Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 Brestinder
W Małopolskim centrum medycznym, badanie jest strikte pod kątem plackowatej. Niechwale dnia przed zachodem slonca bo obrastam łuską spowrotem ;) Co do sladow po zastrzykach, to po wczorajszych zrobionych w domu nie mialem zadnych. Po zastrzykach w centrum medycznym mialem slady jak po sporym komarze ;) Z tego co slyszalem to na LZS tez ten lek powinien wpływać.
 Andrzej
dzięki za odp. dzisiaj zrobiłem sobie następne zastrzyki cieszę się bo następne będą inne upłynęło 3 miesiące albo humira lub lek bo teraz jest na pewno placebo też jestem małopolskim centrum medycznym teraz zażywam ok 100 tabletek diclac na miesiąc bo boli mnie kręgosłup jak biorę tabletki to go wo gule nie czuję jak upłynie 7 godzin ból się pojawia mocny
 bronia
jak to niemozna pic? pytalam lekarza i mi powiedzial,ze mozna ale bez przesady, narazie dostaje chyba placebo bo to juz prawie trzy miesiace i jest tylko gorzej.ale cale szczescie od 24stycznia prawidlowy lek.lecze sie w berlinie.
troche bylam zaniepokojona tym niewychodzeniem na slonce ale dostalam krem z filtrem 40 i lekarz powiedzial,zeby poprostu nie przesadzac.czekam co dalej....
 Andrzej
do BRONIA je też pytałem o alkohol i ta sama odp. 10 stycznia zmiana leku to dokładnie opiszę bo zadowolony nie jestem ból stawów i ból
 Andrzej
prawdopodobnie zmiana leku długie badanie i nowe pytania zrobiłem sobie rano dwa zastrzyki i będę czekał na to że ból stawów będzie mniejszy ale nie liczę że pomoże jest tak że ofen 75mg na 20 godzin starcza
 Andrzej
ogólnie jest ok bóle stawów są do zniesienia prawie żadne ale olfen co 12 godzin zażywam 75mg cudów nie ma mam znajomego hematologa to mi porówna z tym co było a jest
 lipa
Witajcie!

Dziękuję Wam za wszystkie informacje na temat iksekizumabu!
Wszystkim Wam życzę dużo zdrowia!
Gregorius, Bolekolo, Zofia, Andrzej, Magda, Czarna, Gozdziu, Piotr, Ewa, Brestinder, Bronia - powodzenia! ;)
Jak się czujecie? :)

Na początku lutego mam wizytę w MCM w Krakowie i dostanę odpowiedź, czy zostanę zakwalifikowana do programu. Trzymajcie kciuki! ;)
 Gozdziu
@ Czuję się bardzo dobrze, żadnych efektów ubocznych. Łuski 0, plamy poschodziły, zostały jeszcze jedynie różowe przebarwienia na nogach. Pozdrawiam.
 Andrzej
14 zastrzyk łuszczycy brak ale i tak miałem zawsze niewiele delikatny wysyp na udzie łuszczyca to nie problem tylko ból stawów jak nie zażyję olfenu to ból jet okropny jak miałam pierwsze bóle stawów przepisano metypred i przez 4 lata nic mnie nigdy nie bolało steryd maskował bóle potem trafiłem na leczenie kliniczne i je opisuję pozdrawiam aby lepiej działał niż u mnie
 Brestinder
Po prawie 2ch miesiacach w programie, smarowania wszelkie wymazałem juz z pamięci. Po łuszczycy pozostały tylko odbarwienia które pomalutku znijaka, oraz troszka łuski na prawym kolanie i 2 malutkie grudeczki na glowie.

Po pierwszym otrzymaniu leku do domu, w wyniku zamieszania w centrum i lekko złym wytłumaczeniu mechaniki przyjmowania leku, zaaplikowałem potrójna dawkę naraz :). Ze skutków ubocznych mogę powiedzieć o uczuciu prądu przeszywającego skórę, przy przechodzeniu z cieplnych do zimnych pomieszczeń i odwrotnie. Niemniej ostatnimi czasy coraz rzadziej się z tym spotykam, poza tym odczuwam bóle w kolanie prawym, niewielkie, ale nigdy tego tak nie czułem. Nie zwalam tego na łuszczyce, ponieważ miałem w życiu 2 niefortunne wypadki na to kolano i bóg jeden raczy wiedzieć co tam sie w nim wyprawia ;).

Z tego co widzę po osobach odemnie starszych, będących tam na badaniach już od roku , dwóch, testujących starsze leki, łuszczyca wizualnie schodzi, ale na bóle stawów nadal się skarżą. Teraz kwestia czy te leki na to nie działają, czy też już zjedzonego stawu nie idzie tak szybko zregenerować.

Odnośnie alkoholu o którym wspominałem wcześniej, doświadczalnie doszedłem do wniosku ze skutków ubocznych brak.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 13