- 30 lip 2012, o 10:47
#13025
Fajne!
"Dr QuereshiBrigham specjalista z Woman’s Hospital postanowił przyjrzeć się tej sprawie i przeprowadził badania. Do badania przystąpiło ponad 80 tysięcy kobiet, wiek 27-44. Co dwa lata wypełniały kwestionariusz z pytaniami dotyczącymi rodzaju oraz ilości wypijanego alkoholu, a także ewentualnej diagnozy łuszczycy. Badania rozpoczęto od 1991 roku. 14 lat później odnotowano ponad tysiąc przypadków łuszczycy!
W ziarnach zbóż (słodzie) występuje gluten, na który część pacjentów z łuszczycą jest szczególnie uwrażliwiona."
Biorąc to procentowo 1,2% kobiet po czternastu latach może zachorować na łuszczycę. To ja mam szczęście bo mogę jeść wszystkie potrawy mączne i popijać piwkiem i nie dostaję od tego wysypu



"Dr QuereshiBrigham specjalista z Woman’s Hospital postanowił przyjrzeć się tej sprawie i przeprowadził badania. Do badania przystąpiło ponad 80 tysięcy kobiet, wiek 27-44. Co dwa lata wypełniały kwestionariusz z pytaniami dotyczącymi rodzaju oraz ilości wypijanego alkoholu, a także ewentualnej diagnozy łuszczycy. Badania rozpoczęto od 1991 roku. 14 lat później odnotowano ponad tysiąc przypadków łuszczycy!
W ziarnach zbóż (słodzie) występuje gluten, na który część pacjentów z łuszczycą jest szczególnie uwrażliwiona."
Biorąc to procentowo 1,2% kobiet po czternastu latach może zachorować na łuszczycę. To ja mam szczęście bo mogę jeść wszystkie potrawy mączne i popijać piwkiem i nie dostaję od tego wysypu

Viber, WhatsApp nr.tel na priv.