Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
 clovly
Jakiś czas temu zauważyłam dużą poprawę po najzwyklejszych peelingach. Nie wiem w jaki sposób to się dzieje, ale wystarczy podczas kąpieli zpeelingować skórę i potem nawilżyć ją i jakoś tak o wiele lepiej wszystko wygląda. Fakt, nie jest to przyjemnie, ale jak odstawiła leki sterydowe to to mi niesamowicie pomagało
 Plinka
A jak te pilingi robisz czy używasz jakis specjalnych srodków?
 clovly
nie, zwykłe, kupione XD
oczywiście odkryłam to przez przypadek, mama kupiła Eveline slim extreme peeling < http://img.szafa.pl/ubrania/0/005480196 ... ysznic.jpg> i jakoś tak wyszło. W sumie to on najlepiej działał, teraz kupuje przeróżne, zależy od samopoczucia < jaki zapach mi się akurat podoba :D > albo ktoś ze znajomych poleci coś nowego
 Plinka
Zastanawiam się czy dobrze by było przed kapielą leczniczą wziąść prysznic i się właśnie tymi fusami spilingować bo podczas tych kapieli to mi łuska tylko odmaka i w zasadzie wiekszość zostaje nawet po nasmarowaniu?
Awatar użytkownika
 antonia
Nie myślałaś, że dobrze jest odmoczyć najpierw łuskę, potem zrobić piling a na koniec mazidło? Wiem, wiem, że dużo z tym zachodu ale warto!!! :)
 Plinka
No tak... ale czy po takiej kąpieli w płatkach czy słomie owsianej, bo takie teraz stosuje taki piling nie osłabi leczniczego działania kąpieli? Basieńka chyba pisała, że Ona po słomie to zostawia i dopiero po godzinie smaruje.
Awatar użytkownika
 antonia
A ja nie czekam. Nie znaczy to, że robię lepiej,czy gorzej niż Basia. Każdy powinien wypróbować swoje metody. :D
 Plinka
Tak czy inaczej trza się za parzenie kawy wziąść :D bo fusów rozpuszczalka nie daje ;)
 Basieńka44
Plinka pisze:No tak... ale czy po takiej kąpieli w płatkach czy słomie owsianej, bo takie teraz stosuje taki piling nie osłabi leczniczego działania kąpieli? Basieńka chyba pisała, że Ona po słomie to zostawia i dopiero po godzinie smaruje.
Ja sypie sól do wody jak mam grubszą łuskę i olej+ szare mydło i gąbka u mnie łuska dobrze schodzi ale i nie narasta taka gruba żeby ją trzeba było odmaczać :)
kąpiele zazwyczaj stosuje naprzemienne
po kąpieli w słomie faktycznie nie nawilżam od razu ciała :)
tak samo i po soli z olejem a to dlatego że nie ma takiej potrzeby :) sory jak nie dopisałam dokładnie :D
z tym że jeśli chodzi o całe ciało................ zmiany jednak smaruje przeważnie maścią z wit A lub innym natłuszczaczem :)
Tak po kąpieli w słomie jak i oleju z solą skóra jest dobrze nawilżona więc nie widzę potrzeby nawilżania dodatkowego,a nie po to ją oczyszczam kąpielą żeby potem znów maziać skóra musi mieć czas oddychać bez tych wszystkich mazideł :D :D chociaż przez noc rano nawilżam i w miarę potrzeby w ciągu dnia
Mam nadzieje że tym razem dobrze opisałam sposób postępowania :D :D