W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 Basieńka44
no jak działa ten zel w ciągu kilku godzin....to już ociera sie o cud ale....niech działa
Krysiu wszystko zależy od jakości zmian gdzie one jakie one itp
cudów w leczeniu nie ma ale złote środki na które się przypadkiem trafia bywają nawet w ciągu kilku godz :D :D :D
 Gosia1423
Niestety nie mogę robić fotorelacji, bo mój telefon szlag trafił...

Maściami wtedy smarowałam zmiany na całym ciele, rano jak wstałam, później, gdy maści się wchłonęła tzn zmiany były nienawilżone, to znowu smarowałam, i tak cały czas na zmianę, ostatnie smarowanie przed snem, więc praktycznie non stop miałam na sobie coś.

Co do żelu to nie jakaś magiczna substancja, że posmarujesz i już nie ma. Choć muszę przyznać, że wczoraj ugryzł mnie komar w dłoń, olbrzymi bąbel na ręce, a przeczytałam gdzieś, że żywokost działa również na ugryzienia, więc posmarowałam, a co tam i tak cała byłam wysmarowana. Dzisiaj nie ma śladu po ugryzieniu, jednie leciutkie zaróżowienie. Żel na pewno genialny na ugryzienia po komarach :cool:
Awatar użytkownika
 antonia
Gosia1423 pisze:Co do żelu to nie jakaś magiczna substancja, że posmarujesz i już nie ma. Choć muszę przyznać, że wczoraj ugryzł mnie komar w dłoń, olbrzymi bąbel na ręce, a przeczytałam gdzieś, że żywokost działa również na ugryzienia, więc posmarowałam, a co tam i tak cała byłam wysmarowana. Dzisiaj nie ma śladu po ugryzieniu, jednie leciutkie zaróżowienie. Żel na pewno genialny na ugryzienia po komarach

No niezłe :D :D :D :D jak nie pomoże na łuszczycę, to pomoże na komary :D :D :D
A ja już myślałam że jestem tu jedyna z poczuciem humoru :D :D
 Basieńka44
Niestety nie mogę robić fotorelacji, bo mój telefon szlag trafił..

Maściami wtedy smarowałam zmiany na całym ciele, rano jak wstałam, później, gdy maści się wchłonęła tzn zmiany były nienawilżone, to znowu smarowałam, i tak cały czas na zmianę, ostatnie smarowanie przed snem, więc praktycznie non stop miałam na sobie coś.
maść z wit a szybko się wchłania przy suchych zmianach, cynkową zaś ja pozostawiam na skórze na cały dzien,zmywam wieczorem szarym mydłem zawsze ją jednak stosuje łącznie z maścią rumiankową,jeśli stosujesz rozsądnie ani się nie świecisz :D ani nie tłuścisz wszystkiego wokoło teraz np możesz rano i wieczorem natłuszczać tą z wit A a w ciągu dnia żywokostową maść tak samo działa jak żel i tak samo szybko się wchłania
co do działania żywokostowych nie działa tylko na ugryzienia komarów :D szybko likwiduje wszelkie wysypki jak i poparzenia słoneczne itp.na łuszczyce też działa zwłaszcza jak swędzi a dodatkowo jest niekłopotliwa do stosowania w ciągu dnia nawet w pracy.
Z moich obserwacji wynika że lepiej działa przy nowo powstających stanach zapalnych skóry jak już lekko zadawnionych tu dłużej trzeba stosować.
maść działa tez przeciwbólowo na skóre :) :)
 Gosia1423
Podobno poczucie humoru najważniejsze w walce z tą chorobą xd

Zgadzam się, że nowo powstałe miejsca szybciej reagują z żelem. Dorzucę dzisiaj wieczorkiem wit. To może ta łuska nie będzie się tak szybko na nowo pojawiać.
 Basieńka44
Napewno nie zaszkodzi a w ciągu dnia też możesz na zmiane maziać tym i tym jak nigdzie nie wychodzisz zawsze to skóra lepiej natłuszczona :)
żel ma za zadanie regenerować uszkodzony naskórek i tu jego działanie najlepsze :)
Awatar użytkownika
 henia
antonia pisze:[...]A ja już myślałam że jestem tu jedyna z poczuciem humoru :D :D
Po moim trupie xd xd Pozdrawiam :*
 BIATA
a gdzie można kupić ten żel z żywokostu w jak myślicie w aptece jest w sprzedaży?? z tego co wyczytałam z waszych wpisów nawilża on skórę?? smaruję się nim całe ciało czy tylko zmiany łuszczycowe?? bo mi akurat powoli konczą się moje balsamy nawlżające i planuję kupić maść nagietkową i z wit A, i myśle o tym żelu z żywokostu
 euterpe
BIATA pisze:a gdzie można kupić ten żel z żywokostu w jak myślicie w aptece jest w sprzedaży?? z tego co wyczytałam z waszych wpisów nawilża on skórę?? smaruję się nim całe ciało czy tylko zmiany łuszczycowe?? bo mi akurat powoli konczą się moje balsamy nawlżające i planuję kupić maść nagietkową i z wit A, i myśle o tym żelu z żywokostu
jeśli nie mieszkasz na wsi maść i żel można dostać tutaj ale powinien być też w sklepach zielarskich http://www.doz.pl/apteka/p48745-Comfrey ... stu_100_ml
Awatar użytkownika
 antonia
BIATA pisze:planuję kupić maść nagietkową i z wit A, i myśle o tym żelu z żywokostu
Cześć BIATA, te wszystkie artykuły możesz kupić w tym samym sklepie, ja mam żel żywokostowy w plasikowym pojemniku op.350gram, jest bardzo wydajny. Jak przebiega Twoje leczenie? :)
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 17