Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 szater
Ola1992xd pisze:Witam, mam pytanie :)
Otrzymałam od lekarza rodzinnego receptę na cygnoline 0,1%. Czy to odpowiednie stężenia, w sytuacji, kiedy nigdy nie stosowałam jeszcze cygnoliny?
Pozdrawiam serdecznie :)
Spokojnie zapewniam ze lekarz naprawde zna sie na tym...w koncu to on studiował medycyne xd i jezeli zapisal stezenie 0,1% to bardzo ostrozny jest :notguilty:
Mało informacji podajesz o tej cygnolinie i jak masz ja stosowac?jaki rodzaj luszczycy chcesz zaleczyc i gdzie masz zmiany...jakbys mogła odpowiedziec bedzie mi latwiej spojrzec na twoje zalecenia :D
 wibson
Ja mam pytanie bo juz nie wiem co robic. W zeszłym roku bylem na cyklu cygnolinowym i zmiany z łokci i z goleni prawie całkowicie znikneły. Do tej pory mam spokoj z łokciami ale jakis czas tem ok 3 miesiace zacząłem znowu leczyc zmiany na nogach bo sie wysypało. Zaczałem od stez 0,25 0,5 0,75 1,0 i teraz jestem na 1,25 mija juz ok 3-4 miesiace a zmiany nic nie reaguja na Cygnoline. Co robic?? Jak myslicie??
Awatar użytkownika
 szater
zdecydowanie zmienic metode leczenia.Skóra juz sie przyzwyczaiła do cygnoliny i niestety efektow nie bedzie.Proponuje zamienic na prodermine ,COCOI czy EXOREX albo na DOVONEX,DAIVONEX,moze fototerapia xd .Zdecydowanie musi skóra odpoczac od cygnoliny przynajmniej kilka ładnych miesiecy(+ -,8)
 wibson
A Sorel Plus moze byc?? I jak go stosowac?? Czy moze uzywac naprzemienie z Cocois? Np Cocois rano a Sorel popołudniu??

Aha a Prodermina to jest masc robiona czy gotowa??
Awatar użytkownika
 szater
Z tego co sie orientuje to Sorel Plus został wycofany z aptek bo miał jakies wady "techniczne"-na dzien dzisiejszy nie dostał zezwolenia na powrót do aptek:
"wvcofuje z obrotu na terenie calego kraju produkt leczniczy:
Sorel Plus, Calcipotriolum mase, 50 1-19/g, opakowanie 30 9 nr serii AZ5872, data waznoscl 07.2012 podmiot odpowiedzialny: Sandoz GmbH"

Troszke lepszym preparatem jest własnie DAIVONEX i DOVONEX(pierwszy to produkt polski drugi to nazwa angielska naszego produktu).Mozesz stosowac naprzemiennie ale musisz pamietac o jednym i jedno i drugie czyli i analogi wit D3 i cocois(dziegc) bardzo wysuszaja skóre!
Co do proderminy to poszukaj info w dziale poswieconym własnie proderminie,tam jest wszystko wyjasnione.Pozdrawiam. xd
 wibson
strasznie drogie te leki :(, Sorel kosztował ok 30-40 zl a to 2 razy tyle, masakra
Awatar użytkownika
 Agnieszka
Wibson, a chcesz zadecydować o rodzaju leczenia bez wizyty u lekarza? Ja powinnam mieć w domu sorel plus, na mnie kompletnie nie działał... daivonex i daivobet też... taka nasza choroba, metodą prób i błędów trzeba szukać swojego sposobu na cholerę ;) pozdrówki
Awatar użytkownika
 szater
wibson pisze:strasznie drogie te leki :(, Sorel kosztował ok 30-40 zl a to 2 razy tyle, masakra
Zobacz moze na forum w dziale reklama ludzie sie oglaszaja i maja duzo wieksze i tansze masci niż nasze w Polsce.Nasz DAIVONEX to angielski DOVONEX a DAIVOBET to angielski DOVOBET(te ostatynie to steryd połaczony z analogiem wit D3 te pierwsze to nie sa sterydy)Steydow nie polecam bez konsultacji z lekarzem ale analogi....spokojnie xd

PS
tu reklamuja sie tez popytaj...:

http://luszczyca.org.pl/p2/forum/index. ... topic=6721
 wibson
Agnieszka oglnie to sam jestem lekarzem tylko moze troche innym bo stomatologiem. Jezeli chodzi o o wizyty u lekarza to teraz przeniosłem sie do Warszawy i jeszcze nie znalazlem odpowiedniego który by mi nie przypisywał sterydów. Stwierdzam ze wiem wiecej od nie których na temat łuszczycy niz oni sami. Ale wiem ze musze sie wybrac do lekarza ale do takiego do którego warto pojsc.
Awatar użytkownika
 Agnieszka
Wibson...
i znów mnie przekonujesz, że marnie by z nami było gdyby nie takie fora i ludzie, którzy je tworzą :) zatem trzymam kciuki i za leczenie i za znalezienie odpowiedniego doktora :) pozdrawiam cieplutko
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 44