W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Mojemu ojcu jak miał naście lat kazali wyciąć migdałki, bo ciągle chorował. Powiedział mi, że jakoś nie miał odwagi i czas leciał. Po kilku latach przestał chorować. I co ??????????????
Teraz nie miałby migdałków :cool:

Mojej znajomej kazali obserwować dziwne zakażenie na oku i wpuszczać jakieś kropelki. Minęło trochę czasu ..... I co ..... teraz nie ma oka :totalshock:

Wszystko z rozwagą. Zalecam dużo konsultacji w podjęciu decyzji. :geek:
Witam wszystkich serdecznie!

Postanowiłam opisać swoją przypadłość, gdyż może pomoge komus z podobnym problemem. Około 4 tygodnie temu, dostałam okropnej wysypki/plam, wpierw pod piersiami, pachami, po około 3 dniach wysypka 'rozlała się na brzuch, uda, pod kolana. Dodatkowo miałam 2 zmiany skórne na łydce i w pachwinie, coś w rodzaju liszaja. Byłam u lekarza z 2 plamami, stwierdził ze to pewnie rozdrapane rany po ugryzieniu, chociaż mówiłam, iz miejsca te nie swędziały. Lekarz powiedział - samo się zagoi. Jak wysypało na całym ciele udałam się do dermatologa, który stwierdził łuszczyca, zapisał maść Elocom 1%, smarować na zmiany skórne. Byłam załamana, płacz i bezsilność, nic nie schodziło/pomagało. Naczytala sié w internecie okropnych rzeczy o luszczycy a lekarz powtarzal nie stresowac sie, opalac sie. Dodam równiez, iz przed wysypká mialam zapelenie gardla i stan grypowy, wszytsko sie zgadzalo z opisami w necie. Myslalam luszczyca, wyrok ;(
Jednak obserwuja zmiany a wygladay jak skupiska malych kropeczek, przemieniajacych sie w wielkie plamy i wiele pojedynczych kropeczek, nie swedzace, gdzieniegdzie luszczace sie. Zdecydowalam ze pojde do znanej mi lekarki Rosjanki - leczy niekonwencjonalnymi sposobami równiez. Zrobila mi badanie dna oka, stwierdzila za organizm jest zatoksoczniony, problemy z watroba i przychylala sie do diagnozy, ze jest to alergia pokarmowa. Zalecila zrobienie szeregu badan krwi, moczu, usg tarczycy i jamy brzusznej. Badania potwierdzily tylko problemy z watrobá, cala reszta ok. Zapisala ENTEROSGEL (kupiam na allegro) (przyjmowac miedzy posilkami 2h przed lub po posilku) do 10 dni rano i wieczorem, na lyzke i popic woda - odtoksyczniacz oraz mieszake ziol do picia: lisc miety, lisc brzozy, ziele majeranku,turzyca piaskowa, klacze tataraku, owoc jalowca,ziele fiolkatrojbarwnego, ziele skrzepu polnego, korzen ukrecji - ziola nalezy kupic sypane, wszystkie zmieszac i robic wywary, garstak ziol na szklane wody, pic pomiedzy posilkami 2h przed lub po posilku (1 szklanka na dzien przez 3 tygodnie, przerwa tydzien, nastepnie 3 tygodnie, powtorzyc po 2/3 miesiacach). Dodatkowo robiam kapiele codziennie w patkach owsianych (zagotowac 1 szklanke platkow na 2 litry wody, pol godziny gotowac, odcedzone wlac do wody/wanny plus Maslo Karite - kupilam w sklepie zielarskim, mozna kupic w sklepie ze zdrowa zywnoscia.Masla nalezy wrzucic do wanny okolo 1 stolowej lyzki. Zabronila mi jesc wedlin, sera zoltego, pieczywa bialego, smazonego, wedzonego, slodkiego i oczywiscie fast food oraz tzn jedzenia przerabianego. Na sniadanie jadlam zupe z 2 lyzek kaszy jaglanej+3 lyzki platkow owsianych na 1.5 l wody + kurkuma+imbir+sol, gotowac 30 minut, dodac lyzke cytryny wyduszonej, gotowac 10 min, na konie dodac 1 lyzka miodu i lyzka masla, dogotowac okolo 1 min.
Polecila rowniez na zmiany skorne kapiele z soli morskiej/kamiennej - 1/2 kg na wanne, 20-30 min.
Musze dodac, ze opalalam sie sporo, na sloncu i w solarium.
Stosuje to wszystko i minelo 2 tyg , prawie wszytskie zmiany skorne zniknely i mam nadzieje, ze nie wroca. Nie pisze, ze jest to zloty srodek ale moze komus pomoze.
Dodam rowniez mala historie mojego kolegi, przez wiele lat okreslal sie mianem kulturysty, waga 130gk, 'nadmuchany' :) jadl wszytsko i do tego cierpial na okropna alergie, maj, czerwiec on nie funkcjonowal, dostawal bardzo silne zastrzyki, ktore pomagaly przetrwac mu pol roku. Co jest bardzo ciekawe i zastanawijacae od pond 1,5 roku jest na zdrowym zywieniu, np. obiad, brazowy ryz, piers z kurczaka, salatka. Nie je slodyczy, jedzenia fast food, jedzenia przerabianego typu zupki chinskie, wszytsko z E....cos tam na etykietce. Nie pije alkoholu, kolega (waga 85kg teraz) w tym roku nie mial zadnych oznak alergii. Kochani zacznijmy moze od zrodowego zywienia i trybu zycia, ja sie przekonuje na sobie i koledze.
Serdecznie wszystkich pozdrawiam i zycze zdrowka! :)
Dobrze słyszeć, że kolejna osoba przechyliła szalę na swoją stronę.

Ale pomęczyć się trzeba - dieta:
- bezglutenowa
- bezcukrowa
- beztłuszczowa
- bezmięsna (czerwone mięso)
- bez konserwantów
- bezbiałkowa
- bezużywkowa (alkohol, kawa, narkotyki)
do tego:
- odtruwanie
- suplementacja
- zdrowy tryb życia
- kąpiele w soli, błocie, zielskach
- dla chcących można się posmarować jakąś maścią
:crazy:
To taka lista na szybcika :)
Kto nie spróbuje ten się nie przekona - to do dzieła :D
a tak na koncu jeszcze powinien byc:
-zakaz seksu
-potem oddychania
-naSTEPNIE ....ŻYCIA bo życ jest BARDZO NIEZDROWO :P kto zyje ten umiera ;)
....pomalutku i spokojnie,bez szalenstwa i desperacji....ale i z rozsadkiem bo łatwo zatracic kontakt z rzeczywistoscia i...zadreczyc sie na smierc :notguilty: życie jest piekne i dane nam tylko jedno,powtórki nie bedzie,szkoda zmarnowac je na katowanie ciła i duszy i stwarzanie sobie piekła na ziemii xd wiecej radosci,spokoju,stonowania a wszystko wyjdzie nam na dobre,powodzenia :*
Dziekuje za wszelkie wypowiedzi.
W dniu dzisiejszym jestem juz po 4 konsultacjach laryngologicznych i kazdy bez wyjatku zalecil wyciecie migdalkow. Opinia jest jednoznaczna " tak zniszczone migdalki nie pelnia zadnej funkcji w organizmie, sa przyczyna infekcji i sieja zakazenia "
Nie mam pojecia czy to pomoze w walce z łuszczyca , na pewno zalagodzi chociaz w minimalnym stopniu. Co do terminów operacji, sa różne : w Kielcach termin to 07.2014 , w Piotrkowie Tryb 11.2013.
Swoja droga wybieram sie na kapiele siarkowe w Solcu Zdroju , całkowicie zmieniłem diete ( 0 miesa ,0 cukru , 0 glutenu , 0 alkoholu ) Pozostały tylko papierosy , a i to postaram sie wyeliminowac. Zrobiłem tzw " Test Obiązen organizmu " wynik : toksyny + zły stan watroby, jelita ,nerek ,a takze drobne pasozyty i grzyby. Dostałem cały kompleks zioł regenerujacych watrobe. W miare mozliwosci bede opisywał swoje efekty leczenia. Mam nadzieje ,ze to wszystko przyniesie efekty bo to juz polowa lata w domu.

Trzymajcie sie , Pozdrawiam !
Badanie przeprowadzanie jest na zasadze elekropunktury, szczegołow technicznych nie znam , aczkolwiek okazuje sie dosyc rzeczowe i trafne. Na swoim przykladzie wydaje mi sie ,ze warto. Po badaniu dostajesz zalecenia odnosnie kuracji , leczenie odbywa sie za pomoca zioł , dosyc drogich , poniewaz wszystkie sa z ekologicznych upraw. Na szczescie mozna znalezc zamienniki.
Koszt badania 140 zł , trwa około godziny

http://revitum.pl/test/
Badanie przeprowadzanie jest na zasadze elekropunktury, szczegołow technicznych nie znam , aczkolwiek okazuje sie dosyc rzeczowe i trafne. Na swoim przykladzie wydaje mi sie ,ze warto. Po badaniu dostajesz zalecenia odnosnie kuracji , leczenie odbywa sie za pomoca zioł , dosyc drogich , poniewaz wszystkie sa z ekologicznych upraw. Na szczescie mozna znalezc zamienniki.
Koszt badania 140 zł , trwa około godziny

"Tonący brzytwy się chwyta"...
Warto poczytać opinie o różnych nowo powstałych firmach, które to rzekomo mają służyć ludzkiemu zdrowiu, ale tak naprawdę są po to by zarabiać na ludziach zdesperowanych swoją niemocą walki z chorobą.
A oto jedna z wypowiedzi o REVITUM:
http://www.netkobiety.pl/t32646.html
michal_e51 pisze:Dobrze słyszeć, że kolejna osoba przechyliła szalę na swoją stronę.

Ale pomęczyć się trzeba - dieta:
- bezglutenowa
- bezcukrowa
- beztłuszczowa
- bezmięsna (czerwone mięso)
- bez konserwantów
- bezbiałkowa
- bezużywkowa (alkohol, kawa, narkotyki)
do tego:
- odtruwanie
- suplementacja
- zdrowy tryb życia
- kąpiele w soli, błocie, zielskach
- dla chcących można się posmarować jakąś maścią
:crazy:
To taka lista na szybcika :)
Kto nie spróbuje ten się nie przekona - to do dzieła :D
Ja nie wyłączam
białka
tłuszczy