Tu wspieramy się nawzajem w sensie psychicznym. Jeśli chcesz się wygadać, nie masz już siły, to jest to dobre miejsce, żeby podzielić się swoimi troskami. Tu pisz na temat motywacji w walce z łuszczycą i łzs oraz metodach poprawiania sobie samopoczucia.
 sawa2
all right ok)))) puma :* no to zapoznanie mamy z głowy))) teraz jak podleczylam moja luszczyce to jestem taka szczesliwa ze na wszystko sie zgodze))) szkoda tylko ze ta skora jest taka cienka ze musze strasznie uwazac zeby sie nie naciagnela i nie pekla. nawet zginanie palców jest przyczyna naciagania. Ale ciesze sie i modle zeby chociaz z miesiac nic nie bolalo. moglabym nawet okna umyc w rekawiczkach oczywiscie :cool:
Awatar użytkownika
 szater
....ta skóra przecieniona to po sterydach...matko uważaj bo bedą problemy,dużo ,grubo masci nawilżajacych,natłuszczajacych,maseczki na dłonie takie jak na twarz sie robi,spij w bawełnianych rekawiczkach...wogóle wszystko rób w rekawiczkach....musisz teraz uważac aby nie było nowego wysypu...dłonie tylko maja taką skóre czy całe ciało też(łokcie,kolana)?
Awatar użytkownika
 puma
cieszę się sawa, że ci lepiej, jak będziesz szczęśliwsza to i łuszczyca będzie mniej upierdliwa :D
Awatar użytkownika
 Bella
a ja ide jutro do szpitala, mam nadzieję, że mi tam pomogą...
napiszę wam co i jak kiedy wyjdę ;)
 sawa2
szater pisze:....ta skóra przecieniona to po sterydach...matko uważaj bo bedą problemy,dużo ,grubo masci nawilżajacych,natłuszczajacych,maseczki na dłonie takie jak na twarz sie robi,spij w bawełnianych rekawiczkach...wogóle wszystko rób w rekawiczkach....musisz teraz uważac aby nie było nowego wysypu...dłonie tylko maja taką skóre czy całe ciało też(łokcie,kolana)?

na jednym łokciu mialam tez ale po pascie farbera zniknelo. pod kolanem mialam tez dwie plamki i tez zniknelo. Rece coraz lepsze))) codziennie naswietlam 10 sekund wiecej. doszlam juz do 2 i pol minut. Ogolnie uwazam ze tylko naswietlania mi pomagaja. Warto bylo zainwestowac. Obserwujac swoja walke i zmagania z pekajacymi palcami musze z cala odpowiedzialnoscia stwierdzic ze to wynik stosowania UVB. Jesli ktos ma podobne problemy niech pyta. Z pekajacymi palcami mam spore doswiadczenie. Zastanawiam sie teraz czym nawilzac i zmiekczac wyleczone miejsca. Czy mozna stosowac jakies kremy? Teraz tylko za rada pumy stosuje ciepla oliwe ale ona na codzien jest za tlusta. Stosuje ja tylko w weekendy kiedy moge wlozyc rekawiczki. Palce musza byc stale natluszczone albo zmiekczone zeby nie naciagala sie skora. Jak cos przetestuje to napisze. A jak macie jakies pomysly to chetnie wyprobuje.)))) Pozdrawiam wszystkich cieplo. :D
Awatar użytkownika
 Paweł
Sawa a spróbuj moczyć ręce w ciepłej wodzie ze słomą owsianą lub ewentualnie płatkami owsianymi. Z tego co czytałem w różnych miejscach to dobrze nawilża skórę. Sam chciałem wczoraj spróbować, ale nie miałem płatków owsianych w domu :/
 gosiaczek3920
kochani tez mialam kiedys meza ale go stacilam z powodu luszczycy jakos to przezylam i jestem mam nadzieje ze z obecym facetem z ktorym jestem dopiero jestem 3 miesiaca mi sie uda zaakcaptowal moja chorobe nie przeszkadza mu ona w niczym wspiera mnie w tych ciezkich chwilach a nawet bardzo pragnie miec ze mna dziecko na ktore jestesmy zdecydowani oboje wierze ze wkoncu bede szczesliwa kochana i nie odtracona pozdrawiam
Awatar użytkownika
 henia
Jest pięknie jest pięknie i o to w tym chodzi xd . Powodzenia :*
Awatar użytkownika
 Paweł
No to fajnie, że masz kogoś kto Cię kocha i akceptuję Twoją chorobę :) A poprzedniego faceta zostaw w niepamięci.