W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Awatar użytkownika
 maruda
Jutro mam iść do szpitala. Przez niecały tydzień używałem maści salicylowej (rano) i cygnoliny 0,005 (wieczorem). Raz tylko posmarowałem zmiany Daivonex'em. Biorę Oeparol 2x dziennie (czasem 3) i jem ziarna ostropestu (2 łyżeczki dziennie). Piję także ocet jabłkowy. Oto moja noga sprzed tygodnia i na chwile obecną.
Załączniki
Zdjęcie0143.jpg
dzisiaj
Zdjęcie0143.jpg (118.71KiB)Przejrzano 1281 razy
Zdjęcie0134.jpg
sprzed tygodnia
Zdjęcie0134.jpg (120.64KiB)Przejrzano 1281 razy
Awatar użytkownika
 antonia
Najwyrźniej widać pogorszenie. Zmiany są zaognione, myślę, że to nietolerancja cygnoliny. Dobrze, że wreszcie idziesz do szpitala, gdzie otrzymasz fachową pomoc. Szczerze Ci współczuję i życzę szybkiego zaleczenia. Trzymam kciuki :)
Awatar użytkownika
 antonia
Tak, teraz to spostrzegłam, ale i tak prawie żadnej różnicy nie ma. Dobrze, że idziesz do szpitala, wrócisz zaleczony i zadbasz o swoją skórę na słońcu. Będzie dobrze ;)
Awatar użytkownika
 henia
maruda pisze:Jutro mam iść do szpitala. Przez niecały tydzień używałem maści salicylowej (rano) i cygnoliny 0,005 (wieczorem). Raz tylko posmarowałem zmiany Daivonex'em. Biorę Oeparol 2x dziennie (czasem 3) i jem ziarna ostropestu (2 łyżeczki dziennie). Piję także ocet jabłkowy. Oto moja noga sprzed tygodnia i na chwile obecną.
Jeżeli taką poprawę osiągnąłeś w ciągu tyg., i to tylko takimi w sensie bez sterydów, metodami, to gratuluję. A trochę już tą cygnoliną walczyłam, i moim zdaniem, poprawa jest wielka.
Ciekawa jestem, czy pociągną Ci tę cygnolinę dalej w szpitalu? Dawaj znać. Trzymam kciuki, i powodzenia :*
Awatar użytkownika
 Paweł
Ja też widzę poprawę. Zmiany rozlały się nieco (ale tak to jest często przy leczeniu), widzę, że spłaszczyły się i są bledsze.
Awatar użytkownika
 antonia
Przyznaję Wam rację, po dokładnym obejrzeniu zdjęć widać zmiany na lepsze. :D
Awatar użytkownika
 biedronka26
Hej,
Ja przez 10 dni tez lezalam w klinice dermatologicznej na koszykowej w wwa , i co ;( ;( ;( no wlasnie jajco :devil:
Przyjmowanie lekow i smarowanie masciami glowa ,cialo tak jak tu maruda pokazuje ja wtakich plamach mialam 80% ciala juz nie mowiac o strasznym stanie glowy :annoyed: pobyt ten nic mi nie pomogl wrecz nawet wydaje mi sie ze mialam jeszcze gorzej,jedyne dobre to ze po wyjsiu lampy puva mialam odrazu a niektorzy musza bardzo dlugo czekac.
Plamy zniknely dopiero 5 miesiecy pozniej po wizycie w szpitalu :devil:
Oczywiscie nie mowie tu ze szpital nie pomaga w zadnym stopniu tylko akurat mi niestety nie zaradzil :angel:
Awatar użytkownika
 antonia
biedronka26 pisze:Oczywiscie nie mowie tu ze szpital nie pomaga w zadnym stopniu tylko akurat mi niestety nie zaradzil
A teraz jak jest z Twoją łuszczycą? Masz ją trochę zaleczoną? Czym się leczyłaś? Opisz to, proszę. :)