Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 Maja
Witam Was wszystkich,
Moja dlon wyleczona pozostalosci to tylko jasno rozowy plac po inwazji ostrej L, a wiec w ciagu niespelna 3-m-ce z tym miejscem L mam spokoj, a stopy?tez nie moge biadolic, bo nie ma porownania z ostrym stanem jak tu do Was ""zapukalam"""...
Chwalebne jest to, ze duzo zastosowalam metod podanych przez Pawla z poraDNIKA LUSZCZYCOWEGO,polecam-dobry przewodnik dla poczatkujacych,bez bazy doswiadczen,jest on dla mnie wielkim autorytetem w tej dziedzinie.
A teraz troche o ostropezie: dobra sprawa: leczy,wspomaga,zapobiega wielu przyleglosciom ,ale aby go stosowac codziennie wydatki sa spsore/zwlaszcza ze ja kupuje w sklepie eco/ ale jest o wiele tanszy zamiennik :SYLIMAROL,tak podpowiedziala mi dietetyczka,wiec od wczoraj lykam te tabl.\
Do tego blonnik i naturalnie zapobiegawczo kapiel w soli z MM.
Oby ta remisja trwala wieki....../hahaha/
Awatar użytkownika
 henia
Gratuluję poprawy Maju :)
Dziwną masz tę dietetyczkę-tabsy zamiast natury? ewenement jak dla mnie :surprised:
 Maja
Dzieki Henia , nie myslalam, ze uporam sie dosc szybko z L.
Teraz profilaktycznie plukanko stop i dloni w:
letnia woda do tego wlewam sporo oliwy z oliwek, pol cytryny i garsc soli z MM.

Ale chce sie podzielic inf.od znajomej z zagranicy:
Miala spory wysyp L praktykowala 2 lata ze wszystkimi masciami ,kapielami ,blotem itp...............
Pare miesiecy temu miala robiona gastroskopie ktora wykazala bakterie HP oraz wrzody , zapisal jej dwa antybiotyki i oslonowe tabletki na jelita i zoladek.
Trwalo 10 dni, potem badanie kontrolne i stwierdzenie:""wszystko ok""
Obserwowala L, ktora z dnia na dzien zaczela blednac, brak swiadu,przy kapielach scierala luski i obecnie polowa miejsc
ustapila a reszta bez lusek, jedynie pozostaly rozowe plamki,a niektore miejsca calkowicie zniknely.
Zapomnialam sie zapytac jaka to byla wybuchowa dawka tych dwoch antybiotykow./dowiem sie/
Przypomnialo mi sie ze jej sytuacja b.zblizona jest do mojej z sierpnia kiedy to samo mialam stwierdzone/tylko nadzerke a nie wrzody/ i tez dawke uderzeniowa przyjmowalam ale krocej i mam remisje ,wiec co Wy na to?
 Maja
Wszystkim biedronkom plci damskiej i meskiej ta droga sle tradycyjnych zdrowych, spokojnych Swiat Bozego Narodzenia oraz wszelkiej pomyslnosci w nadchodzacym Nowym Roku 2013
:*
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18