Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Kupisz tylko na allegro albo w Anglii. Jeśli działają na Ciebie dziegcie, to może pomóc, ale możesz się też rozczarować. Nie wszystkim pomaga, może spróbuj najpierw z prodermniną? Jest tania i możesz bez problemu kupić w aptece.
Prodermina to smoła węglowa. Skład smoły w proderminie jest niższy niż w cocoisie a exorex ma jeszcze niższy niż prodermina
http://luszczyce.pl/leki-zewnetrzne/mas ... rodermina/
Substancją aktywną Exorex Lotion jest smoła węglowa (dziegieć) – stężenie: 1 lub 5%. Cocois
100 g preparatu zawiera 12 g smoły węglowej,
4 g siarki strąconej i 2 g kwasu salicylowego.
Działanie
Preparat o skojarzonym działaniu składników: antyseptycznym (odkażającym), keratolitycznym (pomaga usuwać martwe komórki naskórka) i przeciwświądowym. Lek ma również działanie przeciwzapalne, złuszczające, rozmiękcza skórę, hamuje rogowaceniu, zmniejsza wydzielanie łoju.

Nie na wszystkich działają dziegcie, na mnie początkowo działały, ale bardzo krótko, skóra się bardzo szybko przyzwyczaiła, potem już smarowanko nie przynosiło żadnych efektów.
Witam
Po przeczytaniu stwierdzi;am ze tez mogę spróbować , chociaż jestem na zastrzykach , ale lekarz nie widzi przeciwwskazań wiec postanowiłam kupić i tu się zaczęły problemy zakupiłam ot to
http://allegro.pl/show_item.php?item=2990088822 i niestety rozczarowanie zapłaciłam 16 lutego wszystko i do dzisiaj nie mam ani kremu ani pieniędzy , pani nie odpowiada na maile wiec , jestem zmuszona zgłosić sprawę do allegro , co za pech co za ludzie nie polecam tego sklepu
Kasiu, co prawda nie mam exorexu, ale mam trochę cocoisu, który chętnie Ci wyślę. Ja tego nie potrzebuję, bo jak się przekonałam na mnie nie działa. Szkoda, żeby się zmarnował,
możesz wypróbować na sobie. Adres, pod który Ci mam wysłać możesz mi podać na moje PW.
Pozdrawiam.
Witam cie Antonio
Bardzo dziękuje za szczere chęci , możemy spróbować ale myślę, ze nic z tego nie wyjdzie ponieważ Norwegia, nie leży w UE i cokolwiek tu przychodzi jest obarczone super wysokim podatkiem pamiętam jak 3 lata temu mama wysłała mi dermatole z polski to za 3 tubki po 25 g naliczyli mi 120 euro podatku tak wiec paczka wróciła do polski , a ja za 3 tyg jadę na ferie do polski wiec pomyślałam ze kupie i wyśle to do domu do polski .Ale możemy spróbować adres wysłałam WP
pozdrawiam wszystkich czytających to forum rzadko tu bywam , ale mam już czasami dosyć tej walki z wiatrakami. :(
Katarzyna 2000 pisze:Witam
Po przeczytaniu stwierdzi;am ze tez mogę spróbować , chociaż jestem na zastrzykach , ale lekarz nie widzi przeciwwskazań wiec postanowiłam kupić i tu się zaczęły problemy zakupiłam ot to
http://allegro.pl/show_item.php?item=2990088822 i niestety rozczarowanie zapłaciłam 16 lutego wszystko i do dzisiaj nie mam ani kremu ani pieniędzy , pani nie odpowiada na maile wiec , jestem zmuszona zgłosić sprawę do allegro , co za pech co za ludzie nie polecam tego sklepu
Minął dopiero tydzień, więc może paczka jest w trakcie realizacji jeszcze. Jeśli wybrałaś przesyłkę ekonomiczną to możliwe, że długo idzie.

Ostatnio przerabiałem oszustwo na allegro. Aby odzyskać pieniądze musisz zgłosić sprawę do prokuratury lub na policję. Allegro zwróci Ci pieniądze, ale musisz mieć kwit o wszczęciu postępowania. Na policji byłem po ponad miesiącu od zdarzenia. Za szybko nie ma co iść, bo nie przyjmą zgłoszenia (za krótki czas). Wystarczył mail od policji, aby oszust nagle odezwał się z informacją, że dokonał zwrotu pieniędzy przelewem ekspresowym.

To tak tytułem offtopu.