W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 Joanna Ś
BIATA pisze:Asiu a ta biała maść od ojców Bonifratrów tłuściła włosy??jak ją zdobyłaś??kupiłaś gdzieś ją?/ ja mam też problem z głową i nie mogę się za nią zabrać bo ciało leczę a na twarzy ciagle też mi jakieś zminy wychodzą to je łagodzę protopicem.

Białą maść kupiłam w aptece u ojców Bonifratrów w Legnicy (wiem że są tez takie apteki w innych miastach) są to małe tubki i za jedna płaciłam 5 zł nie tłuści włosów, można nawet dosmarowywac w ciągu dnia. U mnie wyleczyła nawet uporczywe i bolesne zmiany w środku uszu i na nich. Można sobie też w tej aptece kupi zioła przeciw łuszczycy, nie ma na nich składu więc nie wiem co w nich jest ale są dobre(jak ktoś lubi ziółka)piję je na ranną i popołudniową herbatkę. Jak nie pomorze to pewnie nie zaszkodzi. Pozdrawiam. Joanna
 Joanna Ś
antonia pisze:Witaj Asiu, najważniejsze w tej chorobie to się nie poddawać. Głowa do góry, jestemy tu i będziemy Cię wspierać :* :*
Dziękuję. Postaram się. W lepsze samopoczucie wprawia mnie fakt że może ja również mogę coś podpowiedzieć. I co by tu nie gadać to najlepiej czuję się wśród "swoich". Wznoszę za Wszystkich toast ziółkami ojców Bonifratrów. Joanna.
Awatar użytkownika
 antonia
Joanna Ś pisze: W lepsze samopoczucie wprawia mnie fakt że może ja również mogę coś podpowiedzieć. I co by tu nie gadać to najlepiej czuję się wśród "swoich".
To cudownie! :* :* Pisz, co wiesz na temat leczenia, dziel się swoimi spostrzeżeniami i doświadczeniem. Jesteś tu bardzo potrzebna i mile widziana. :* :*
Zapraszam Cię również na inne przyjazne,łuszczycowe fora gdzie wymieniamy się swoimi doświadczeniami :D
http://biedronkowo.info/
http://mojaluszczyca.pl/ucp.php?mode=register
 dlaczego
Niestety dla mnie to również jest początek w świadomości życia z łuszczycą. Dopiero teraz została ona u mnie zdignozowana. Przekopałam mnóstwo for, stron internetowych i przeraziłam się. Próbuję się jakoś pocieszać, żeby nie siąść psychicznie i dlatego zastanawiam się, czy to naprawdę tak jest, że większość ludzi ma wysypaną większą część ciała? Czy częściej zdarzają się łagodniejsze przebiegi tej choroby (chodzi mi o typ 1, młodzieńczy)? Szperając w internecie, można odnieść wrażenie, że łuszczyca to prawie zawsze wyrok - większość ciała zajęta latami, pobyty w szpitalu itp. Czy naprawdę tak rzadko zdarza się, że łuszczyca ogranicza się tylko do głowy, albo drobnych zmian?Czy to płonna nadzieja?Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
 henia
To jak ł. przebiega u innych, nie ma żadnego przełożenia na to, jak ona będzie żyć u Ciebie a w zasadzie z Tobą. Ł., to jest choroba Twojego organizmu, i tylko od Ciebie zależy jak ją ogarniesz.
Zostaw ten net, zostaw te foty i walcz, szukaj, praktykuj. Przy takim podejściu, masz spore szanse by tej swojej @, pokazać figę. Powodzenia :)
 dlaczego
Ale mimo wszystko chcialabym wiedziec, czy naprawde tak rzadko zdarzaja sie lagodne postaci choroby, ze nie ma co na nie liczyc?
Awatar użytkownika
 Paweł
Zdecydowana większość przypadków łuszczycy to łagodne przypadki. Często takie, które wcale nie przeszkadzają. W Polsce jest ok 1000 najcięższych przypadków łuszczycy. A statystycznie choruje na nią 1-3% osób. Gdyby większość miała ciężkie przypadki to co rusz byś kogoś spotykała i widziała, że ma zmiany. To są oczywiście statystyki.
 dlaczego
Niekoniecznie, bo przecież dopóki łuszczyca nie zajmuje twarzy,szyi i dłoni, zmiany można ukryć. To znaczy, że w internecie udzielają się tylko osoby, które mają cięższe postaci, a pozostali w ogóle o tym nie piszą i się nie interesują?Bo praktycznie nie znalazłam żadnego wpisu, który mówiłby o tym, że łuszczyca komuś nie przeszkadza, że ma mało zmian itp. A statystyki znalazłam tylko jedne, ale tylko 300 chorych było wziętych pod uwagę, więc mało.
 Basieńka44
Jest wiele osób co mają zmiany w miejscach niewidocznych nic z tym nie robią na fora też nie wchodzą bo nie mają takiej potrzeby
Ale jak już sytuacja jest dość poważna wtedy zaczyna się szukać stąd wpisy tylko o poważniejszych przypadkach
przyglądając się na forach obserwuje się jedną rzecz osoby które znalazły swój sposób i uzyskały remisje znikają z forum zapominają się nawet podzielić co okazało się skuteczne
tak to bywa
Awatar użytkownika
 henia
dlaczego pisze:Niekoniecznie, bo przecież dopóki łuszczyca nie zajmuje twarzy,szyi i dłoni, zmiany można ukryć. To znaczy, że w internecie udzielają się tylko osoby, które mają cięższe postaci, a pozostali w ogóle o tym nie piszą i się nie interesują?Bo praktycznie nie znalazłam żadnego wpisu, który mówiłby o tym, że łuszczyca komuś nie przeszkadza, że ma mało zmian itp. A statystyki znalazłam tylko jedne, ale tylko 300 chorych było wziętych pod uwagę, więc mało.
Na ł. w naszym kraju, choruje od 800 tys.- 1mln. 200 tys.; pod leczenie biologiczne czyli z ciężkimi postaciami ł., podlegało by ok. 1500 osób - to dane medyczne, z końca ubiegłego roku. Nie mówimy tu o łzs.
W/g mnie te dane, dadzą Ci jakiś pogląd, na temat Cie interesujacy.