Tu jest odpowiednie miejsce, aby porozmawiać na temat spożywanych produktów, diety w łuszczycy.
Awatar użytkownika
 henia
Na święta tych galaret troszkę było, to nie robię jej specjalnie ale będę ją testować dalej.Wracam do ostropestu i mam już zrobiony swieżutki zakwas buraczany,tyle w kwestii mojej aktualnej dietki.
Awatar użytkownika
 Piołun
Heniu, wydaje mi się ,że tanio enzymów trawiennych nie kupisz.
30 zł za 30 tabletek.
Pozostaje chyba lekkostrawna dieta.
Awatar użytkownika
 henia
Dawaj nazwy..oblukam.... 3 dyszki to nie majątek :D Interesują mnie tylko te, z wołowymi solami żółciowymi.Jak nie przetestuja, to będę nadal pluła sobie w brodę a taka opluta, to nie najlepiej wyglądam xD Chcę poprzez nie, sprawdzić troszkę inaczej tę swoją wątrobę.
Awatar użytkownika
 henia
Dzięki Piołun,trzustki na razie nie ruszam...dotychczas nie miałam z nią problemów.
Popije troszkę tego zakwasu,buraki jako takie pobudzają żółć ale też dobre są na krew :D Zobaczę też, jak ta żelatynka poprawi wchłanialność....u mnie tu jest jakiś problem:pomimo,że nieźle się suplementuję,nie palę,nie używam kawki,stale moje elektrolity są w dolnych granicach normy.Gdzie to ucieka? czy wchłanialność mierna?Muszę poszukać, bo latem to sporo z potem trace ale teraz?
Awatar użytkownika
 Piołun
Ja do Twojej trzustki nic nie mam .Podany link zawiera info co to jest pankreatyna bo to główny składnik tego preparatu z enzymami.To co tam jest napisane raczej nie zachęca do stosowania,
na dodatek drogo to wychodzi bo 1 tabletka przy każdym posiłku, czyli miesięcznie około 100zł.
Zakwas z buraka u mnie cały czas w użyciu.Jeden piję a kolejny zawsze nastawiony na 5 dniowe
kiszenie.
Natomiast nie fajny w smaku jest ten wywar z mniszka.Jak woda z gotowania skarpet :angry: :D
A galaretkę robię tak ,że do jednej torebki żelatyny dołączam jedną galaretkę owocową i teraz mi smakuje.Mało słodkie ,lekko owocowe :)
Awatar użytkownika
 henia
Jak bardzo ten mniszek działa u Ciebie moczopędnie? nie odwadniasz się? Zapytuję, bo u mnie wszelkie odwodnienia nie mogą mieć prawa istnienia....niskie ciśnienie krwi. O zbawiennej roli mniszka w oczyszczaniu też już czytałam ale nigdy z niego nie korzystałam.Zapodawaj :D
Awatar użytkownika
 Piołun
Piszą ,że korzeń mniszka jest tylko lekko moczopędny i to potwierdzam.
Na mnie najbardziej moczopędnie działa sok z marchwi.
Awatar użytkownika
 Paweł
O, nie wiedziałem, że sok z marchwi działa moczopędnie. A ja tak lubię ten sok ;) Ale generalnie muszę uważać, bo łatwo się odwadniam, a to źle wpływa na moją skórę.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 17