Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
właśnie wróciłam z polski i przebadałam się na tyle, na ile zdążyłam. okazało się, że miałam bezobjawowe zapalenie pęcherza, w którym siedziało miliard bakterii. mam nadzieję, że teraz będzie już lepiej, leczę głowę cocoisem (efekt taki, że zeszła łuska, ale plamy jeszcze nie zaleczone), a na ciało jeszcze nie mam pomysłu, bo oczywiście nie udało mi się spotkać z dermatologiem. polecam jednak wszystkim kontrolować na bieżąco każdy parametr, nawet kiedy nic nie boli i nic nie dolega.
Awatar użytkownika
 Paweł
Trzeba się rozebrać :cool: Ja wieczorem rozbierałem się i chodziłem po domu posmarowany przez minimum 2 godziny.
Awatar użytkownika
 henia
mariaelena pisze:ale jak to zrobić, żeby się nie ścierał i żeby nie ubrudzić nim wszystkiego? macie jakieś pomysły?
Folia spożywcza :D
oh, myślałam, ze choć na chwilę będę miała spokój, bo pięknie opaliłam zmiany (we włoszech ciągle około 30 stopni), ale nie, nadszedł kolejny wysyp. zastanawiam się nad przyczyną, stąd pytanie - czy to, że schudłam 7 kg w niedługim czasie może zaostrzyć sprawę?
Awatar użytkownika
 antonia
mariaelena pisze: nadszedł kolejny wysyp. zastanawiam się nad przyczyną, stąd pytanie - czy to, że schudłam 7 kg w niedługim czasie może zaostrzyć sprawę?
A czy brałaś jakieś wspomagacze na chudnięcie?
Awatar użytkownika
 henia
mariaelena pisze:[...] nadszedł kolejny wysyp. zastanawiam się nad przyczyną, stąd pytanie - czy to, że schudłam 7 kg w niedługim czasie może zaostrzyć sprawę?
Według moich wieści, zdecydowanie tak.
Nasza tkanka tłuszczowa, to jeden z największych magazynów toksyn w naszych organizmach. Dlatego zalecane jest dodatkowe oczyszczanie organizmu, podczas wszelkiego rodzaju diet(spożywanie wiekszej ilości wody) czy głodówek(lewatywy).