W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Kupiłam okazyjnie żel z aloesu od razu 10 szt, bo dosyć tanio. Okazało się, że nie mogę się nim nawilżać bo mnie uczula więc oddałam wszystko koleżance. Ją też uczulał :D :D, oddała to innej swojej koleżance...w ten sposób czasami sponsoruję obcych, nie znanych mi ludzi :D :crazy:
A po co żeś taka pazerna i zaraz hurtem kupujesz :D :D
masz pewnie dużo koleżanek z tego powodu :D :D
trzeba po troszeczku zawsze się do czegoś wykorzysta jak mnie uczula na rękach to wykorzystam na pięty :D :D
 BIATA
To znów ja i mam pytanie bo kupiłam sobię tą maść nagietkową i tam na ulotce jest napisane żeby tylko smarować na zmienione miejsca chorobowe na skórze a ja smaruję całość cały brzuch i cały plecy nie pojedyńcze plamy czy tak można robić?? i jest napisane żeby nakładać 2 lub 3 razy dzieńnie ja to robię tylko raz z braku czasu, no mam jeszcze poytanie ja musze zmywać tą maść nagietkową żeby potem nałożyć exorex?? bo ja nie zmywam tylko po maści nagietkowej gdzies za godzine nakładam exorex bo czas mi nie pozwala tyle razy się kąpać: wiadomo 3 razy na dzień exorex do tego maść nagietkowa i mediderm i tak trochę mi brakuje czasu na smarowanie a gdzie tu jeszcze tyle razy się kąpać, a ogólnie moje zmiany wyglądają w marę dobrze ale jeszcze nie idealanie, pogody nie ma więc się nie opalam, może bym poszóła na solarium ale sama nie wiem co zrobić, no i mam małą łuskę na zmianach taką malutką nie wiem czemu, a chciałam powiedzieć że jeśli nie piszę to nie znaczy że nie wchodzę na forum bo prawię codzień przeglądam wpisy innych osób.
Wystarczy jak się wykąpiesz raz dziennie w jakichś ziołach czy płatkach z dodatkiem soli i pamiętaj o oleju do wody, to wtedy nie musisz się dodatkowo natłuszczać różnymi balsamami. Możesz używać exorex i maść nagietkową na zmianę tak jak Ci to pasuje. Mała łuska jest wtedy, kiedy skóra jest za mało nawilżona albo już zdąży przeschnąć. Maść nagietkowa nie szkodzi po całości ale lepiej, żebyś stosowała ją na zmianę z inną np. z vit.A, po to, żeby się skóra do jednej nie przyzwyczaiła, bo się nie chce goić. Jak masz możliwość opalać się, to korzystaj, to przyspieszy leczenie :)Maść z vit.A dodatkowo likwiduje łuskę :)
 BIATA
No kupiłam sobie maśc z witaminą A to będę stosowała tak jak mówisz czyli na przemian z nagietkową a myślicie że nie muszę czymś zlikwidować tej łuski?? wystarczy smarować maścią nagietkową i z witaminą A. Bo naprawdę na niektórych zmianach mam ją taką cienką białą, właśnie nie mam możliwości się opalać bo niestety słońca nie ma a nie wiem czy chodzić na solarium.
jako że nie mogę żadnych standardowych maści na usunięcie łuski od dawna stosuje maść z wit A u mnie ona świetnie się sprawdza
Spróbuj smarować maścią z vit.A, zobaczysz jak na Ciebie zadziała. Z solarium wstrzymaj się jeszcze jakiś czas, ok. miesiąca, w międzyczasie może jeszcze będziesz mogła wystawić się na słoneczko, skóra się może już nie opalić ale te promienie i tak do niej dotrą.Lampami dobrze jest podratować się jesienią, kiedy łuszczyca najwięcej atakuje.Ppamiętaj tylko o częstych kąpielach, koniecznie z dodatkiem oliwki, ja ostatnio dodaję do wody w kąpieli kawałek masła kokosowego, bardzo dobrze się sprawdza. Skóra jest gładka i bardzo dobrze nawilżona :)
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 103