Trudno cokolwiek porównywac przy tej chorobie.Zaczac nalezy od tego w jakim okresie zycia sie zachorowało_to bardzo ważne bo łuszczyca typu II duzo "łatwiejsza" w obsłudze
-stopien zajęcia skóry.(moje kolezanki i koledzy ze srednia i ciezka postacia jak im tylko odpusci z ciała a pozostanie na glowie i dłoniach to juz swietuja remisje.
-oczywiscie rodzaj jest bardzo wazny.(tyle tytułem wstepu
)
1.-łuszczyca od + -:13 rż
2.srednio ciezka-zajete dłonie,łokcie,golenie,posladki,brzuch,piersi czasem twarz
3.łuszczyca
plackowata,
odwrócona, czasem przechodzi w
krostkowa i najbardziej uciazliwa-
łuszczyca stawowa z zajeciem:stawy barkowe,biodrowe,paliczków palców rak i nóg,stawy krzyzowo-biodrowe,skokowe i łuszczyca osiowa kregosłupa.
Całokowita remisja-okazjonalnie- w latach wczesniejszych(około miesiąca ,góra dwóch) po leczeniu cygnolina-metoda male stezenia do 2h.
Bez leczenia: to po pobycie w Turcji :słonce i morska ,bardzo zasolona woda.
Nie reaguje na:diety,dziegcie,suplementacje lub nie,alkohol czy palenie.Wysyp :po stresie,po lekach,stany zapalne.
(ciagle zapominam sie smarowac,nie zawsze mi sie chce,stosuje kapiele ziołowe,pieeling solny,kapiele w olejkach-jestem szczesliwa jak wogole troszke odpusci

)
PS
Całkowita remisja nie mozliwa z powodu stosowania leków,ktore w swoich skutkach ubocznych maja własnie zaostrzenie stanów łuszczycowych-zamienic ich na zioła sie nie da

.Zawsze nalezy sprawdzic leki ktore sie stosuje bo czasem one sa powodem wysypów