W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 Basieńka44
Uczeni kochanieńka muszą brać pensje i to nie małą :notguilty:
jak myślisz charytatywnie zajmują się badaniami :notguilty:
dla twojego dobra żeby ci ulżyć :crazy:
a skąd mają na tą pensje brać :*
Człowiek z chorobą skórną kupi każde świństwo żeby się tylko pozbyć co na niej ma :P
a dermokosmetyki miesięcznie tak jak u mnie na ten przykład pochłaniają całą rentę gdybym je kupowała
więc siłą rzeczy musiała bym przestać jeść bo za co :*
Przez pierwsze pięć lat choroby przerabiałam ten temat wydając w aptece a potem zastanawiając się skąd na życie wziąć.
Żeby te super leki chociaż ogarniały problem nawet bym pożyczkę wzięła :crazy: ale nie one problem pogłębiły z którego do dziś wychodzę :*
Zeby nie było że z palca wyssane :D
http://kobieta.onet.pl/zdrowie/zycie-i- ... zycy/tn8dk
Od lat sześćdziesiątych ubiegłego wieku straszeni byliśmy cholesterolem oraz tłuszczami zwierzęcymi. Pranie mózgu było skuteczne, przecież każde kłamstwo powtarzane odpowiednio często traktowane jest w końcu jako prawda. W dodatku media, utrzymujące się z reklam, nieustannie promują produkty, które zapewniają największe zyski, a najczęściej nie mają ze zdrowiem nic wspólnego, np. słodycze i margaryny.

Rosnąca na całym świecie zachorowalność na otyłość, cukrzycę, nowotwory, schorzenia neurologiczne i neurodegeneracyjne nie potwierdza słuszności ani hipercholesterolowej teorii miażdżycy ani zaleceń dietetycznych. Przecież wszystkie te schorzenia w 90 proc. wynikają z diety tzw. zachodniej, czyli wysokowęglowodanowej i niskotłuszczowej, bazującej na olejach i margarynach.
Awatar użytkownika
 szater
powtarzam wszem i wobec...ZDROWY ROZSĄDEK!
uważam też że jezeli ktos nie ma bladego pojecia na temat wynagrodzenia badaczy naukowych to powinien uzupełnic wiedze a nie opisywac bzdury. :annoyed:

W róznych okresach mojego życia stosowałm rozmaite wspomagacze ratujące ŻYCIE,byłam przez dłuzszy czas karmiona jedynie poprzez kroplówki....łuszczyca ani drgnęła :P Klusek,makaronów i białych bułeczek tudzież chlebka raczej nie jadam,nie sypie mnie ani po alkoholu ani po dietach czy ich braku,moja łuszczyca nie jest dietozalezna....sypie mnie po STRESIE I LEKACH

gdyby dieta załatwiała wszystko,mielibysmy gotową recepte na łuszczyce...tak niestety nie jest i nalezy przyjąc do wiadomosci ze różni ludzie ,różnie reaguja wiec pewników zadnych nie ma. :)
Awatar użytkownika
 antonia
Trudno wymagać zdrowego rozsądku od kogoś, kim kieruje chory upór, tu niestety medycyna jest bezradna. :( :(
 asas
antonia pisze:To przykre, że wszyscy uczeni na całym świecie nie mają swojego zdania ani ambicji i tak grabią do siebie jak im farmacja każę. Ale wiecie co, fajnie, że się na tym znacie, pokażcie im w jaki sposób wyeliminować łuszczycę z życia i przestańcie jeść w ogóle, to będzie dobry przykład dla uczonych, wszystkich pazernych firm farmaceutycznych i łuszczyków xd xd
Każdy postępuje jak uważa...ale po co ta ironia...
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
 antonia
asas pisze:Każdy postępuje jak uważa...ale po co ta ironia...
Ironia jest mniej szkodliwa niż chroniczny brak logiki.
Każdy postępuje jak uważa....
Pozdawiam
 Basieńka44
Każdy też ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie
to forum publiczne ile ludzi tyle poglądów
czy może wszyscy mają jeden przyjąć :crazy: pogląd oczywiście
nikt nie ma prawa też komuś wmawiać braku logiki w jego poglądach czy braku zdrowego rozsądku to bardzo niegrzeczne no chyba że jest jedyny nieomylny :notguilty: i tylko jego racje najracniesze :notguilty:
Awatar użytkownika
 antonia
Niegrzecznością jest poniżanie zasług ludzi nauki, którzy ofiarowują swoje siły chociażby dla takich jak my łuszczyków. Na takie publiczne laickie wypowiedzi na forum może być tylko jedyna reakcja - współczucie, bo lekarstwa na tego typu wypocin schorzałego mózgu nie ma. ;( ;(
 Basieńka44
antonia pisze:Niegrzecznością jest poniżanie zasług ludzi nauki, którzy ofiarowują swoje siły chociażby dla takich jak my łuszczyków. Na takie publiczne laickie wypowiedzi na forum może być tylko jedyna reakcja - współczucie, bo lekarstwa na tego typu wypocin schorzałego mózgu nie ma. ;( ;(
Tak o ludziach nauki nie wolno ani słowa prawdy bo to prostackie po zwykłym schorowanym człowieku można sobie pojeździć bo to takie tren-di
poniżanie niższych od siebie :notguilty:
to dodaje poczucia wartości super tak trzymaj skoro ci to pomaga :notguilty: podnieść samoocene
Bardzo mało widać na forach tego współczucia dla współbraci w niedoli a to co niektórymi kieruje.......................
szkoda słów
Widać wyraźnie jak ocenia się wartość człowieka jak nie ma dr.mgr. itp to ośmieszyć zdeptać bo cóż to za wartość człowieka
skoro mu tytułu brak :notguilty:
niegrzecznością i poniżaniem jest wmawianie komuś że jak nie stosuje zaleceń nauki to jest idiotą
bo człowiek to każda istota na tym forum a nie tylko ten kto ma przed nazwiskiem dr.nauk medycznych :notguilty:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7