W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Biata to może być nadkażenie grzybicze w takim razie przesmaruj to clotrimazolum jak podziała zaleczysz octem jabłkowym
Dziękuję za wyjaśnienie. Papka z drożdży pomaga zlikwidować łuskę ale łuszczycy Ci nie zaleczy. Próbuj może wcierać delikatnie ocet jabłkowy w skórę głowy na noc, pod folię na jak długo się da bo w nocy i tak spadnie. Rano spłukuj ciepłą wodą bez szamponu. Włosom to nie zaszkodzi, wprost przeciwnie. Jak zauważysz, że się przesuszają to możesz robić sobie odżywki z żółtka i oliwki. Taką kurację możesz zastosować tyle razy w tygodniu ile możesz.
 BIATA
A od czego jest te nadkażenie grzybiczne?? mi się wydaję że to jest łuszczyca tylko zastarzała i dlatego takie plamy. O jejku już normalnie nie mam siły na to wszystko.
Antonia ok będę robiła tym octem a powiedz mi czy na torebkę foliową zakładać też ręcznik?? czy nie to nie potrzebne bo tam nie ma co wyschnąć? bo przy papce z drożdży zakłada się z tego co wyczytałam z forum torebkę foliową i ręcznik. A to czemu mam tylko wodą to zmywać bez szamponu nie zostanie brzydki zapach?? i wtakim razie po co w ogóle to zmywać??
W takim razie od jutra biorę się za ten ocet jeśli możesz to Antonia odpowiedz mi na moje pytania :)
a a jeszcze jedno pytanie czasem mogę tą papkę robić w dalszym ciągu żeby zlikwidować łuskę??? nie będzie to przeszkadzało jak się BĘDĘ leczyła tym octem.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2012, o 20:53 przez BIATA, łącznie zmieniany 1 raz.
Biata nadkażenie grzybicze możesz mieć od drapania wtedy żadne leki nie dostają się do skóry
a zlikwidować to możesz tą maścią jaką podałam jak i octem
Możesz zakładać ręcznik na folię, dobrze jak jest cieplutko. Jak zmywasz samą wodą to nie zmyjesz skóry detergentami, włosy po spłukaniu pod bierzącą wodą stracą siłe zapachu octowego, wypróbuj sama :D
Czuć ocet nawet jak za dużo dasz do ostatniego płukania np tym bardziej było by go czuć wsmarowanego w skóre
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 103