Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
O żyworódkach opis w zmaganiach Marianki.
moje-leczenie/zmagania-marianki-t2447.html
Niektóre źródła podają, że żyworódka pierzasta Kalanchoe daigremontiana, jest w całości trująca, dlatego też trzeba zachować ostrożnoć i nie używać wewnętrznie.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2015, o 08:55 przez Paweł, łącznie zmieniany 2 razy. Powód: Kalanchoe daigremontiana to żyworódka Daigremota, z kolei Kalanchoe pinnatum to żyworódka pierzasta. To są dwie różne odmiany.
Maść nagietkowa jest zawsze w mojej torebce i faktycznie wspomagam się nią od wielu lat.
Od niedawna używam też nowej pielęgnacji na co dzień i muszę powiedzieć, że trafiłam na kosmetyki o łagodnym działaniu, nieco uspokajające moją skórę. Od 2 miesięcy używam MEDIGEL Aceite de Oliva pod prysznic oraz kremu MEDIGEL Crema i odpukać jest dobrze... Przede wszystkim nie odczuwam już tak irytującego swędzenia. Polecam wypróbowanie tym nadal poszukującym - mi pomagają, a też nie kosztują majątku. Teraz zauważyłam, że trwa promocja i zamówiłam sobie mały zapas z dermokosmetyki24.pl

Pozdrawiam Was serdecznie!
Przepraszam, ale chyba jednak ja czegoś nie rozumiem - jeśli uważacie mój post za coś nie na miejscu to usuńcie go, nie będę brała udziału w dyskusjach, w których mogłyby paść nazwy produktów, bo zostanę osądzona o reklamę :) Niekoniecznie tego szukam w tego typu forum, więc nie ma problemu - nie będę pisać. Choć z tego co zauważyłam kilku użytkowników mówiło o zaletach i wadach swoich produktów, więc sądziłam, że i mi wolno, ale ok! Biję się w pierś!
Matylda_S pisze: nie będę brała udziału w dyskusjach, w których mogłyby paść nazwy produktów, bo zostanę osądzona o reklamę
Nie rozumiem dlaczego się dąsasz, przecież sama nam się przedstawiłaś jako copywriterka a Twój jedyny post z daleka trąca reklamą. Chętnie byśmy się dowiedzieli co masz do powiedzenia na tematy związane z problemami łuszczycy, a nie szczegóły na temat zalet i sprzedaży produktów. Takie reklamy są interesujące i pożyteczne, ale w miejscu dla nich wyznaczonym.