W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Awatar użytkownika
 antonia
Jesteśmy cierpliwi bo musimy żyć z tą chorobą, Ty jesteś godna podziwu za swoje dobre serce i troskę o inną osobę.
Życzę Wam jak najszybszej i najdłuższej remisji, pogodnego i szczęśliwego życia rodzinnego. :* :*
 nwa123
Dzieki ;* troche mi ulzylo bo juz tracilam nadzieje;d. jestescie kochani;) antonina jak sie kogos kocha to zrobi sie dla tego kogos wszystko i niewazny jest stan skory tylko serca;* ;) dam znac jak zacznie znikac ł..
 Millie
Witaj,
nigdy nie miałam łuszczycy na dłoniach ale na innych częściach ciała, czyli nogach, czole, uszach, policzku pomogła mi maść na receptę dermovate. Inne maści, specyfiki mi nie pomagały, więc ja naprawdę bardzo polecam bo stosuję ją za każdym razem gdy mi coś wyskoczy. Zaznaczam, że jedna tubka jest mała, więc radziłabym od razu zaznaczyć lekarzowi aby przepisał dwie.

Pozdrawiam :-)
Awatar użytkownika
 szater
oj Milenko a ja ci proponuje poczytac co to jest Dermowate i jak przedawkowanie tego sterydu wpłynie na uzyskanie remisji....a własciwie...niemożliwosc jej uzyskania.na forum dużo wiadomosci na temat metod i sposobw leczenia ,piszesz ze nic nie działa ano nie chce cie straszyc ale takie są skutki stosowania długo Dermowate....ten steryd działa szybko ale zaraz po zaprzestaniu stosowania nastepuje ponowny wysyp,jezeli nie zaprzestaniesz ciągłego stosowania owego specyfiku to bedzie naprawde zle.W razie pytan chetnie wspomozemy cie naszym doswiadczeniem. xd
Awatar użytkownika
 antonia
szater pisze: przedawkowanie tego sterydu wpłynie na uzyskanie remisji....a własciwie...niemożliwosc jej uzyskania.
To bardzo łagodnie ujęte, ja bym dodała jeszcze, że grożą gorsze konsekwencje, nawet szkody wewnętrzne, a skóra może stać się tak zniszczona, że jej odbudowanie może być po prostu niemożliwe.
 nwa123
No to chyba przez ta masc jest jeszcze gorzej...luszczyca sie rozprzestrzenia po lydkach i nawet kostkach;( ja juz mam dosc... ta masc ze smalcu tez chyba nie pomaga...;( a powiedzcie te srodki doustne to jakie sa i czy one zadzialaja?? A cygnolina to jaki % ma byc ??? Tak zeby pomogl??? No kurde no musi cos zadzialac !!!!!9
Awatar użytkownika
 szater
Kochanie zadna masc nie spowoduje że łuszczyca sie rozprzestrzeni,łuszczyca to nie choroba zakazna która mozna w jakikolwiek sposób rozniesc po ciele.Po prostu jest cos co sieje,jakis stan zapalny-gardło,zęby,katar,jelita,żoładek....jest tego troszke i to moze byc powodem dalszego wysypu a nie jakakolwiek masc.Poza tym to sami to tu nic nie wymyslimy innego od tego co napisałysmy w poczatkowych postach,wróc,poczytaj i spróbuj skorzystac z naszych podpowiedzi...przede wszystkim proponuje wizyte u lekarza :)
 nwa123
Witam;) niestety znowu potrzebuje sie was doradzić ;/ do wesela 4 tyg a zmiany na rękach jak były tak są dalej no moze troszeczkę mniejsze ale tylko troszeczkę , natomiast nie wiem dlaczego na łokciach już prawie nie ma i na nogach też ustępuje, ale na dłoniach ni hu hu ;( a smarujemy sie cygnoliana i tym smalcem i mam pytanie czy dłonie też można smarować cygnolina??? I czy macie jakieś sprawdzone sposoby jak zamaskować te zmiany na dłoniach chociaż na te jedną noc ??
Awatar użytkownika
 antonia
nwa123 pisze: zmiany na rękach jak były tak są dalej no moze troszeczkę mniejsze ale tylko troszeczkę
Czy jeszcze jest na nich łuska?
Awatar użytkownika
 szater
Jedyny sposób jaki mi przychodzi do głowy to zastosowanie Dermowate,to najsilniejszy steryd ale skuteczny.Jezeli nie stosowaliscie nic takiego wczesniej to powinien zadziałac .Slub to ważna rzecz i ten jeden jedyny dzien w zyciu cłowiek chciałby byc naprawde szczesliwy i rozluzniony a nie myslec ciagle o ukrywaniu dłoni ,które trzeba podac wszystkim gosciom.Takie zastosowanie Dermowate nie spowoduje bóg wie jakich skutków ubocznych,pamietac tez nalezy o tym aby leczeia nie konczyc natychmiast a powoli wycofywac sie ...smarowac co drugi ,potem co trzeci dzien aż w koncu raz na tydzien.
Co do twojego pytania:
tak mozna cygnoline stosowac na dłonie,sposób taki sam jak na reszte ciała.Obawiam sie jednak iz popalone dłonie beda sie równie mocno rzucały w oczy jak pokryte zmianami.Oczywiscie nie widze tego wiec trudno ocenic.Długo już walczycie i nie widac zadawalających efektów,przynajmniej na dłoniach wiec....no nic powodzenia życze :*
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8