Życie z łuszczycą na co dzień, czyli jak radzimy sobie z naszą chorobą w codziennych czynnościach.
 Basieńka44
Dokładnie tak, ponieważ michałowi91 zmiana po sterydzie zeszła na dwa tygodnie.
a po jakim czasie smarowania :) :)
ja zastosowałam to poniżej zupełnie bezpieczne a zmiana zeszła w ciągu dwóch dni i nie widzę nawrotu :) :)
nie warto spróbować ?? :)
ostatnio na te delikatne miejsca wypróbowałam okład z oleju rycynowego ból ustąpił w ciągu jednego dnia i zmiana zeszła bez smarowania spróbuj tym sobie nie zaszkodzisz a pomóc bardzo możesz
olej rycynowy oczyszcza skórę więc i ze sterydów oczyści
 MichalLodz
U mnie zmiany występują w pachwinie i też smarowałem tridermem, a dodatkowo diprosaliciem. Schodziło na tydzień i znowu się pojawiało Pachwina jak to pachwina, ale w przypadku jąder chyba lepiej nie stosować tych maści. Cóż mogę polecić aktualnie stosuje po prostu maść z witaminą A :|
 Basieńka44
Spróbuj jednak okład z olejku ja osobiście jestem w szoku
sprawdziłam niedawno te okłady nie spodziewając się aż tak szybkich efektów :) :)
 aangel123
witam wszystkich,
od roku walczę z łuszczycą w okolicach intymnych, najgorzej jest po depilacji. W nocy nie świadomie rozdrapuję ognisko łuszczycowe a rano mam ogromną, zakrwawioną ranę.Smaruję ją od czasu do czasu Diprosalic'iem, teraz stosuję olejek kokosowy, ale tez kiepsko mi pomaga. Czytałam na forum ze niektórym pomaga Pimafucort. Wiem, ze nie można w te okolice używać sterydow ale moze warto??
 Basieńka44
A może warto sprawdzić epikrem zaraz po goleniu świetnie łagodzi podrażnienia
zamiast sterydu
 Michaal49
Witam. Mam 25 lat i jestem chory na łuszczycę od 2 lat. Na początku były to zmiany ulokowane na skórze głowy. Stosowałem dermovate, który nie przyniósł widocznej poprawy. Największy problem pojawił się przez 2 miesiącami, bowiem czerwone zmiany łuszczycowe pojawiły się w okolicy penisa i na nim samym. Ponadto pojawiła się boląca, piecząca zmiana skórna pod napletkiem - pod żołędziem. Ból pojawia się w trakcie seksu i po seksie. Zanika po wymyciu członka, choć nadal jest zaczerwieniona i przy dotyku sprawiająca ból.
Ponadto odczuwam swędzenie w okolicach odbytu ze zdarzającym się dość rzadko delikatnym krwawieniem. czy to może być również spowodowane łuszczycą?
Awatar użytkownika
 szater
krwawienie i swędzenie koło odbytu swiadczyc moze bardziej o hemoroidach,wystarczy kupic czopki lub masc w aptece i ulga szybko nastąpi,co do problemów miejsc intymnych to poszukaj tu:

http://luszczyca.org.pl/p2/forum/index. ... entry14245

http://luszczyca.org.pl/p2/forum/index. ... entry11433 a i tu na forum duzo wiadomosci,trzeba tylko poszukac w odpowiednim dziale:

zycie-z-luszczyca/miejsca-intymne-t1620 ... mne#p19291
Ostatnio zmieniony 11 lip 2013, o 12:56 przez Paweł, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: Przeniesione posty z innego wątku.
 mymon
Witajcie, na łuszczycę choruję od 13 lat (na początku pojawiła się u mnie w wieku 7 lat i po wyleczeniu zaniknęła na kilka lat) po czym pojawiła się ok. 5 lat temu. Na początku w okolicy ucha, myślałam, że to może jakieś zapalenie, dostałam masę sterydów, schodziło, ale tylko na chwilę, w końcu wkurzyłam się i przestałam używać jakichkolwiek kremów, maści etc... Łuszczyca zeszła całkowicie, teraz w okolicach ucha mam tylko cienką skórę.
Niestety ciągle się męczę z łuszczycą miejsc intymnych, obszar stale się powiększa. Żadne delikatne maści nie pomagają, w nocy nie jestem w stanie zapanować nad świądem i wszystko drapię przez co robi mi się tego co raz więcej.
W przyszłym tygodniu wybieram się do lekarza, jednak wszyscy wiemy jak ciężko trafić na dobrego specjalistę :(
Powiedzcie mi proszę czy jak uda się to zaleczyć to skóra powróci do normalnego wyglądu, czy będzie taka sama jaką mam w okolicach ucha ( widać po prostu odznaczenie zdrowej od tej uszkodzonej), jak sobie z tym radzić? Strasznie wstydzę się chodzić do ginekologa, boję się, że pomyślą, że jestem zaniedbana ;/ Jak sobie z tym radzicie?
 Basieńka44
Zrób okład z olejku rycynowego na płatek kosmetyczny i przyłóż do chorego miejsca tak na godz
a potem nawilż np.rumiankową
po tym schodzi przynajmniej u mnie i nie wraca :)
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 19