Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 szater
Kobieto to gdzie ty byłas jak ja jezyka potrzebowałam :devil: ...lecimy do Olodunez...maz mi zafundował na 30 rocznice slubu...jak masz jakies przestrogi,dobre rady i tym podobne to....prosze na PW...plissssssss :*
 krzysia
Dostałam skierowanie do szpitala prawdopodobnie włączone będzie leczenie Methotrexatem i Psoraleny.Wszystko fajnie tylko trzeba być zdrowym-a ja mam 2 zęby do wyrwania :blush: I teraz nie wiem co robić-czy jechać jutro na oddział,czy najpierw wywalić "dziadostwo",a do szpitala za tydzień?Proszę o podpowiedż.
Awatar użytkownika
 szater
Podstawowa zasada:zlikwidowac stan zapalny a potem leczyc reszte...proponuje zrobic porzadek z zębami bo przy cytostatykach wszystko sie pogarsza,plomby wypadaja ...wiec...wiadomo co robic...powodzenia
 Maja
toffciu pisze:Szater, jest szansa! WIEM, gdzie mają! Wprawdzie to co teraz napiszę, może wydawać się szaleństwem - ale jak nie da się inaczej?
W sobotę jadę 220km, z Katowic do Łodzi, żeby w Aptece Pod Białym Orłem zrobili mi maść dziegciową. To od nich miałam tą pierwszą (wypisaną przez wspaniałą emerytowaną lekarkę, profesorkę z Łodzi), a teraz wywalczyłam receptę na drugą maść i WIEM, że tam mi ją zrobią.

Jeśli naprawdę NIE MASZ SZANS zrobienia maści dziegciowej u siebie w aptekach to daj znać. Receptę prześlemy mojej przyjaciółce ze studiów, ona ją w Łodzi zrealizuje i odeśle Ci zrobioną maść.
Jak tam u Ciebie? Słoneczko pomaga?
Ja mam wrażenie, że jeszcze kilka tygodni i będę gładka jak pupcia niemowlaka :P
Post ten dosc ulezaly, ale jesli ktos wpadnie tutaj i mi podpowie sklad recepty na masc dziegciowa, bede w dzieczna?/tonacy chwyta sie takze brzytwy/..Mam kolezanke w aptece moze mi zrobi. :(
 Maja
Basiu, nie wiem czy o to chodzi, bo po 17 czerwca toffiu przesli mi sklad recepty, wiec napewno sie tu podziele inf.
Awatar użytkownika
 szater
NA FORUM SA DOSTEPNE WSZYSTKIE RECEPTURY Z PRODERMINA...PODANE PRZEZ SAMYCH FARMACEUTÓW...WIEC MOZE WARTO ZERKNAC xd
Awatar użytkownika
 henia
Radziłabym nie czekać do 17, tylko rozejrzeć się u siebie, gdzie w sensie, w jakiej aptece, tę proderminę dorwiesz u siebie. Bo, że to o nią chodzi, to raczej pewnik, jak wynika z oglądu wątku.

Jeżeli będziesz miała kłopoty w tym temacie. Daj znać, podeślę Ci trochę, przynajmniej na spróbowanie. Zostałam obdarowana tym ustrojstwem, przez przyjaciółkę. Na moje pryszcze wystarczy tyci tyci, reszta może iść w ludzi.

Niestety dziegcie, tak jak inne maści w metodach naturalnych, nie do końca się u wszystkich sprawdzają.

Co do do kremików i balsamików, radzę zerknąć tu http://www.forum.biedronkowo.info/viewf ... 1ea33ce14f tam nie tylko wieści ale i pomoc wszelka też. Polecam
 Maja
Dziewczyny : napisze krotko bez wywodow:

JESTESCIE BOSKIE!!!!!!!!!!!!!!
Wielkie dzieki!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
 henia
Boskość jest nie do osiągnięcia przez moja osobę xd Ale będę szczęśliwa, jeżeli któraś z podpowiedzi, pomoże w Twojej walce. Powodzenia :)