W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 BIATA
No to w sumie dobrze jest się tak zjarać :) tylko że ja to miałam przesadnie aż tak jak Wam pisałam byłam w aptece i dostałam jakąś maść no ale łuszczycy tam nie ma gdzie miałam mocno poparzone, a tam gdzie miałam opalone to zeszła mi brązowa skora i niestety jest łuszczyca pod spodem. fajnie że czytacie moje posty i dzielicie swoje doświadczenia :D
 BIATA
Mam pytanie, tą wodę z cytryną co się pije naczczo, to ile dodajecie cytryny?? bo ja piję szklankę wody do tego wciskam pół cytryny może tak być??? :)
Tak jak wcześniej kiedyś Wam pisałam co jakiś czas mam nowe zmiany no i teraz też mi wyszły w pempku dziwne miejsce. No ale dalej nawilżam tylko skóre i będę stosowała te kąpiele w oleju i soli i czekam na słońce ale jakoś tej pogody nie ma.
Dalej przerwa w proderminie aż tak dziwnie że się nie smaruję, przyzwyczajenie :hay:
Awatar użytkownika
 antonia
Pół cytryny na szklankę wody to dobra proporcja. :)
Beatko, nie zapominaj o płatkach owsianych, a pępek przemywaj często w dzień wacikiem umoczonym w rumianku lub nagietku. I wcieraj krem nagietkowy lub maść, ale bardzo cieniutko, żeby się tam grzyb nie tworzył. I jak będziesz miała odpowiednią pogodę to opalaj ciałko nasmarowana masłem kakaowym. :) :D
Awatar użytkownika
 henia
antonia pisze:[...]Beatko, nie zapominaj o płatkach owsianych, a pępek przemywaj często w dzień wacikiem umoczonym w rumianku lub nagietku. I wcieraj krem nagietkowy lub maść, ale bardzo cieniutko, żeby się tam grzyb nie tworzył[...]
Przy ł. w tym miejscu, bardzo duze niebezpieczeństwo grzyba, fakt. Trzeba dbać bardzo - tak jak Antonia podpowiada :D
Jak mi tam za długo się rozgaszcza zmiana, to w ruch idzie pimafucort xd
 BIATA
Heniu własnie sprawdzałam w internecie co to jest ten pimafucort bo nie wiedziałam co to za maść ale już wiem :)
Antoniu ale skąd ja mam wziąć ten nagietek lub rukianek?? i przemywać tym wacikiem bo bym to robiła ale co mam to kupić w aptece?? Tobie chodzi żebym nie zapomniała o tych płatkach owsianych to chodzi Ci o to żebym się w nich kąpała tak?/ no na razie mam przerwe w jakich kolwiek kąpielach 6 dni.
Awatar użytkownika
 henia
A to pięknie nam się tu rozwijasz w sensie szukania wieści :*

Wszelkie zioła, to zawsze apteka albo jak masz dostęp - to sklep zielarski.
I jak bedziesz robić te zakupy tam, to też koniecznie za jednym zamachem, zakup też szałwię. Ona to taka podstawa, jak dla mnie w sensie działa antyseptycznie http://zielnik.herbs2000.com/ziola/szalwia.htm czyli pomaga zaleczać, nie tylko skórę.

Jak nie można kąpieli :crazy: to można okłady czy jakie inne kompresy w sensie przemywanie/nawilżanie skóry(zmian) tymi wywarami z ziół czy płatków :D Powodzenia :)
 BIATA
Niestety nie mam dostępu do sklepu zielarskiego ale poszukam w Warszawie i jak będę w szkole to tam będę robiła zakupy :)
A jak to się robi rumianek lub szałwie lub nagietek kupuję w sklepiezielarskim potem go zaparzam i wacik moczę i przemywam zmiany tak?? herbatę rumiankową można kupić w sklepie spożywczym czy czymś takim też można przemywać??
Tam gdzie miałam te plamy poparzone to wszystko już zeszło czyli skóra tylko tam gdzie było mocno to mam skóre różowego kolru nie normalnego i wyróżniaja się te zmiany. Niedziele mam wolną mam nadzieję że będzie ładna pogoda to się będę opalać :D
Awatar użytkownika
 antonia
Zioła można kupić w aptekach albo w zielarskim. Jak się je zaparza znajdziesz instrukcję na opakowaniu. Zrób dokładnie wg. instrukcji, czyli na większą ilość wody, więcej ziół. Możesz zamiast kąpieli tymczasowo przemywać ciało ziołami, czyli maczać ściereczkę w miseczce z zaparzonymi ziołami i tym przemywać kilakrotnie. Możesz łączyć te wszystkie zioła w jedym naczyniu.I tak np. 1 łyżeczkę rumianku + 1 łyżeczkę szałwii + 1 łyżeczkę nagietka lekarskiego = 3 szklanki wody. Chyba sobie poradzisz? :) :*
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 103