- 12 wrz 2012, o 15:26
mięso zawiera witaminy najlepiej przyswajalne jak wit B12
też z pewnego źródła,kurczaki te ze sklepu to zbiór sterydów i antybiotyków na których są chowane kurki
zupełnie inaczej
wygląda rosół z kury z podwórka jak i smakuje
pod warunkiem że jada się do tego mięska dużo surówek
Unikanie tłuszczy zwierzęcych według mnie prowadzi do złego wchłaniania wit rozpuszczalnych w tłuszczach i zaniku pewnych enzymów trawiennych tu musiała bym jeszcze poszukać poczytać
Odnośnie mięska jeśli ktoś nie pracuje ciężko fizycznie nie powinien z nim przesadzać
To tyle narazie z moich przemyśleń
Odkwasić organizm można sokiem z cytryny na czczo
a zapobiec ponownemu zakwaszeniu jedząc dużo surówek
do produktów zakwaszających jak mięsko
Łukaszczyca pisze:No tak, tak, nie chcę przeginać ani w jedną ani w drugą stronęZ moich częściowych obserwacji wynika że mleko i jego przetwory nie szkodzą pod warunkiem że jest to mleko nie przetworzone a wiejskie, zawiera właściwości odtruwające organizm,jak i wiele innych składnikówto jeden link:
http://wlasciwadieta.blox.pl/2010/11/Di ... iczna.html
drugi:
http://www.vismaya-maitreya.pl/naturaln ... y_cz2.html
To co tam wyczytałem musze dokładnie przerobić w głowie jeszcze raz, żebym czegoś nie poplątał.
mięso zawiera witaminy najlepiej przyswajalne jak wit B12
też z pewnego źródła,kurczaki te ze sklepu to zbiór sterydów i antybiotyków na których są chowane kurki

wygląda rosół z kury z podwórka jak i smakuje

pod warunkiem że jada się do tego mięska dużo surówek
Unikanie tłuszczy zwierzęcych według mnie prowadzi do złego wchłaniania wit rozpuszczalnych w tłuszczach i zaniku pewnych enzymów trawiennych tu musiała bym jeszcze poszukać poczytać
Odnośnie mięska jeśli ktoś nie pracuje ciężko fizycznie nie powinien z nim przesadzać

To tyle narazie z moich przemyśleń
Odkwasić organizm można sokiem z cytryny na czczo
a zapobiec ponownemu zakwaszeniu jedząc dużo surówek
do produktów zakwaszających jak mięsko

Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół