W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 BIATA
Dermatolog mi powiedziała ze kiedys jeszcze mogę spróbować te lampy i zobaczyć czy skóra takrze mi bedzie tak reagowała,Ze niekoniecznie jak teraz mnie swędzi skóra itp to pózniej tez tak bedzie,ze moze miałam za wysokie lampy i dlatego tak zaraogawałam lub że mozne własnie uczulona jestem sami nie wiedzieli. Aha Szater to mówisz ze moge sie normalnie smarowac i pojedyńczych ognisk nie muszę wyłapywac aha to fajnie że mi o tym powiedziałaś :) bo ja ciągle miałam problem z tym smarowaniem że one sa takie małe i tak blisko siebie, mam jeszcze jedno pytanie bo ja mam tą cygnolina w paście Twoim zdaniem obojętne jest która sie stosuje w paście czy maści?
 BIATA
Basieka ja mieszkam w małym mieście może jakbym kogos popytała to dałabym rade zdobyć ta słomę to tylko słomę sie dodaje do wody i kąpie i tyle? A o co chodzi z tym trzy łyzki oleju z pestek winogron gdzie mozna taki olej kupić? i mam jeszcze jedno pytanie gdzieś tam przeczytałam że aloes pomaga smarowałaś sie moze nim czy tam piłas?
Jeśli masz możliwość to pytaj o słomę trzeba ją do gara pogotować ok 15 min najlepiej rano a wieczorem tylko doprowadzić do wrzenia i dolać do kąpieli taka kąpiel wycisza (uspakaja skórę)kąpiel bierze się wieczorem i zaraz do łóżka żeby dobrze działała.
Olej winogronowy kupisz w spożywczym w supermarkecie np.
dajesz 3 łyżki oleju pół paczki soli na wannę wody,kąpiel tak jedna jak druga powinna trwać 20 min.
Aloes możesz pić i się smarować znam przypadki co zewnętrznie też pomaga,ja piłam winko z aloesu nie pytaj jak robię bo dostałam :D
W aptece masz dostępną biostyminę to też aloes,warto spróbować u mnie działał choć remisji nie spowodował. :)
Opisy szczegółowe są na forum,też i innych kąpieli.
O słomę najlepiej pytać tam gdzie są konie.
http://bioslone.pl/oczyszczanie/kapiel- ... kiem-oleju
dokładny opis :D
 BIATA
Zaciekawiła mnie ta kapiel ze słomy owsianej spróbuję zdobyc ta słomę i zarno może gospodarze maja gdzies ta słomę z tamtego lata bo mysle że z zarnami nie będzie problemu. Basieńka to gotuję sie a potem tylko tą wode dodaję sie do wanny? już bez tych ziaren? Przeczytałam na forum że woda powinna nie siegać powyżej nerek dlaczego?? przecież w wannie sie leży to i tak całe ciało będzie zamoczone? i dlaczego pózniej od razu do łóżka?
Woda powinna sięgać powyżej nerek ale nie serca,po takiej kąpieli organizm jest troszkę osłabiony,rozgrzany chodzi o to żeby gdzieś nie zawiało lub nie zrobiło się nam za chłodno.
najlepiej zaraz do łóżka i wypocić się.
Ziarna mogą być w wannie ale lepiej nie żeby nie zatkały odpływu :D
 BIATA
dziekuję Basieńka za odpowiedz to czyli na to wychodzi że cała zamoczyc się nie mogę.Bo moje kąpiele w wannie tak wygladają że tylko głowa mi wystaje :D
Oj jak na chwilkę się cała zamoczysz to nic nie powinno się stać ale 20 min raczej tak bym nie leżała :D :D
Awatar użytkownika
 szater
ja z natury leniwiec jestem i jak juz sie zdecyduje taka kapiel przygotowac to...lezakuje w niej i dluzej tak do 30 min...i wody ...cieplej dolewam.Tak sobie stosuje co drugi ,trzeci dzien aż mi checi nie ...wyparuja ;)
Wszystko co tu podajemy to nasze doswiadczenia ,ty mozesz calkiem inaczej to wszystko odczuwac dlatego....eksperymentuj i poznaj moce swego organizmu xd
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 103