Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 antonia
No, trochę inne, taki ciasny pokoik z drzwiami, czyli lampy dookoła i wentylator nad głową. :)
Awatar użytkownika
 henia
Ciasny pokoik? a klamki tam są? xd
To na zdjęciu, to jest uva 311 ale... mini :D
Awatar użytkownika
 antonia
"Ciasny pokoik? a klamki tam są?"

Oj Heniu, trafiłaś w dziesiątkę :D :D, koszulki też mają rękawki do ziemi :D :D :D
 Basieńka44
No właśnie ja już zdecydowałam się na zakup Nie chcę palić całego ciała na solariach. Domowe,miejscowe naświetlanie byłoby dla mnie najlepszym rozwiązaniem,stąd tez moje zainteresowanie zakupem lampy gotowej(ewentualnie zrobienie takiej lampy samej)
orchidea
utor: dinahl » 28 mar 2012, 21:16
Sprzedam roczną lampę UVB 311. O taką http://www.optimedpro-office.eu/medisun400.php
Ania
606 744 827
dinahl
nie wiem czy to jeszcze aktualne i o taką chodzi :D :D
Awatar użytkownika
 Ksymena
Samo naświetlanie lampami raczej cudów nie zdziała, ale w połączeniu z innymi metodami kuracji podobno się sprawdza, aczkolwiek nie stosowałam nigdy :D
Awatar użytkownika
 antonia
"No, trochę się rozpisałam ale wkurza mnie to, jak ktoś pisze, że się nie opłaca itd. a nigdy nie miał styczności z danym preparatem i nie chodzi mi tylko o doktor M. ale o także o inne metody leczenia."
Ksymena pisze:Samo naświetlanie lampami raczej cudów nie zdziała, ale w połączeniu z innymi metodami kuracji podobno się sprawdza, aczkolwiek nie stosowałam nigdy :D
Czyli wkurza Cię jak ktoś pisze ale sama możesz pisać o tym o czym nie masz pojęcia? :surprised:
Wiedz, że samo naświetlanie też działa. :P
Awatar użytkownika
 antonia
W domu też można kontrolować a klinika musi zarabiać na pacjentach ;)
Awatar użytkownika
 kgb18
Witajcie
mam małe doświadczenie z lampami uvb.
Kwarcowa miałam w domu ale wywołała odwrotny efekt od zamierzanego.Mój tata który też ma łuszczyce postanowił poeksperymentować. Po 2 naświetleniach zsypało mnie jeszcze mocniej...zaliczyłam pobyt w szpitalu. Ale wyszło mi to na dobre bo spotkałam moją kochaną p. dermatolog i po bezskutecznych kombinacjach ze sterydami postawili na lampy. Po 7 naświetlaniach i codziennych kąpielach w siemieniu lnianym przeszło na 13 lat. Niestety znowu mam nawrót ;/
Macie może namiar na prywatne naświetlania? Jadę dziś do mojej pani dermatolog [ dr iwona konca -cudowna lekarka :D ] a potem na Koszykową w Warszawie. Nie zależy mi na pobycie na oddziale tylko na samych lampach- planuję dojeżdżać.