W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
PS. Ciekawi mnie tylko: skąd u Ciebie taka cierpliwość do "ziółek" a zupełny jej brak do "medykamentów"? Może ze 2 tyg. dłużej, tego exorexu np., i byś miała tę wymarzoną remisje? Buziaki
Ależ ależ cierpliwość do medykamentów tom ja miała ponad 40 lat
wszak dopiero od 5 na ziółka przeszłam wcześniej byłam posłuszną pacjentką z głęboką wiarą w cudowność medykamentów :D :D
Znam ja działanie exorexu na swojej skórze jak i innych specyfików
jak widzę że dalej nie da rady mus zmienić specyfik
obie remisje miałam bez udziału medykamentów nawet exorexu :D
stąd i moja wiara i cierpliwość do natury :D
a z tą starą skórą też się nie zgodzę nie tak dawno bo w grudniu szykował się ostry wysyp jak poprzednich lat jednak
nie było ciężkiego stanu dłoni choć dość poważny był
i tym razem dała rade natura ogarnąć najgorsze,bo nawet sterydy nie działały
od miesiąca leciałam preparatem p.Feliksa
ale wcześniej okłady octowe kąpiele itp
nie znaczy to że nie wspomagam się medykamentami bo są sytuacje że trzeba ale jak pisałam
leczenie naturalne a wspomaganie konwencjonalne nigdy odwrotnie już u mnie nie będzie :D :D :D
A żebyśmy się dobrze zrozumiały nie uważam że każdy przypadek da się wyleczyć naturą
są sytuacje kiedy ta nasza immunologia się tak rozhuśta że trzeba ją przystopować lekami,nawet chemią doustną
ale przystopować a nie do końca życia żyć chemią zamiast pożywieniem :D
Miałam ciężkie stany skóry kiedy to słonce przez okno sprawiało mi ból
miałam i ból stawów że przyszło mi chodzić boso :) :)
dałam rade to zmienić
i uważam że wielu z nas za wcześnie i za dużo bierze leków
zapominając o naturalnych metodach zupełnie je ignorując
a za bardzo ufa w cudowną tabletkę którą stworzą naukowcy i pomoże im na wszystko :D :D
człowiek to nie fabryka utylizacji toksyn a żywy organizm który ma duże możliwości samoregeneracji wystarczy go w tym wspomóc a nie zatruwać...... jak nie chemicznie przetworzoną żywnością to lekami
jak to mówi medycyna
"Nie ma ludzi zdrowych tylko są źle zdiagnozowani" xd xd
Basieńka44 pisze:[...]leczenie naturalne a wspomaganie konwencjonalne nigdy odwrotnie już u mnie nie będzie :D :D :D
Oby Basiu oby. I tego Ci zyczę, bo to tak ważne jest żeby te terapie nasze były zgodne z naszymi uwarunkowaniami wewnętrznymi.

"Nigdy" powoiadasz? bardzo śmiałe to, rzekłabym nawet buńczuczne.

A w ziółka cytowanego pana, nie wierzę. Nie ma takich składów, co to na wszystko, i dla wszystkich.
Leczysz się ziołami, to powinnaś juz widzieć o tym :D Stara zasada zielarzy - najpierw ogląd, potem terapia w sensie składzik. I to z doświadczenia piszę, bo nie raz korzystałam. Ale Tobie powodzenia, wiara cuda potrafi czynić, ponoć :P
Nigdy" powoiadasz? bardzo śmiałe to, rzekłabym nawet buńczuczne.

A w ziółka cytowanego pana, nie wierzę. Nie ma takich składów, co to na wszystko, i dla wszystkich.
Na dzień dzisiejszy taka moja decyzja możne i buńczuczna ale moja i na chwile obecną się sprawdza
odnośnioe łuszczycy oczywiście
nie zdarzyło mi się żeby mi leki coś wyleczyły a tylko zamaskowały objawy jak dotąd a skutki uboczne czasem przykre były i jeszcze są ale jak napisałam
A żebyśmy się dobrze zrozumiały nie uważam że każdy przypadek da się wyleczyć naturą
są sytuacje kiedy ta nasza immunologia się tak rozhuśta że trzeba ją przystopować lekami,nawet chemią doustną
ale przystopować a nie do końca życia żyć chemią zamiast pożywieniem
Miałam ciężkie stany skóry kiedy to słonce przez okno sprawiało mi ból
miałam i ból stawów że przyszło mi chodzić boso
dałam rade to zmienić
a ziółka tego pana niekoniecznie wierze bo nie znam ich pełnego składu ...................
nie sa na wszystko :D
tylko na porost włosów i przypadkiem odkryte na łuszczyce :D
podjęłam się przetestować na swojej skórze to testuje i opisuje :* tak samo ciekawa efektów jak i ci nie stosujący ich u siebie
a tylko czytający opisy innych :* :*
wiara cuda potrafi czynić, ponoć
a to wiem gdzie dają za darmo,wystarczy poprosić xd xd
Basieńka44 pisze:[...]Na dzień dzisiejszy taka moja decyzja możne i buńczuczna ale moja i na chwile obecną się sprawdza
odnośnioe łuszczycy oczywiście
nie zdarzyło mi się żeby mi leki coś wyleczyły a tylko zamaskowały objawy jak dotąd a skutki uboczne czasem przykre były i jeszcze są[...]
No no :P Tylko jeszcze zapomniałaś dodać, że sprawdza się u Ciebie; i w/g Twojego oglądu rzeczy :D

Ale to nie jest temat o Tobie, jak raczyłaś zauważyć, i nawet nie o tym: czy Ty zgadzasz się z teoriami medycznymi czy też nie xd
Próbuję z Tobą pogadać o tym:
gerardbutler pisze:[...]kolezanak polecila mi żebym smarowala zmiany luszczycowe mascią propolisowa....
posmarowałam i wysiedziec nie moge tak mnie swedzi.........cale nogi zdrapałam do krwi........ ;[...]
I dopóki jest to forum publiczne, to nasze odp. powinne brzmieć: odstawić. A czy z tym Basia się zgadza czy nie, to juz jest problem Basi. Bo zioła czy też preparaty oparte o ich spektrum działania, nie przeszły badań klinicznych, w zwiazku z tym nie posiadaja ulotki/ostrzeżenia, że "w tylu i w tylu procentach, może dojść u ich uzytkowników, do reakcji alergicznej". Dla podpowiedzi - wszystkie leki dopuszczone do obrotu, takie wieści przekazują.

Czyli reasumujac - zupełnie zgadzam się z postawą Anki, i bardzo dobrze że ten uczulajacy ją preparat odstawiła.
A czy to u niej uczulenie na niego? to może, jak jej się będzie chciało oczywiście ;) sprawdzić łatwo za jakiś czas, na malutkim juz skrawku swojej skóry. Pozdrawiam :*
Poniekąd zapytana odpowiedziałam dość obszernie :P :P
choć fakt temat nie mój nie o mnie ale może admin przeniesie tę naszą dyskusje w lepsze miejsce :D :D
A odstawić czy nie nie do mnie należy decyzja skóry nie widzę czytam opis :) :)
zanim jednak spróbuje czegoś poleconego przez koleżankę itp
staram się sprawdzić/poczytać jak to działa jakie mogą być skutki uboczne itp inaczej zaczynam ostrożnie na małym kawałku skóry/zmiany
a w tym temacie chciałam zaznaczyć tylko............ że nie wszystko co uważamy że nam szkodzi faktycznie szkodzi
gdyż metody naturalne do których i propolis należy
takie właśnie mają działanie czasem jest gorzej żeby było lepiej
a działanie produktów na propolisie jest właśnie takie a nie inne
dlatego tak trudno odróżnić alergie na niego od jego właściwe działania
Basieńka44 pisze:[...]zanim jednak spróbuje czegoś poleconego przez koleżankę itpstaram się sprawdzić/poczytać jak to działa jakie mogą być skutki uboczne itp inaczej zaczynam ostrożnie na małym kawałku skóry/zmiany[...]
Tak, i tylko tak powinnismy postępować ze wszystkim. I nieważne czy to są kosmetyki, czy leki w sensie maści. Chyba, że wcześniej, medycy ustalili nam dawkowanie/aplikacje tychże, pod swoim czujnym okiem :D
Tym bardziej, że przy ł., istniej bardzo duże prawdopodobienstwo osiadania jej, na naszych wszelkich podrażnieniach czy naruszeniach mechanicznych tej naszej skórki :(
Wczoraj wieczorem wylądowałam na całodobówce.
Nogi spuchly mi jak banie,drapalam sie strasznie az krew sie lała,ale tak okropnie swedzialo
dostalam 2 zastrzyki sterydowe w tylek i ochrzan od lekarza że powinnam konsultowac leki z dermatologiem a nie na wlasna rke jak mam łuszczyce
przynajmniej mnie nie swędzi
Bardzo mi przykro Aniu :*
Czasami tak bywa, że my na własnej skórze musimy te maziajki przerobić. I zobacz jak to zycie dało Ci samo odp. na pytanie o te mazidła z allegro ;)Powodzenia :)
A czy próbowałaś leczyć się metodą naturalną? Kąpiele w płatkach, w soli, siemieniu,chlorku magnezu, wypróbować które najlepiej na Ciebie działają, do złuszczania maści salicylowe lub salicylowo-siarkowe, potem zaleczającą nagietkową (najlepsza własnego wyrobu) nawilżanie olejem kokosowym. Z suplementów siarka, beta karoten. To wszystko jest bez recepty, bardzo tanie, przynosi ulgę i doskonale zalecza. I trzeba wykorzystać pogodę i słońce, które jest naszym sprzymierzeńcem w chorobie.
Wypróbowałam na własnej skórze, kiedy miałam dość beznadziejnego leczenia farmakologicznego. Na mnie działa fantastycznie. Mam remisję i cieszę się pięknym wyglądem skóry. :D
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 23