Życie z łuszczycą na co dzień, czyli jak radzimy sobie z naszą chorobą w codziennych czynnościach.
Awatar użytkownika
 szater
gdyby schodziło i nie wracało nie byłoby problemu :P chodzi o to ze wraca i to niezaleznie co sie zrobi,taka już pani ł jest .Pare postów wyzej wkleiłam linki tam duzo info na temat wszelakiego zaleczania...miłej lektury xd
Awatar użytkownika
 puma
pomagają okłady z liści zielonej herbaty i maść cloctrimazolum, przynajmniej u mnie ;)
 Basieńka44
szater pisze:gdyby schodziło i nie wracało nie byłoby problemu :P chodzi o to ze wraca i to niezaleznie co sie zrobi,taka już pani ł jest .Pare postów wyzej wkleiłam linki tam duzo info na temat wszelakiego zaleczania...miłej lektury xd
A jednak odkąd zaleczyłam ubiegłego lata u mnie nie wraca w tych miejscach a było tragicznie
wszystko zależy czym i jak ja myślę :notguilty:
Awatar użytkownika
 antonia
U mnie też nie powróciło, chociaż zastosowałam inny sposób.
Myślę, że zależy to od organizmu :) :)
 mymon
Za tydzień wybieram się do ginekologa i chciałam się go zapytać czy on może wie jak złagodzić łuszczycę w miejscach intymnych, ale najpierw pytanko do Was, czy nie wygłupię się? Z takimi sprawami to tylko do dermatologa?
Awatar użytkownika
 henia
mymon pisze:Za tydzień wybieram się do ginekologa i chciałam się go zapytać czy on może wie jak złagodzić łuszczycę w miejscach intymnych, ale najpierw pytanko do Was, czy nie wygłupię się? Z takimi sprawami to tylko do dermatologa?
Myślę, że nie wygłupisz się. Nie trzeba wstydzić się swoich lekarzy.
Co do porad ginko, to osobiście nie mam dobrych doświadczeń z nim, na polu ł. Niemniej, to kwestia fachowości naszych medyków. "kto pyta, nie błądzi" ponoć :D Powodzenia :)
 mymon
Byłam u dermatologa. Dostałam 2 tubki Pimafucort, smaruję te miejsca już około 2 tygodni i nic :( lekko załagodzone, ale wystarczy raz nie posmarować i dalej to samo, a w tych miejscach mam naprawdę sporą łuszczycę. Już nie wiem co mam robić, ale przeraża mnie to :(
 Basieńka44
Spróbuj okładów olejkiem rycynowym ciepłym
 swiecki45
W pachwinie pomagało mi smarowanie maścią Protopic, stosowałem 0,1 jednak ostatnio działa na mnie o wiele słabiej i zmiany bardzo szybko wracają.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 19