W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 123456
Dziękuje za odpowiedz. A mogłaby Pani napisac jakie preparaty z wit. D i wit. K Pani przyjmuje?

Ja biorę witaminę D D-Vitum 4 000j.m jedną kapsułkę dziennie, a teraz będę brać 4kapsułki- co da 16 000j.m.
Dodatkowo do tego chciałabym kupić wit. K2mk7, Kinon - jednak ona jest z fosforanem wapnia (jako substancja wiążąca) i w koncu nie wiem czy jest to bezpieczne, gdyz spotkałam się z takim sformułowaniem a w zasadzie opinią użytkownika: "zawiera w składzie wapń (fosforan wapnia) który prowadzi do degradacji witaminy K2 w tabletece. Po kilku miesiącach nie mamy K2 w tabletce tylko sam wapń".
Nie chce w razie czego zaszkodzić sobie taką suplementacją, gdyz z tego co się orientuje kryształki wapnia mogą odkładać się w stawach.
Natomiast witamina K2 z Solgara kosztuje ponad 100 zł.

Bardzo się cieszę z Pani remisji, dała mi Pani nadzieję, że to na prawdę może coś dać. Oczywiście z naświetlaniem, żeby obecne zmiany zniknęły, a z suplementacją opoźnić nawroty ;)
Awatar użytkownika
 antonia
123456 pisze:A mogłaby Pani napisac jakie preparaty z wit. D i wit. K Pani przyjmuje?
:devil:

**. Vitamin D3 5000IE Healthwell

**. Vitamin K2 MK-7 100mcg Producent: Oxford Vitality L.td Rowood
England Dystrybutor w Polsce Młyn Oliwski
http://www.mlynoliwski.pl
Awatar użytkownika
 szater
Czy mam rozumiec biedroneczko 123456 ze SAMA bez konsultacji z lekarzem stosowac bedziesz sobie suplementacje? :notguilty:
Z tego co doczytałąm to Antonia konsultuje z lekarzem ,robi wyniki,sprawdza poziom....taka hurraoptymistyczna suplementacja nie jest bezpieczna dla zdrowia i moze bardziej zaszkodzic niz pomóc :surprised: kazdy z nas inny i w innym wieku potrzebuje konkretnych składników,to co jednemu pomaga nie znaczy ,że bedzie dobre dla drugiego :annoyed: myslę ze każdy tego typu ruch nalezy skonsultowac z kims kto zna sie na tym i podejdzie do sprawy poważnie i profesjonalnie :)
Awatar użytkownika
 antonia
szater pisze:Czy mam rozumiec biedroneczko 123456 ze SAMA bez konsultacji z lekarzem stosowac bedziesz sobie suplementacje?
O taką współpracę z lekarzami musimy walczyć!
Czy łatwo jest przekonać lekarza, żeby zaaplikował pacjentowi duże dawki witaminy? Ja wiedziałam z innych źródeł, że jest mi to potrzebne i dopiero jak przyznałam się lekarzowi, że przyjmuję 15000IE dziennie udało mi się uprosić skierowanie na badania.
Nie znam lekarza, który przyjmuje podpowiedzi pacjenta z zadowoleniem, tak jak nie znam lekarza, który przyznaje się publicznie do pomyłki.
Można wydrukować sobie fragmenty naukowców dotyczące większego zapotrzebowania niektórych witamin w chorobach skórnych i pokazywać to lekarzom na wizytach. Może coś da się wskórać.
Awatar użytkownika
 szater
u nas nikt nie zrobi tych badan za darmo,niestety nie mieszczą sie one w puli NFZ :annoyed: mozna zrobic we własnym zakresie cena jednak jest dosc wysoka około 200zł za jeden wynik.Mysle ,ze nie moożna tez generalizowac z tymi lekarzami,ja mam to szczescie że raczej trafiam(wynajduje :P ) bardzo życzliwych i o otwartych umysłach,moze też i dlatego ze dyskutuje z wyczuciem(nie chwalac sie posiadana wiedzą) i podpieram sie arumentami konkretnymi a nie na zasadzie tak bo tak,lub nie bo nie :)
Awatar użytkownika
 antonia
szater pisze:,ja mam to szczescie że raczej trafiam(wynajduje :P ) bardzo życzliwych i o otwartych umysłach
nie wątpię :D :* :* jednak nie wszystkich los obdarował podobną charyzmą, ci najsłabsi łatwo rezygnują, szukają rozwiązania swoich problemów na własną rękę.

A przy okazji o cenach:

CENNIK BADAŃ LABORATORYJNYCH
Obowiązuje od 08.06.2015r.

http://www.zozmokotow.pl/index.php?opti ... &Itemid=79
 123456
Znalazłam taką pastę ziołową. Czytałam, że niektórzy z powodzeniem stosują ją w walce z wypadniem włosów. A że składa się z całej gamy ziół działa na cały organizm. Nazywa sie Chyawanprash.
http://allegro.pl/chyawanprash-preparat ... tabsAnchor
Co myślicie o jej składzie? Może zaszkodzic/pomoc nam?
Czy lepiej poprostu zwykła pokrzywe popić

PS. Biore narazie miesiąc takie dawki wit. D i wit. K i nie widzę, aby coś może szło do przodu.
 123456
Stwierdziłam jednak, ze nie bede chwytac sie tylu rzeczy w jednym czasie. Pozostane przy samych witaminach. Co za duzo (sposobow na raz) to nie zdrowo. Chyba :) chocisz ta pasta kusi
Awatar użytkownika
 antonia
123456 pisze:Pozostane przy samych witaminach. Co za duzo (sposobow na raz) to nie zdrowo.
A co ze smarowaniem skóry, nic nie używasz?
 123456
Aktualnie chodze dwa razy w tygodniu na naswietlania, 16 razy juz za mna i niestety zaraz sie skoncza. Zapisze sie na druga ture, szkoda ze odstęp dwutygodniowy musi byc miedzy jedna a druga tura gdyz inaczej fundusz im za to nie zwroci.
Smaruje sie tylko balsamem nawilzajacym z Palmersa kakaowym i biore witamine D i K. Smaruje jedynie twarz protopicem.
Pomyslalam o tej ziolowej pascie do pojedzenia, bo to jakis dziwny ziolowy wynalazek, ciekawi mnie
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18