W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Dziękuję Ci bardzo za polecenie tych rzeczy na pewno coś sobie wybiorę ale niestety nie będzie to mediderm gdyż już nie działa a był taki dobry :( ale cóż organizm się uodparnia :)pozdrawiam
Testowałam też w międzyczasie exorex który mi też poleczył skórę na głowie na krótko jednak i wszystko wróciło
jak i prodermine czy insze rzeczy
najlepiej jednak zadziałało to co dało remisje :) :)
http://mojaluszczyca.pl/viewtopic.php?f=89&p=1097#p1097
Masy tu caly temat mozesz wybrac sposób jaki ci najbardziej pasuje :)
Tu jeszcze trochę o occie
Najbardziej znanym napojem na bazie naturalnego octu jabłkowego jest tzw. powerdrink.
1 szklanka dobrej jakości wody
1 łyżeczka miodu
1-2 łyżek octu jabłkowego

Ten napój ma oczyszczać organizm z toksyn, wzmacniać, dawać power... :) Pijemy go 1 raz dziennie. Smaczna jest wersja z wodą mineralną lekko gazowaną.
http://klara27-klara.blogspot.dk/2012/0 ... bkowy.html
Jestem bardzo zadowolona z kuracji octowo kokosowej. Olej kokosowy łatwo zmywa się szamponem, a włosy robią się lśniące. Ja kupuję ocet bez konserwantów firmy OCTIM. Miło, że jesteście i dzielicie się swoją wiedzą. Pozdrawiam. ;)
Awatar użytkownika
 henia
Wracając do założycielki tematu :)
Biata napisała:
[...]u mnie w miarę z łuszczycą nie jest żle mam mało zmian tylko kurcze co jakiś czas mi z 5 nowych wyskoczy więc ciągle niestety muszę się systematycznie smarować nie wiem od czego one wychodzą, ale się pocieszam że nie jest ich aż tak strasznie dużo. Niestety te syfy dalej mam na plecach te ropne bolące, zagoją się jedne i takie slady po nich zostają to drugie wyjdą okropne one są fuuuu. Taki czerwne gurki a potem się robi biały czubek[...]
Sporo tu młodych pisze, może oni maja jakiś pomysł jak z tymi syfami powalczyć. Ja już stara i raczej takowych nie miewam :P

Osobiście stoję na stanowisku, że to jednak sprawy trądzikowe. Osobisty młody miewał takie cudo. Wizyta u dermatologa - to jak zwykle sterydy. Ogarniał poprzez ostry rygor dietowy, tzw. dieta wątrobowa.

Dodałabym jeszcze ostre oczyszczanie, szczególnie watroby. Jak problem z dotarciem do ostropestu, to dawaj sylimarol w tabletkach. No i koniecznie - to odkwaszanie czyli cytryna i woda.

PS. W żadnym wypadku "tego" nie wyciskaj. Pozdrawiam :*
Awatar użytkownika
 henia
Wieści poszły po łączach, tak jak obiecałam :D
[...]Moja córa miała problemy z buzią. Wprawdzie nie było źle, bo zaczęłyśmy działać w zarodku niejako problemu.
Przede wszystkim cora zrozumiała, że chipsy, frytki, napoje kolorowe i inne podobne frykasy może od wielkiego dzwonu a nie codziennie.
Potem drogą nieufności testów przeróżnych drogich kosmetyków (na moje szczęscie mamy w rodzinie aptekarza, wiec miała darmowe próbki vichy, la roche itp) doszła córa sama do wniosku, ze one nie leczą tylko póki się używa to problemu nie ma, ale i tak na dłuższą chwilkę, a potem znów nawrót.
A potem posłuchała mamy i buzię zaczęła pielegnować olejami i masłami naturalnymi. I ma cerę śliczną - tfu tfu odpukać .
Plecy trochę trudno nie myć wodą tylko olejem, ale mozna smarować masłem carite np, bo wbrew pozorom skóra nie bywa przy takich zmianach tłusta, tylko właśnie przesuszona i tak się broni, że nadmiar tłuszczu produkuje, to zatyka pory i syfy gotowe.
A były robione wymazy z tych ropnych zmian?
Może to gronkowiec
???
Ale najpierw ja bym odkwasiła organizm nawet proszkiem zasadowym, a potem zweryfikowała, czy nie ma w diecie za duzo tłustego i czekolady.
Może kapiele w wodzie utlenionej? 2 buteleczki na wannę.
Ale jak naprawdę to jest duzy problem, to warto jednak zrobić wymaz z ropnej zmiany.
by Idaalia :D
Awatar użytkownika
 antonia
Basieńka44 pisze:http://mojaluszczyca.pl/viewtopic.php?f=89&p=1097#p1097
Masy tu caly temat mozesz wybrac sposób jaki ci najbardziej pasuje :)
Tu jeszcze trochę o occie
Najbardziej znanym napojem na bazie naturalnego octu jabłkowego jest tzw. powerdrink.
1 szklanka dobrej jakości wody
1 łyżeczka miodu
1-2 łyżek octu jabłkowego

Ten napój ma oczyszczać organizm z toksyn, wzmacniać, dawać power... :) Pijemy go 1 raz dziennie. Smaczna jest wersja z wodą mineralną lekko gazowaną.
http://klara27-klara.blogspot.dk/2012/0 ... bkowy.html
Woda mineralna
Według Doktora Michała Tombaka w składzie wody mineralnej są również sole i domieszki, których organizm człowieka nie jest w stanie w żaden sposób przyswoić. Niektóre z tych soli w ogóle nie są wydalane z organizmu. Mogą się gromadzić w mięśniach i stawach, powodując ich deformację. Wodę mineralną można pić przez jakiś określony czas, w ciągu 2 - 4 tygodni, po czym należy koniecznie zrobić przerwę na 3 - 4 miesiące. Szczególnie niewskazane jest ciągłe picie wody mineralnej przez dzieci, ponieważ szkody z tego będzie znacznie więcej, niż korzyści".
Polecałabym do oczyszczania worę strukturalną, jest zdrowa i smaczna :)
 BIATA
Heniu a co to jest ten symilarol w tabletkach?? tak problem mam z tym ostropestem w zdobyciu go, już w paru aptekach w Warszawie pytałam ale go nie było więc poszukam jeszcze w innych.
Ja chipsy, czekolady itp też jem rzadko ale jem, nie jest to codzień tylko od czasu do czasu. Ale jakimi olejami i masłami naturalnymi zaczęła pielęgnować tą twarz?? a co to jest te masło carito?? gdzie je kupić?? nie nie było robionych wymazów z tych zmian ja nawet z tym u dermatologa nie byłam.
Ale jak mam odkwasić proszkiem zasadowym co to znaczy??
To nie jest aż tak strasznie duży problem tylko po prostu trochę mnie to martwi bo nigdy takiego czegoś nie miała. Ja to myślę że to może jest od tego że ja zmywam proderminę olejem z pestek winogron i a potem dopiero żelem i wodą, i może od tego oleju te pory się zatykają i są syfy?? a potem natłuszczam maścią nagietkową i skora może ma dość tłustości.
A ta maść ichtilowa to podobno aż wyżera te syfy tak słyszałam od koleżanki.
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 103