąda.
Awatar użytkownika
 szater
A mogłabys napisac jaki to steryd otrzymał twój narzeczony w płynie?
najlepszy w tej chwili i najbezpieczniejszy jest żel Daivobet....najsilniejszy steryd to...Dermovate :notguilty:
Jezeli rzeczywiscie tak długo szło to własnie teraz jest tego efekt i moze lepiej nie stosowac.Cygnolina wypali ale pozostana biało brazowe zmiany na dłoniach,nie zdązycie zlikwidowac ich do slubu ale próbowac zawsze mozna...tez czekam na zdjecia.Pozdrawiam :)
 nwa123
Xamiol tak sie nazywał ten sterydy...powiem szczerze że jeśli zostały by mu brązowe plamy to bylibyśmy w siódmym niebie;) mam nadzieję że tak będzie ...dzięki a mam jeszcze pytanie ten smalec to traci swoje właściwości po jakimś czasie czy nie ?? Bo my jeszcze mamy ten co robiłam ok miesiąc temu ...czy zrobić nowy??
Awatar użytkownika
 antonia
Jeśl tę maść robioną na smalcu cały czas trzymacie w lodówce, to można nią jeszcze długo smarować zmiany. Mam nadzieję, że wiesz dokładnie jak używać cygnolinę, żeby nie poparzyć dłoni. :)
Awatar użytkownika
 antonia
Lepiej będzie kierować się podpowiedziami szater,jest w tym zakresie specjalistką, zużyła w swoim życiu więcej cygnoliny niż ja masła xd xd
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8