Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
 Basieńka44
Dlatego tak ważne są te własne doświadczenia
a zwłaszcza opisywanie ich tutaj :D :D
 minka
Jestem tu nowa i nie wiem czy w dobrym wątku piszę. Mam pytanie. Łuszczyca zaatakowała mi całe czoło. Ciężko było usunąc łuski ale udało się. Pozostał tylko jeden problem mianowicie czerwona plama na całe czoło, która nie chce zejśc. Ostatnio "przypaliłam" ją maścią którą lekarka przepisała mi na tułowie. Pomogło. Najpierw było czerwone ale jak zeszła z niego lekko skóra przypomina teraz zdrowe czoło. Tyle, że na drugi dzień pojawiają się krostki wyczuwalne przy dotyku, które pod wpływem porządnego nawilżenia z zdrapanie schodzą. Może ktoś się z czymś takim spotkał? Liczę na jakąkolwiek pomoc.
Awatar użytkownika
 biedronka26
Ja również zmagałam sie baaarrrdzo długo ze zmianami w głowie całą skóre miałam objętą łuszczycą ,nawet włosów w kucyka nie mogłam spiąć :devil: Na początku sterydy pomoc na chwile później powrót.Później na zmiane maść Squamax ,cocois ,a jak strasznie skóra była wysuszona w wolny dzień wazelina na skóre głowy.Bardzo dobrze natłuszczało ale ciężko było zmyć z włosów. ;(
cześć, jak dla mnie na glowe jest dobra maść z wit. A ale trudno sie zmywa,
ocet,
napar z zielonej herbaty wsmarowany na cala noc, pieknie luska schodzi,
oliwa z oliwek.
 Basieńka44
Jak masz takie włosy jak obok :D :D
jedno moje spostrzeżenie odnośnie maści włosy czasem po umyciu wydają się nie domyte jednak jak wyschną są ładne
tu potrzeba indywidualnie sprawdzić kiedy maść już zmyta :) :)
Awatar użytkownika
 puma
najważniejsze to wcierać w skórę a nie we włosy. nie jest to łatwe i dłużej trwa ale można. najlepiej nie spać z posmarowaną głową to wtedy maści nie wcierają się we włosy. u mnie raczej niewykonalne- z reguły smaruję na noc :blush: bo w ciągu dnia może kto wleci mi na chatę i jeszcze zobaczy tłusty łeb :D a tak to ogląda go tylko mój biedny małżon :D
tak to moje włosy:)
no i probowalam na wszelkie sposoby zmywac probuje ale witaminą A zawsze upackam wlosy i pozniej masakra jest,
dlatego najpierw 3dni wcierania zielonej herbaty i tydzien ocet jablkowy i tak naokraglo
i sie nie sype przynajmiej ale musze wlosy myc codziennie.
 Basieńka44
To spróbuj sposobu antoni z octem jabłkowym
opisała na forum niedawno
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14