Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
Awatar użytkownika
 antonia
OK.Dzięki Maju za wyjaśnienia :) Z jodyną musisz być bardzo ostrożna bo potrafi uczulać w najbardziej niespodziewanych momentach :)
 Maja
Z jodyną musisz być bardzo ostrożna bo potrafi uczulać w najbardziej niespodziewanych momentach :)[/quote]
Antonia, mozesz mi rozszerzyc watek z ta jodyna?
Awatar użytkownika
 antonia
Zawsze dezynfekowałam ranki jodyną i było dobrze, aż raz po posmarowaniu niewielkiej ranki cała po ok godz. spuchłam i całe ciało pokryło się wysypką. Przygoda skończyła się w szpitalu gdzie podano mi wapno dożylnie a lekarz wyjaśnił, ze to po jodynie :) Tam się dowiedziałam, że czasami tak bywa. :D
Awatar użytkownika
 henia
No ja taka samą przygodę miałam w sensie tej opuchlizny, po olejku kamforowym. Zawsze leczyłam nim swoje anginy, podczas jednej z takich kuracji, spuchłam tak, że ratował mnie jedynie szpital. Lekarze bali się, że się uduszę, po prostu.
Pocieszające jest w tej historii to, że od tego zdarzenia pożegnałam się ze swoimi anginami, przynajmniej do tej pory :crazy:
 Maja
A ja czasami dolewam olejek kamforowy do kapieli jak czuje ze cos mnie ""lapie"" wlewam dosc sporo, wiec po przeczytaniu Waszych wyladowan w szpitalu, wole tych ""preparatow"" juz nie uzywac! :angry:
Awatar użytkownika
 henia
xd Ty nasz trefnisiu forumowy :* w tym cały ambaras, że ja ten olejek, to tylko na szyjkę maziałam - na nockę, pod wełniany szalik. No i po jednej z takich nocek, to obudziłam się większa tak na 5 cm, na całym ciałku xd
Łot i tak sprawdzilim bylim metody babcine :crazy: Nauczka pozostawiła swoje piętno do dziś - trza uważać :D
Awatar użytkownika
 henia
Dobra, to zdradź mi jeszcze: co szło na zapitkę podczas takiej bibki w sensie tego wlewania do gardziołka oczywizda? no co wydumałaś? Zdradzisz? xd
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 18