Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
Hejka możne coś pomoże ,nic mi nie pomagałao ,po przeczytaniu forum ect postanowiłam spróbować czego z konopi, maści kremu ect , i bingo maści tu gdzie mieszkam nie dostałam ale kupiłam zwykły hemp body butter z body shop i pomaga takie mam wrażenie, maść była by skuteczniejsza ale nie ma jej tutaj :) powodzenia
już mówię - co do chudnięcia - żadnych wspomagaczy, potwornie tu gorąco i po prostu nie mam apetytu. i właśnie - z tego powodu mnóstwo piłam wody, toteż myslałam, ze oczyszczanie przy okazji dobrze mi zrobi. nie wiem już o co tu chodzi, będę w polsce za niecałe dwa tygodnie, to przebadam się od stóp do głów, może jakaś infekcja znowu.
dziękuję za wszelkie odpowiedzi, szkoda, że ta nasza choroba jest taka indywidualistką i nie do końca da się korzystać z doświadczeń innych. pozostaje mi próbować wszystkiego, ale naprawdę, tym razem już strasznie mi ciężko, płaczę za każdym razem, kiedy patrzę w lustro.
katarzyna2000, dziękuję, na pewno spróbuję. a nuż!
Przede wszystkim - chill down :cool:

Każdy z nas na pewno Ciebie rozumie jak się czujesz z nowym wysypem i bardzo Ci współczuje.
Pamiętaj o ważnym aspekcie swojej psychiki w tej chorobie: nie panikuj, nie stresuj się, nie denerwuj bo to nic nie daje :)
Jesteś załamana, a to znaczy, że jeszcze nie pogodziłaś się z tą chorobą.
A każdy kto się z nią zaprzyjaźnił, to jak tylko znajdzie się okazja to ją zabije, zniszczy i spali na stosie :) :crazy:

A czynników Twojego wysypu może być wiele:
zakażenia bakteryjne (w wodzie, powietrzu, owoce), alergie (na pokarmy, rośliny, grzyby, pleśnie), może jakieś ukąszenia owadów, może jakaś chemia tam gdzie mieszkasz, może masz klimatyzację, która Ci nie służy, stres związany z wyjazdem i pobytem poza krajem, może inne nerwy, radykalna zmiana diety (może wcześniej coś Ci służyło, a teraz tego nie jesz), itd. Szukaj, a znajdziesz :)