W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
BIATA pisze:nie smierdział ci ten ocet??
Jasne, że smierdział, ale już wolę ten smród od zapachu proderminy xd Parę łyżek octu do wanny to tak, jak byś go wcale nie użyła, żadnego efektu. Ocet jabłkowy jest słaby procentowo i dlatego najlepiej jest używać go w formie nierozcieńczonej Mało jest leków przjemnych w smaku i zapachu a do tego bardzo skutecznych. xd
Basieńka lałam na oko czyli z 10 łyżek mniej więcej. To Ty octem się smarowałaś potem natłuszczałaś?? a potem nie kąpałaś się, nie zmywałaś tego?? nie smierdział ci ten ocet??
jakoś wcześniej nie zauważyłam :D twojego pytania
ja aż takiego smrodu nie czułam owszem w domu śmierdziało ale ja mam przyblokowany węch :D :D
smarowałam po kąpaniu a potem natłuszczałam
po jakimś czasie zapach ze skóry się ulatnia,więc go nie czuć
 BIATA
Nie wiedziałam ile mam wlewać tego octu do wanny, Antonia ja to trochę nie rozumiem wcześniej kiedyś pisałam z Toba o głowie to pisałaś mi żebym spłukała ciepłą wodą bo jak tego nie zrobię to owady wszystkie będą do mnie lecieć, a teraz mówisz o proderminie że ma gorszy zapach, dla mnie to nie ma znaczenia jak ja smierdzę jak siedzę w domu, proderminę zmywam i wtedy gdzieś wychodzę a to mi chodzi czy ocet też zmywać jak gdzieś wychdzę.Ale Basia mi już wytłumaczyła że zapach się ulatnia i go już potem nie czuć. To czemu Antonia do głowy podgrzewa się go a do ciała nie?? ja nie rozumiem na ciele się ulatnia a na głowie wszystko do mnie by przylatywalo tak jak to Antonia kiedyś pisała.
Awatar użytkownika
 henia
Witaj Biata :*
Ja to tylko z taką malutką dygresją, co do tych zapachów :D bo tego octu, to nie używałam, także teoria polecę xd

Myślę, że z tym zapachem, to jest tak jak z perfumami, niby zapach ten sam a na każdej skórze inaczej pachnie, i inaczej w sensie długości, trzyma :) Perfumy w sensie nowe, to tylko na sobie wypróbować trzeba, i z tym octem, to musi tak samo być.

Posmaruj się, sprawdź, i będziesz wiedziała. Powodzenia :)
Czasami jak przedobrzyłam skóra była lepka ale na owady się nie wystawiałam to nie wiem jak by do mnie szły :D :D
ale przepłukałam wtedy czystą wodą i było ok
jednak ocet oczyszcza skórę i czasami możesz mieć uczucie jakby się kleiła wystarczy przemyc czystą wodą ale to po smarowaniu nim
jak zaś dolewasz do wody nie widzę potrzeby zmywania
Beatko, Ty sobie zrób taką próbę z octem na jednej plamce. Smaruj ją octem dwa razy dziennie na parę minut, a potem maść, bez zmywania. Po tygodniu już powinnaś widzieć czy Ci to pomaga, czy nie. Może nie będzie wielkich zmian, ale zawsze można zauważyć w jakim kierunku to idzie, w dobrym czy złym. :)
 BIATA
Antonia już w innym temacie odpowiedziałaś mi na to pytanie dopiero zauważyłam, no i się doczytałam że Ty smarowałaś się octem na ileś tam godzin a potem kąpałaś, A Ty Basienko po prostu smarowałaś się i sam zapach się ulatniał, no dobra to spróbuję u siebie jak to będzie wyglądać.
 BIATA
Ja nie zapominam i na pewno nigdy nie zapomnę, za dużo dla mnie zrobiły niektóre osoby żeby po prostu zapomnieć o tym, no to u mnie tak to wygląda jest dobrze :D dalej się smaruję jeśli proderminę mam na sobie 3 h to wszystko super wygląda i są białe plamy i czasem mam wrażenie że to nie długo już koniec, a jak mam ją na sobie całą noc no to te zmiany są bardziej czerwone i w koło zmian też są zaczerwienienia, no i wtedy nie ma białych plan tylko są trochę zaczerwienione, więc to zależy od tygodnia jeden tydzień jest ładny drugi trochę gorszy, bo jednego tygodnia nakładam na około 3 h a drugiego na 8 h wstawię Wam zdjęcie w weekend :)
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 103