Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
Awatar użytkownika
 szater
fotke oczywiscie wstaw...młode ciało to piekne....co do objawow...jeszcze nikomu nie udało sie DOKŁADNIE podac co ,gdzie,kiedy,dlaczego....i w ktorym miejscu ....wystepuje łuszczyca dlatego konieczna jest obserwacja i leczenie.Jest 300 odmian łuszczycy i tyle samo przyłuszczyc(chorób imitujacych łuszczyce)....tak wiec diagnoza nie jest prosta
Elocom....raczej nie polecaj...to starej generacji steryd...bardzo przecienia skóre.Jak masz tak niewiele zmian to może mogłabys spróbowac metod naturalnych,domowych....tyle tego jest może warto. :)
 Gandalf
Te 300 odmian łuszczycy to raczej gruba przenośnia.Diagnoza nie jest łatwa ale możliwa i to nawet przez internet.:-)
Cokolwiek to nie jest ,koleżnka powinna starannie dobierać biustonosze, oraz zwracać szczególną uwagę na to w czym się je pierze.
 San
ł. schodzi mi jak na razie tylko dzięki maści elocom. ;D trudno, że jest sterydowa, ale nie mam innego wyjścia.. nie mam dużego wysypu.. i szczerze po alkoholu nie widzę różnicy. ;P całe szczęście.! ;) a chciałam się zapytać co wiecie na temat leczenia ł. tabletkami (forma doustna).? wolałabym chyba taką opcję leczenia ze względu na to, że w dziwnych miejscach wyskoczy mi kilka małych plamek.. a poza tym może jest jakaś forma zapobiegawcza przed wysypami.? kurczę.. jest już ciepło.. a Ja uwielbiam chodzić w krótkich spódniczkach i spodenkach, ale nie za bardzo mogę, bo mnie wysypało trochę na tyle łydek i ud.. :( i chodzę w ciemnych rajstopkach, a chcę jechać ze znajomymi gdzieś nad wodę i basen.! pomóżcie. :P
pozdrawiam. :*
Awatar użytkownika
 szater
...gdyby były tabletki cud...tobysmy je stosowali...niestety nie ma takiej mozliwosci...z tego co czytam przy tak małym wysypie nie masz szans na leczenie MTX czy Cyklosporyna...zreszta te leki sa przede wszystkim do leczenia ciezkiej postaci łuszczycy.Wydaje mi sie ze powinnas troszke pogłebic swoja wiedze na temat choroby...i to raczej szybko zanim dopadnie cie wysyp gigant...a nie chcac cie martwic...dopadnie.Radze z dobroci serca skoncz z tym sterydem-starym,wywołujacym mase powikłan i skutków ubocznych...poszukaj czegos innego ajest troszke tego na forum...słonce w wielu przypadkach jest naszym sprzymierzencem...ale wystawianie ciała na słonce po sterydach...to nieporozumienie....
 Ejrene
Nie chcę Cię martwić San, ale elocom działa na krótką metę :]
Długo zastanawiałam się nad tatuażem-miałam już wszystko zaplanowane i naturalnie przeszkodziła mi ł :] Czy ktoś z Was wie może, czy w naszym przypadku można zaryzykować i się "zadziarać" czy lepiej to przeboleć i sobie odpuścić?
Awatar użytkownika
 szater
...nikt kto cokolwiek wie na temat łuszczycy i ma troszke oleju w głowie nie powie ci ani tak ani nie....raczej jest przeciwwskazaniem ale jak zareaguje twoja ł?trudno powiedziec...byli tacy co zrobili i meczyli sie bo zrobiło sie fatalnie ale i byli tacy co zaryzykowali i przynajmniej na poczatku bylo niezle....tu akurat nikt ci nie pomoze...sama musisz podjac decyzje.... :D
Awatar użytkownika
 Karolek90
ja se trzasne dziare jak bede miał kase i napisze czy udało mi sie czy nie ;P:D

Pewnie wiecej Zmian bede miał od "okładania" mnie przez moją kochaną Mamusię :P:D ;* no ale :P:D czego nie robi sie dla nauki :D ^.^
Awatar użytkownika
 marta_z-j
szater pisze:...ale wystawianie ciała na słonce po sterydach...to nieporozumienie....
czemu? (tak z ciekawości)
Awatar użytkownika
 stasia
Ja przed swietami podczas mycia okien nabilam sobie takiego siniaka na pol podudzia ,no i wlasnie w tym miejscu po zejsciu siniaka pojawila sie wysypka .Czy to przez tem uraz?Pozdrawiam